Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Realisticky natočený akční film z prostředí speciální jednotky, která sundá špinavé muslimy, kteří chtějí další 11.září. Samotný příběh je už horší a třeba to pseudointelektuálno na téma "Tady Frank je v celku normoš chlápek" je strašně kontrast oproti všem těm mrtvolám. Ovšem hodnotím akci a ta se povedla. Potěší hodně počítačových hráčů. Plno scén je točeno z prvního pohledu a je tu i dost kamerových vychytávek. Osobně jsem od Act of Valor nic nečekal a dostal v dnešní době dobrou akci. Tím, že tam nehrála žádná hvězda se to zdálo více realistické. Byť si myslím, že dostat to lepší scénař a vynechat ty hloupé ukecané scény s rodinou, tak je to vynikající akční film. Nekecat a střílet! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel že se bude jednat o další Slzy slunce, jenže první mise byla splněna téměř okamžitě a ještě zbývalo spousta minut do konce, takže se z filmu nakonec stává přece jen něco trošku jiného. Akční scény vypadají uvěřitelně, jenže já dneska neměl zrovna chuť na ten americký patriotismus, takže film trošku ostrouhal. Ale pro milovníky paintballu nebo všechny ty co žerou armádu a chodí do postele s plastovou maketou M16 je tohle povinná četba. Hoo-yah! ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Do tohto dobrodružného filmu ako sa uvádza v titulke sa mi vôbec nechcelo isť, ale povedal som si, že to skúsim. Podľa úvodných momentov som myslel, že pôjde o slabšie, klasické a nevydarené predvádzanie akčnej sily špeciálnej jednotky, zamerané na ich hrdinské činy kde všetkých odstránia ako bezbranný papier z ulice, ale únos mexickej lekárky s ktorou sa vôbec nemaznali vo mne vzbudil nečakanú pozornosť. Vysadenie jednotky v pralese a jej následovne postupovanie som vnímal, už s plným nasadením a celá ta akcia bola prevedená bez chyby. Odrazu tu všetko začalo dávať zmysel a aj úvodné civilné zábery zo života vojakov dokázali, že tvorcom nešlo len pusté zabíjanie, ale aj vykreslenie pocitov a život aký vojaci vedú. Lichotivým sa stala aj zraniteľnosť jednotky v akcii, čo pôsobilo reálnejšie. Počítačové grafické mapovanie a snímanie kamery, tak že bolo vidieť len zbraň a ruku vojaka mi pripomenulo PC hru Counter Strike, ktorú som mal veľmi rád, takže nakoniec som ti tento film na vlastné prekvapenie užil. Dej sa dal síce ľahko predvídať, ale s takou obetavou koncovkou a záchranou jednotky som ozaj nečakal. Tejto režisérskej dvojici Mikovi McCoyovi a Scottovi Waughovi veľmi dobre pomohol Nathan Furst, ktorý vhodnou hudbou doplnil akčné, ale aj emociálne momenty. Dávam nerozhodných 80%, uvažoval som nad 90%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý válečný snímek, který přinesl do svého žánru i nějaké nové a zatím moc neozkoušené prvky (pohled z první osoby). Moc jsem filmu nevěřil, ale překvapil mě v kladném slova smyslu. Příběh nenabídne moc promyšlenou zápletku, nýbrž již mnohokrát okoukaný stereotyp, ale to jsem trochu očekával a vůbec za to film neviním. Ale akce se povedla na jedničku, tam nemám opravdu co vytknout. Líbilo se mi, že se boje odehrávaly v docela rozmanitém prostředí, ať už to byla džungle, poušť, nebo dokonce nějaká ta přestřelka na vodě. Takovou ukázku techniky, kterou disponuje americká armáda, jsem tedy rozhodně nečekal, i proto to filmu bezesporu přihodilo pár bodíků navíc. Nejlepší byly asi ty obrněné čluny s minigunem, který se v jedné části filmu tak "rozvášnil", že z toho chudák auto skončilo na maděru. Nejlepším momentem bylo asi ujíždění hlavních postav ze základny, kdy jim nepřátelé nedali spát a vydali se v autech za nimi, což vyústilo následnou přestřelkou a končilo to dramatickým příjezdem člunu. Z toho se mi tajil dech. Kdyby se vychytalo těch pár much, mohla by z toho opravdu pecka se vším všudy. I tak paráda. Za mě dávám 83 % ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Námět a příběh mohli být dobrý, stejně tak dialogy ale ty herci?? Pffff.. scénář jak kdyby jim někdo držel před xichtem a oni jen recitovali, to nevim jak to teda viděli ostatní, ale tohle mě na tom fakt jako štvalo. Pak ten začátek zbytečný scény s rodinama, když jsem vtom měl stejně bordel, nevim kdo byl kdo, zapoměl jsem na to. Jedinýho koho jsem si pomatoval z toho týmu byli ty dva hlavní a pak ten jejich vousatej šefík, kterej měl btw to nejlepší scénu z filmu, když kecal s tim dlouhovlasým hujerem na tý jachtě. Chtělo to být trošku přehlednější a mohlo to mít pořádnou štávu. Ten začátek mě ale dostal s tim zmrzlinářským autem. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Režijný debut bývalých kaskadérov Mikea McCoya a Scotta Waugha na poli celovečerných filmov. (m.a.t.o.)
  • 70% filmu bolo natočeného pomocou fotoaparátu Canon 5D Mark II. (xpantherx)
  • Ve filmu ztvárnili role skuteční členové vojenské skupiny Navy Seals v aktivní službě. Mise ve filmu jsou pak inspirovány skutečnými událostmi. (Illuminare)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama