Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (342)

Psema 

všechny recenze uživatele

Oldie, oldie, oldie. Na tohle už byl Roger setsakramentsky starý a je to na něm v mnoha chvílích vidět. Už samotný úvod ukazuje, že měl tento James zamířit do důchodu a spolu s ním i notně přestárlá Moneypenny. Přesto však Chobotnička není mizerným příspěvkem do série. Jen to není ono. Akce výrazně ubylo, hlášek se taky moc neurodilo a záporák se taky nijak zvlášť neprojevil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně vychytaná bondovka a opět taková "mooreovsky" bláznivá, třeba když si Bond klidně s letadlem přistane na silnici u benzínky aby mohl natankovat, nebo killer s jojo cirkulárkou. Následuje agent který mlátí zloduchy tenisovou raketou svým smrtonosným beckhandem anebo fakír co hraje bondovskou ústřední melodii na flétnu svýmu hadovi. No prostě úlet v tom nejlepšim smyslu a to jsem ani nezmínil klauny. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-13 Snímek Octopussy se může pochlubit svižným příběhem, neokoukaným antagonistou a skvěle načrtanou akční stránkou. Jistě, Roger Moore už zde není v takové kondici jako na svém začátku, nicméně i přesto své party zvládá s grácií sobě vlastní. Za zmínku zde také stojí i role Kabira "Sandokana" Bediho, či atraktivní zasazení do exotické Indie. Nesmím zde samozřejmě opomenout vydařenou úvodní a závěrečnou sekvenci s letadly, které dozajista patří k tomu nejlepšímu, co jsem v sérii s Agentem 007 (zatím) viděl. Co se jiných dopravních prostředků týče, tak nejvíce zde vyčnívá Alfa Romeo GTV6 či 1980 Land-Rover Range Rover Convertible. (HBO GO) „Mr. Bond is indeed of a very rare breed... soon to be made extinct.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z tech slabsich Mooreovo bondovek, proste takova tuctovka, ktera nicim zvlast nezaujme. Nicim moc zajimavej pribeh, kterej se docela tahne, neni ani moc napinavej, ani moc akcni. Prestarlej Moore nema vlastne poradnou bondgirl, ani se nesnazi hlaskovat. No a zaporak, skoda mluvit. Furt jsem si rikal, to snad ne, to je jen nakej trapacek na uvod, velkej zaporak prijde. Samozrejme - neprisel. Je tu sice Kabir Bedi, kterej ale bohuzel nema dostatek prostoru a je minimalne vyuzitej. Navic Leeho v roli M nahradil nakej desnej vosoust, jehoz jmeno me ani nezajima. Aspon, ze obcas je akce docela napadita. Slabsi 4*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I tomuhle Bondovi dávám ****... ALE: Předtitulková scéna s bombou a miniletadlem je sice vtipná, ovšem nijak zvlášť dechberoucí. Titulková píseň není špatná, ale to, co se při ní na plátně odehrává, je neskutečně nezajímavá přehlídka trapně tančících a poletujících siluet. Zbytek filmu je úplně jiné kafe. Scéna s klaunem-009 už spád má, ale film se pořádně rozjede až v Indii. Honička na rikšách je svižná, bitky v davu mezi fakíry zrovna tak... lov Bonda se slony je sice klasické uskakování před kulkami, ale nevadí to. Nejlepší dva momenty však ještě přijdou. 1) Scéna s vlakem (jeho stíhání "kolejovým mercedesem", šarvátky na střechách i ve vagonech a HLAVNĚ - Bond v gorilím kostýmu a jeho podívání se na hodinky, při kterém vyju smíchy). 2) Závěr s letadlem. Tady nezbývá než žasnout nad kaskadérskými výkony, prvotřídní ukázka! Škoda toho cirkusáckého přepadení paláce, které je zbytečné a film jen natahuje. Jo a oba palce a všechny prsty dávám nahoru za tu přehlídku krásných ženských. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Na začátku filmu prostřelí James Bond (Roger Moore) pneumatiku automobilu, ze kterého předtím unikl, v následující scéně automobil sice skončí mimo cestu, ale s plnými pneumatikami. (Vitasex)
  • Ve scéně, kdy se Bond (Roger Moore) snaží pomoci Chobotničce (Maud Adams), používá československý samopal vzor 58V. (Redix)
  • Pavúk, ktorého Bond strasie z nohy pri úteku cez džunglu, je druh rodu Poecilotheria. Jeho jed je dosť silný na to, aby malo uhryznutie aj nejaké vážnejšie (nie smrteľné) zdravotné následky. (Z0oMb3E)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama