Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, že to čo si človek vysníva a prípadne aj splní, nemusí byť nutne pre neho aj to najlepšie. Ďalšia z dlhého radu veľmi príjemných, pozitívne naladených romantických komédií. Navyše snímok oproti iným filmom podobného razenia disponuje pomerne originálnym, umným námetom, ktorý je šikovne rozvinutý do pútavejšieho scenára, čo je samozrejme veľkou výhodou. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Experimentálny romantický film s nie najatraktívnejšími hercami, ale celkom dobrou myšlienkou. Muž nedokáže ovládnuť ženu, ani keby si ju skutočne mohol vytvoriť tak, ako si len zmyslí. Scenár je premyslený a ponúka aj iné myšlienky na zamyslenie. Nejde len o vzťah muža a ženy, ale celkovo o medziľudské vzťahy, kde si prajeme , aby boli ostatní na náš obraz, no práve tá rozmanitosť má svoje čaro. A tiež, že aj keď nám splnia naše sny, nemusí to byť vždy to pravé orechové. Najlepšie je asi hľadať nesebecké riešenia. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Druhý počin od tvorcov oscarovej hitovky Malá Miss Sunshine má originálnu premisu. Spisovateľ Calvin (Paul Dano z Prisoners či There Will Be Blood) trpí tvorivou aj osobnostnou krízou. Keď vytvorí románovú postavu Ruby, stane sa niečo neuveriteľné. Imaginárny charakter, ktorý vymyslel, skutočne ožije. Scenár napísala predstaviteľka titulnej úlohy Zoe Kazan (Núdzový východ) a presvedčila, že je rovnako schopnou autorkou ako herečkou. Aj keď by sa spočiatku mohlo zdať, že ide o klasickú romantickú komédiu, tak tvorcovia neváhajú ukázať aj temnú stránku ľudskej duše a hlavnej postavy. Skvelý malý filmík inšpirovaný tvorbou Charlieho Kauffmana (Večný svit nepoškrvnenej mysle, V koži Johna Malcovicha), ale nie tak náročný a divácky prístupnejší. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Roztomilý příběh o mladém muži, který se ze všech sil snaží přestat být hipsterem, ale nakonec stejně jenom vymění psací stroj za MacBook. Chtěla bych, aby to natočil a napsal Chan-wook Park, tak jako natočil a napsal Žízeň. Tzn. aby Ruby Sparks používala své žánry podvratně, aby k ní nehrála tak lehkomyslná, po srsti hudba, aby se nebála zatáhnout každou situaci do extrému a tím pádem dokázala zajít dál než k hranici jednoduchého formálního cvičení. Zoe s Paulem jsou skvělí, ale přijde mi zkrátka škoda, že celkový záměr nebyl víc brutální a dech beroucí. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Moc hezké fantasy zpracování. Bál jsem se, že se mi to nebude líbit, protože podobný film "horší to už nebude" se mi nelíbil. Ale opak je pravdou. Začátek neoslnil, ale po opravdovém zjevení dívky do skutečné podoby se film rozjel a byla radost pohledět na to, co se bude dít. Skončilo to hezky. Teda alespoň mě se to líbilo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Pracovným označením filmu bol názov He Loves Me. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama