Reklama

Reklama

Antiviral

  • USA Antiviral (více)
Trailer

Obsahy(1)

Satira na současnou společnost a její posedlost slávou sleduje Syda Marche (Caleb Landry Jones), který pracuje jako pašerák nemocí pro lékařskou kliniku zprostředkovávající posedlým fanouškům patogenní viry a bakterie svých glorifikovaných celebrit. Když je Syd nakažen neznámou formou nemoci, na kterou později umírá jedna z populárních hvězd Hannah Geist (Sarah Gadon), mění se jeho tělo v časovanou bombu, jejíž tikot musí Syd zastavit, než ho dožene nevyhnutelná smrt. (Brousitch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Už teraz mi je jasné, že k tomuto sa viac v živote nevrátim. Je to možno jeden z tých lepších hororov, ktoré nesú prívlastok psychologická podivnosť, ale na môj vkus príliš rozťahané, príliš nudné (takže celkom v tomto súhlasím s Flipnicom), a aj keď je to bravúrne nakrútené s peknou podmanivou hudbou, pôsobil na mňa ten film pomaly až hypnotickým dojmom, takže som si pri tom aj párkrát zdriemol. Asi ešte pár rokov potrvá, kým prídem na chuť takýmto spomaleným hororom. Záver sa mi síce pozdával a celkovo to malo niečo do seba (aspoň z toho vyžarovala pekná, depresívna atmosféra), len ja v tých hororoch hľadám aj poriadnu dávku niečoho iného (kto ma pozná, určite vie, na čo myslím). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Myslím, že keby tento film nenatočil mladý Cronenberg, ale iný - neznámy začínajúci režisér, tak by sa dočkal trochu iného prijatia, resp. takého, aké by si zaslúžil. V tomto prípade však majú tzv. kritici už chrobáka v hlave a objavujú aj to, čo tu nie je. Môj názor je, že si Brandonko prečítal bulvárne plátky, z ktorých urobil pseudo-dystopickú story, zavolal Karima Hussaina; aby mu to štýlovo natočil a trochu to vizuálne upgradovali – nech sa nepovie, že to nie je Cronenberg (hoci v tomto ohľade vyzerá lepšie napr. ľubovoľný diel Resident Evila). Čo na tom, že je to rozvláčna, umelá a nehororová nuda s nezaujímavým feťákom v hlavnej úlohe. Slabé 2*. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Já se ani tak moc nenudil, jako kolegové zde. Formálně je to film precizní se sugestivní atmosférou. Výhrady mám spíše k příběhu, který mě příliš neoslovil. Obzvlášť výchozí premisa mě nechala chladným. Motiv posedlosti něčí nemocí mi přišel od začátku naprosto nereálný a ryze účelový, ad hoc vycucaný. Během filmu jsem ho však dokázal víceméně zpracovat, byť jen čistě racionálně. A to tak, že jsem si k němu našel alespoň analogii ve skutečných posedlostech, úchylkách a perverzích, nejen sexuální povahy. S přimhouřenýma očima uděluji snímku tři hvězdy. 56% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

úchylná a zvrhlá satira na posedlost celebritami, která mě sice svým obsahem extra nezaujala, ale vizuál měla zajímavý - svou sterilitou a depresí mi to vzdáleně připomínalo Mechanický pomeranč. Jako poučný příběh ze seriálu Černé zrcadlo by to patřilo k těm slabším, ale ještě by to mělo smysl - samostatně to na mě nezapůsobilo a nemůžu dát ani 3 hvězdy. Ve výsledku mi to přišlo utahané a nijak zvlášť záživné. Navíc bez humoru či nadsázky, jen s důrazem na artovost [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po hororové stránce je to velmi chabé, ale fandové scifi-fantasy žánru by si snad mohli přijít na své. Atmosféra je tu místy opravdu na dobré úrovni a přestože nejsem zrovna velkým milovníkem podobně laděných filmů, tak zde lze nalézt i několik originálních prvků. První věcí co musím začínajícímu režisérovi vytknout je výběr hlavního „hrdiny“, který mi byl krajně nesympatický a zhruba od poloviny filmu jsem se těšil, že umře opravdu krutou smrtí, leč marně. Nápad s pícháním virů a kupováním „masa“ z buněk celebrit vypadal zprvu slibně (peníze bych do toho určitě nevrazil), jenže postupem času až na pár světlejších okamžiků, jsem se začal dost nudit, protože tempo nabylo opravdu hlemýždích rozměrů.50% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • l Nápad na film vznikl v hlavě Brandona Cronenberga v době, kdy procházel těžkou formou chřipky a přemítal tak nad původem viru, který se do jeho těla musel dostat z těla jiného člověka, a v zásadě nad celou zvláštní formou intimity, která toto nakažení doprovází. (Brousitch)
  • V průběhu natáčení navrhli oba hlavní herci, aby se navzájem společně s režisérem nevídali a dodali celému snímku pocit odcizenosti. Až po skončení produkce se všichni tři blíže poznali. (Brousitch)

Reklama

Reklama