Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (641)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, které mě v podstatě bezvýhradně dostal. Nejlepší způsob, jak si ho maximálně užít, je zhlédnout ho naslepo a nic o něm předem nevědět - jakékoli předchozí informace jsou zde zbytečné a hrozí zkazit výsledný zážitek. Což by byla škoda, protože tenhle film je vážně pecka (která se podle všeho šíří mezi lidmi sama, viz vysoký počet místních hodnocení). Pokud se dostane i k vám, vřele doporučuji - skvělá kamera, hudba a režie, výtečné obsazení i originální námět se postarají o to, že těchle 92 minut bude stát za to. UPDATE 8.4. 2017 - Moc mě to bavilo i na podruhé, ačkoli jsem již znal závěrečné rozuzlení - ostatně díky tomu jsem si tam mohl všímat věcí, které mi napoprvé unikly. Nově mě na tom asi nejvíc bavily ty tři krasotinky - Martina García, Clara Lago a Marcela Mar (která je z těch 3 nejhezčí, proto mi bylo líto, že její postava se zde objevuje jen v pár záběrech) - na všechny 3 se velmi dobře kouká, a spolu s atraktivním dějem je to zárukou toho, že jsem se od toho filmu nemohl ani na chvíli odtrhnout. Povedený je též soundtrack a střih - na tomhle filmu se zkrátka povedlo skoro všechno, a opět jsem si potvrdil, jak moc mám španělské filmy v oblibě. UPDATE 22.7.2023 - Ani napotřetí po pár letech mě to stále neomrzelo a bavilo mě to, skoro jako bych to viděl poprvé. Příběh je prostě výborný a udrží pozornost od začátku do konce, i když člověk předem ví, jak to dopadne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela rozpačité Pocity...Už hned mi bylo jasné a doufal jsem, že to bude něco na styl Zatímco spíš a El Habitante Inciertto.. Naštěstí Ano! Opět výborný Nápad. Příjemná Atmosféra, ale maximální nadšení řici nemůžu.. Strašně pomalá a nudící první třetinka a Hlavně závěr? Čekal jsem akčnější ukončení,Mohli to více rozvinout a Hodnocení by šlo určitě výše! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, vyhněte se všem galeriím a hlavně trailerům. Za druhé, nevím, který hlupák tady na čsfd přidal k thrilleru ještě horor, protože je to blbost, i na imdb nic takového není a jde o chybu, protože jak si někdo spojí Španělsko právě s tímto žánrem, má hned jiná očekávání. K samotnému filmu: Zatraceně milé překvapení! Čekal jsem nadprůměrnou zábavu, ale dostal ještě o něco navíc: výbornou (a pro mě osobně) hodně originální pointu. V dnešní době, kdy snad v každém hororu/thrilleru řádí buď duchové, nebo schizofrenici, působí tento film jako zjevení a jiskra naděje do budoucna, že se v těchto žánrech ještě lze obejít bez hloupých a tisíckrát použitých klišé. Film má slušné tempo, je obalený nejistotou a podezřením, nechybí mu napětí, atmosféra, perfektně padnoucí hudba, jedna výborně gradovaná sekvence, tvrdé prozření a trochu nevyužitý potenciál v podobě konce. Pravděpodobně mírně nadhodnocuju (většina uživatelů dá asi jen 4*), ale kvůli výše vypsaným přednostem si plný počet z mého pohledu tenhle film zaslouží (a až na lehce úsměvnou scénu s nepřirozeně upravenou/dobře vypadající Belén se zde nevyskytují do očí bijící hlouposti). ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy s takhle úderným námětem. To to jde pak všechno samo. Hlavní pointa filmu mě naprosto dostala. Tohle jsem fakt nečekal. Bylo mi hrozně líto, že film skončil v nejlepším, ale kdyby pokračoval dál, tak už možná v tom nejlepším neskončil :-). Ale co, stejně to chci delší! A vám povrchním pitomcům, co si stěžují na malá prsa hlavních protagonistek, vzpamatujte se! Taky byste asi nebylo zrovna rádi, kdyby vám nedali práci kvůli vašemu malému penisu. A navíc, Clara Lago je nádherná po všech stránkách a Martina García je, když už nic, hezká v obličeji. A je to vlastně tak trochu záporňačka, takže jestli to, že má prsa po tatínkovi, vám na ní vadí, tak to aspoň splnilo účel, protože jí přece nemáme mít rádi a máme mít rádi Belén! Btw. i začátek mě bavil, buďte taky trochu žánrově flexibilní, no ne! ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Stonožky stačil jeden skvělý nápad, kolem kterého se vystavěl celý příběh a olala. Takové thrillery umějí jenom Španělé. K větší spokojenosti chybí opravdu jen méně předvídatelné finále, ale jinak to zakončit asi nešlo. Mgr. ricci píše, že mu tam chýbal len nejaký naozaj silný moment. Já nesouhlasím, je tu jedna famózní desetiminutovka, fantasticky vygradovaná, která svou hravostí připomene nejlepší kousky svého žánru. Jsem v očekávání amerického remaku, který tu určitě bude do roka a do dne v hlavní roli s Katie Holmes. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)

Reklama

Reklama