Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Realisticky natočený akční film z prostředí speciální jednotky, která sundá špinavé muslimy, kteří chtějí další 11.září. Samotný příběh je už horší a třeba to pseudointelektuálno na téma "Tady Frank je v celku normoš chlápek" je strašně kontrast oproti všem těm mrtvolám. Ovšem hodnotím akci a ta se povedla. Potěší hodně počítačových hráčů. Plno scén je točeno z prvního pohledu a je tu i dost kamerových vychytávek. Osobně jsem od Act of Valor nic nečekal a dostal v dnešní době dobrou akci. Tím, že tam nehrála žádná hvězda se to zdálo více realistické. Byť si myslím, že dostat to lepší scénař a vynechat ty hloupé ukecané scény s rodinou, tak je to vynikající akční film. Nekecat a střílet! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem filmu Act of Valor dal čtyři hvězdy, ale pak jsem si uvědomil, že já vlastně po dvou dnech už nevím, jaký smysl mělo mít v takovém filmu příběh. Akční scény byly dobré, natočené jinak, než na co je člověk zvyklý a ocení to především hráči počítačových her, protože často kamera byla z pohledu vojáka a nutno dodat, že film se kupodivu příliš neklepal. Úmyslně určitě ne. A to jsem musel ocenit. Nicméně přes originální a zajímavou akci a fakt, že takové akce se v americké armádě skutečně udály, vlastně film nic jiného nabídnout nemůže. Dobře natočená práce pořád není dobrá práce a toto je zdárný příklad. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem koumal, v čem se to liší od podobnejch akčňáren, ve kterejch spešl émerickej tým supervojáků jede někoho vysvobodit. Došel jsem k závěru, že na vyšší úrovni je akorát akce, která tady působí skutečněji, než v obyčejnejch béčkách. Jenže co je to platný, když se vám po půlce filmu začne stejskat po Chuckovi a Jean-Claudovi a nejste schopný to ani dokoukat. 10% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý válečný snímek, který přinesl do svého žánru i nějaké nové a zatím moc neozkoušené prvky (pohled z první osoby). Moc jsem filmu nevěřil, ale překvapil mě v kladném slova smyslu. Příběh nenabídne moc promyšlenou zápletku, nýbrž již mnohokrát okoukaný stereotyp, ale to jsem trochu očekával a vůbec za to film neviním. Ale akce se povedla na jedničku, tam nemám opravdu co vytknout. Líbilo se mi, že se boje odehrávaly v docela rozmanitém prostředí, ať už to byla džungle, poušť, nebo dokonce nějaká ta přestřelka na vodě. Takovou ukázku techniky, kterou disponuje americká armáda, jsem tedy rozhodně nečekal, i proto to filmu bezesporu přihodilo pár bodíků navíc. Nejlepší byly asi ty obrněné čluny s minigunem, který se v jedné části filmu tak "rozvášnil", že z toho chudák auto skončilo na maděru. Nejlepším momentem bylo asi ujíždění hlavních postav ze základny, kdy jim nepřátelé nedali spát a vydali se v autech za nimi, což vyústilo následnou přestřelkou a končilo to dramatickým příjezdem člunu. Z toho se mi tajil dech. Kdyby se vychytalo těch pár much, mohla by z toho opravdu pecka se vším všudy. I tak paráda. Za mě dávám 83 % ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po delší době válečný snímek, který mě opět zaujal. Svou kamerou a akční stránkou je naprosto dokonalý a já nemám absolutně nic proti. Příběh a děj sice není po celou dobu nejlepší, ale mě k uspokojení tyto věci stačí. Nejedná se o válečný film, který bych mohl vidět pravidelně, ale jednou za čas na odreagování, proč by ne. Musím především ocenit kameru z pohledu vojáka, poněvadž tahle věc mě dokáže přesvědčit v každém snímku pokud je kvalitně provedena... 8/10 = 80% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy cheif Dave rozmlouvá s poručíke Rourkem u řeky před záchranou agentky Moralesové, je jasně vidět, že Davova puška je osazena zaměřovačem EoTech 553. Ve scéně, kde se vojáci vynořují z vody uprostřed řeky, na ni ale má Aimpoint M3 a v další scéně opět EoTech 533. (clikclikCZ)
  • Natáčalo sa celkom v piatich krajinách – v USA, Kambodži, Mexiku, Portoriku a na Ukrajine. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu ztvárnili role skuteční členové vojenské skupiny Navy Seals v aktivní službě. Mise ve filmu jsou pak inspirovány skutečnými událostmi. (Illuminare)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama