Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (342)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mé hodnocení starých bondovek je spojeno s dětstvím, nostalgií a tak, tudíž je mírně neobjektivní. Moor není Connery, ale pobavit umí. Skvělá hudba, anglický suchý humor, který často pěkně zčerná, krásné ženy a ty exteriéry! Ach jo, alespoň jednou si zaplavat v Indii v bazénku mezi palmami, květinami, a tak...Jen nesmíte tyhle bondovky brát vážně - jsou to parodie! Stále si říkám, proč ze současného Bonda udělali Američani chladnou mlátičku bez vtipu a šarmu. Prostě řemeslně dokonalá, avšak nepřekvapivě akční béčka. Jo, nezávislost na Británii se i po letech dá vyjádřit různě... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V dalším pokračování dobrodružství nejlepšího agenta na světě, agenta MI6, Jamese Bonda, se tvůrci zaměřili na hercovu mimiku. Moore zde svého panáka Kena přetavil v mrkajícího a šklebícího mima, který dovede psychicky ovládnout i tygra. Bondovka Chobotnička dovede diváka pobavit i napnout jako strunu. Honičky v indických ulicích patří k tomu úplně nej ze všech těch bondovek s Rogerem Moorem. Mezi partou záporáků najdeme i oblíbeného Kabira Bediho, známého jako Sandokana, který neztratil nic ze svého charisma a předvede například rozdrcení hracích kostek ve své dlani na prach. Nepochopil jsem návrat herečky Maud Adams. To je velký otazník. Asi měli v roce osmdesát tři málo nehezkých hereček. Celkově vzato, ač to byla chvílemi trochu nepochopitelná a logiku postrádající podívaná, bavil jsem se dobře. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond.......... Scénář : Michael G. Wilson, George MacDonald Fraser a Richard Mailbaum. Kamera : Alan Hume. Hudba : John Barry - ve filmu zazní - Rita Coolidge - All Time High http://www.youtube.com/watch?v=3LfiEyybCZA CITÁT - Světového socialismu dosáhneme mírovou cestou. Naše vojenská úloha je čistě obranná.......... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skvelý Roger Moore, Chobotnička, Kabir Bedi, skvelé využitie lokácií (India), fajnová akcia a napätie (India), konečne došlo aj na komoušov ... Mínusy: nudná akcia a napätie (Nemecko), nevyužitie lokácií (Nemecko), suchý úvod na Kube ... Celkovo by som to zhodnotil asi takto: Bolo na čase posunúť sa ďalej, v poslednom diele sa James Bond tápal v serióznosti a chcelo to nejaké oživenie. Zo začiatku to síce vyzeralo dosť mdlo, ale hneď čo sa to presunulo do Indie začala zábava. Bohužiaľ záver v Nemecku je opäť priemerný. Veľmi slabých - ale stále - 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ach, Jamesi…“ Na rukou už dávno stařecké skvrny, po uběhnutí pár metrů dýchavičnost a kyčle vyviklané jak mléčné zuby, přesto ženy celého světa nepřestávají ve svých ložnicích toužebně vzdychat.. Jeden z těch zábavných snímků nula nula sedmičky s lokomotivou značky Mercedes, originálním krokodýlím plavidlem či poněkud over the top závěrem artistického útoku na Chánův palác a někdo všímavější, jako třeba já, v něm může najít i dokonalý crossover James Bond vs. Sandokan.. A Tosime, je to proto, že se k Mooreovi, jakožto sarkastickému agentovi jejího veličenstva, báječně hodí a navíc, vždyť 007 je vlastně takový britský Honza Zeman.. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy se Bond (Roger Moore) snaží pomoci Chobotničce (Maud Adams), používá československý samopal vzor 58V. (Redix)
  • Fabergého vejce, které bylo vykládáno krystaly od firmy Swarowski, se vydražilo v roce 2022 na dobročinné aukci za 327 600 liber. (Jimmy15)
  • Mercedes, kterým Bond (Roger Moore) prchá po kolejích, byl pro potřeby natáčení speciálně upraven a osazen železničním podvozkem. (Martin_Happy)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama