Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zadejte se do třicítky, neboť každý rok single navíc zvyšuje pravděpodobnost, že narazíte na perverty typu Chrise a Tiny - včetně psa... a pozor na přechody z odtažité nudy do extrému šoku, které z vás učiní senzacechtivého diváka, jemuž nikoli bez známek znepokojení později dojde, čemu že se to tak spontánně smál... Výlet na vlastní nebezpečí, leč vzpomínky na něj nevyblednou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Od Wheatleyho jsem viděl zatím jenom Pole v Anglii a to mě moc nenadchlo (byť nutno uznat, že experiment to byl zajímavý). Sightseers mi ale sedlo, už teda hlavně kvůli tomu, že na rozdíl od Pole v Anglii je tady souvislý děj, je to záživnější a taky to něco říká. Horor to v žádném případě není, spíš je to atypická romantická černá road movie komedie s dvěma antihrdiny v hlavních rolích. A navíc se to odehrává v krásné anglické přírodě (kterou - soudě i podle Pole v Anglii - má Wheatley evidentně rád). Jinak to celé je o tom, že chlapi jsou prostě chlapi, ženy jsou prostě ženy, obě ty pohlaví jinak myslí a uvažují a taky to hlavně ukazuje, že ženské často samy neví, co vlastně chtějí (což je perfektně ukázáno hlavně v druhé polovině). Do toho je zde černý humor, který ve vás záchvaty smíchu nevyvolá, ale pár úsměvných momentů se zde najde. Celkově ten film není špatný, jen škoda, že druhá polovina už začne poměrně nudit. 3* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nesympatický a ošklivý britský pár jede na výlet po památkách a zabíjí u toho lidi. Je to občas absurdně vtipné, ale té ženské postupně začne víc a víc hrabat (psychoženský nesnášim) a ten film se už moc nevyvíjí. Do toho tam jsou různé avantgardní změny barev do černobílé, nebo jakási debilní snová scéna. Velké štěstí je, že se to odehrává v krásné anglické přírodě. Tou podivností mi to trochu připomínalo debilní film Náš den přijde, ale toto je díky Wheatlyho nápaditosti přece jen lepší. Konec byl fajn. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE MI 34! A NAŠLA JSEM NĚKOHO, KOMU SE LÍBÍM, A KDO SE LÍBÍ MĚ, A POJEDU S NÍM NA VÝLET.“...... /// Buď v tom mám hledat nějakej přesah (jak máš… všichni ho tam viděj, tak tam musí bejt!)…, nebo je to píčovina? (nebo je tam ten přesah…) Láskyplná můza jeblejch lidí... Komedie? Blatník vod krve, ruce vod krve – věci, který by dokázali zničit nejeden vejlet. Ne tak Chrise a Tiny, dvou ,,milenců“, kteří se staraj jen vo svoje štěstí, a ne vo to, co je (nebo není) fér. On chce bejt obávanej a respektovanej a vona si plní svý sny. Vražedná ,,salsa romantica“ v nudným příběhu, odehrávajícím se v nesympatickým prostředí, plným nesympatickejch lidí. Nechápu je, necejtím s nima. Není totiž co. Varování, že se Země vrací do temnejch dnů? To vím, to nemusej inzerovat. Každopádně bacha! Ben Wheatley je divnej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám slepici. Dvounohou. (hmm, tož to sto vylepšil…). 2.) Chtěl bych změnit svůj pohled na vraždění nevinnejch lidí. 3.) Hledám (marně) holku, která chce bejt potrestaná pérem. 4.) Thx za titule ,,sasacz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Alternativní a nízkorozpočtové road movie o dvou všedních lidech s nevšední náklonností k vraždění. Čtvrtá hvězda za nádherně praštěný scénář a roztomile úchylnou poetiku. Přerod submisivní, mírně retardované a zakřiknuté ženušky v amorální vraždící femme fatale, je skvostný. Tina (výborná Alice Lowe) jako by vystoupila ze stránek nějaké dekadentní novely Ladislava Klímy. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama