Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1950. Zatímco někteří lidé budují s nadšením totalitní stát, jiní lidé z něho v hrůze utíkají. A někteří se ztratí. Tak jako se ztratila Jarmila, sestra lékařky Marie. Sice od ní přišel dopis ze Západního Německa, ale je adresován Marušce a tak Jarmila sestře nikdy neříkala. Tak začíná dramatický příběh scenáristy Václava Šaška Kráska a netvor 1950. Na začátku je jen skoro nedoložitelná pochybnost, pak intuice milující sestry a Marie se vydá po stopách. Víc prozradit nelze. Je to příběh napínavý, syrový a jde v něm o život a ne jen o jeden! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Výprava 7/10/// +herecké výkony, především Klára Issová, ponurá atmosféra, napětí -snad jen slabší rozjezd a prostředí padesátých let mi není moc příjemný/// Z počátku jsem tomu moc šancí nedával, protože české dobové a historické snímky mě mnohdy nebaví. Tentokrát jsem do děje pronikl a to co mě v něm čekalo, z toho mi běhal mráz po zádech. Ke konci jsem začal tušit něco hodně zlého co ještě zvýšilo moji pozornost. Škoda jen že závěr je trochu nevyjasněný a urychlený dovětkem v podobě textu./// Celkem 72%/// ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

.....tie tri obrazy v jednom na TV obrazovke  z možného napínavého príbehu robili z filmu nejakú videoklipovú skladačku....o detektivku-krimi sa nejedná - možno psychodráma....scenár plochý....pomalé-nudné to Beštia z Majora Zemana  proti tomuto bol akčný príbeh....takže Štb za všetkým-ok, ale ak bola tak všemocná čomu som náchylný veriť tak prečo tá pani doktorka bola tak blbá a tajila v 50-tych rokoch list z Nemecka čo určite neušlo nielen okoliu ,ale hlavne tej všemocnej Štb - tak čo bola tá MUDr. ozaj taká krava,že im klamala to očí  ??! ......nečakal som moc, ale nedostal ani to málo. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Krásku a netvora 1950" vidím jako průměrný televizní thriller ozvláštněný pochmurnou dobovou atmosférou - nic víc, nic míň. Jak tu zaznívá v řadě komentářů, dělený obraz u "Krásky..." působí většinou opravdu samoúčelně (na rozdíl od tohoto http://www.csfd.cz/film/2736-bostonsky-pripad/ filmu, kde danou techniku úspěšně použil Richard Fleischer dávno před seriálem "24 hodin). Ještě poznámka k známému případu Huberta Pilčíka, který se stal Sivokovým předobrazem. Tento sériový vrah žil (a v jejím bezprostředním okolí vraždil) v obci Zruč - Senec, pouhých několik kilometrů severně od Plzně - a tedy v oblasti na hony vzdálené státní hranici. Jeho oběti musely být patrně psychicky úplně na dně a naprosto dezorientované, jestliže věřily tomu, že se z Pilčíkovy usedlosti dostanou pěším pochodem do Německa... ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Výborný TV horor s netvorem stejně odporným jako ona proslulá močálová Bestie. Tahle číhala v roce 1950 za každým nárožím, na každé neopatrně utroušené slovo. Atmosféra i herecké výkony na jedničku, jen mne iritovalo to disharmonické podbarvení, takové to "uho" v oblasti soundtracku, které se, tuším, objevuje v každé druhé inscenaci z 90. let. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To ma veľmi nebavilo. Lacné, televízne, dosť inscenačné a Mičkovicová dostála menej priestoru než by som si želal. Možno keby pridali scénky s vypočúvaním a eštebákmi, potom by to šlo značne hore. O netvorovi Pilčíkovi som sa nedozvedel skoro nič. Opakované rozdeľovanie obrazu na niekoľko častí nebolo šťastným krokom. Nemám oči ako chameleón. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Předobrazem příběhu byl skutečný případ Huberta Pilčíka. Přivydělával si jako převaděč přes státní hranici do Německa, ale ty, které měl převádět, vraždil a okrádal. Celkem byl usvědčen z pěti vražd, ale obětí bylo pravděpodobně více. Po zatčení se oběsil. (sator)
  • Najdrastickejšou skutočnosťou, ktorú si netrúfli zobraziť tvorcovia ani jedného z televíznych spracovaní vrahovho vyčíňania, bolo väznenie dvanásťročnej netere zavraždenej Renáty Balleyovej. Tú Pilčík niekoľko mesiacov v tajnom úkryte mučil a zneužíval. Zachovala sa aj polstrovaná debna, ktorú jej nasadzovali na hlavu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama