Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UTEKLA!“...... /// To si takhle pár moudrejch seveřanů řeklo, že pohřešovanejch holek v těch jejich současnejch lesích už je dost, a že by mohla bejt prdel, nechat je zdrhat třeba v roce 1363. Místo nadrženejch inženýrů a jiný chamradi, vytvořit tlupu voplzlejch smradlavejch hňupů, kterejm bude velet modrooká Dáša a místo kulovnic budou sekery, taky luk se najde….. a proč by né? (říkám já….) Ty lesy jsou hezký v každým století a na ten nápad – aspoň se nemusíte mořit s historickejma souvislostma a vymejšlet kraviny, kterak nešťastná osoba v lese zabloudí. Prostě vyvrhnete lidi do přírody a vono už to nějak půjde. Standartní podívaná, která i díky stopáži nemůže nudit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád ty Norský houštiny, ve kterejch za to mladá holka umí vzít. 2.) Thx za titule ,,sasacz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který je takový zvláštní, jak provedením, tak příběhem. Děj je vlastně jen o to, že banda grázlů, kdesi v minulosti, zajme dívku, její rodinu vyvraždí. Dívka pak chce jen utéct. O ničem jiném to není. Ani se zde moc nemluví, ale snímek přitom nenudí. Je akční, je pořádně drsný. A to je všechno. Nic víc, ale ani nic míň. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Excelentní KUS! Kdo by jen řekl, že v roce 2013 zažiju Historickéj Orgasmus! Escape je svižná, napínavá, Norská Pecka se super Zápornou Herečkou Ingrid Bolsø Berdal, pro ty co nevědí, tak Ledová Smrt 1,2! Musím pochválit Překrásnou Norskou přírodu, Působivý soundtrack nahánějící mi husí kůži vždy,když se něco začlo dít! V závěru jsem se dočkal Skvěle provedeného Revenge 19 leté bezmocné Dívky, která chytře Likviduje poslední přeživší ! Tenhle flick mi udělal strašnou Radost, jelikož mně i párkrát dojal a slzám jsem se nebránil ! Po druhém zhlédnutí nadšení lehce skleslo,ale stále dobrý! 80% ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že bych se nudila, ale stejně... Mám ráda filmy, které si pohrávají s klišé a žánrovými konvencemi a kdesi cosi, Útěk si s nimi však nepohrává vůbec - skoro jako by si udělal výtah ze všech filmů, které spadají do podobného žánru, vyfiltroval si všechny formální i dějové prvky, které se tam objevovaly nejčastěji, a pak je všechny zužitkoval. Opravdu nechápu, jak se Uthaug s něčím takovým dostal do výběru nadějných režisérů časopisu Variety. Ale krajina pěkná, chladně působící a natáčení tam asi nebyl žádný med, takže alespoň za něco klobouk dolů... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zlým jazykem bych mohl říct že se jedná o standardní akční béčko, jež se žánrovým souputníkům vymyká pouze dobou a místem děje. A měl bych vlastně pravdu. Jenomže je to skvěle obsazené, po celou dobu napínavé a o život hlavních hrdinek máte oprávněné obavy. Nepřehlédnutelný ženský element a absence příliš černobílých charakterů (ani hlavní krutá vražedkyně není krutá pro nic za nic) stojí rovněž za pozornost. Několikrát jsem si vzpomněl na Stopaře či Centuriona a ti mi přišli přeci jen o něco lepší. 60%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama