Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Proti Magnusekovi jsou mnozí kritici i z řad laiků naloženi, ale myslím si, že to zas takový ústřel nebyl, naopak, film mi připadal jako průměrná komedie, rozhodně zajímavější než nějací Muži.... nebo Ženy... Vyznívá naopak velmi pozitivně pro nás břicháče, protože zdůrazňue, že každý boj je nejenom marný, ale také naprosto zbytečný. Milan Chára je ovšem zajímavou postavou našeho herectví, Martin Stropnický je rozhodně lepším hercem než politikem a velice rád jsem uviděl po dlouhé době Ivanu Andrlovou, ale ostatně i Ilju Racka, který byl asi hercem nejlepším. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Neotřelý a dosti odvážný filmařský pokus, který nám servíruje trochu jiný typ hrdinů, než jsme zvyklí, aneb nejen tuctové štětky mají právo zabírat filmové plátno.. Přes absenci spádu a děje a vlastně i minimum vtipu je to příjemně koukatelné. Naopak velmi dobře fungují dojemnější scény. Překvapivě dobře hraje Patrasová, ale sedly mi i ochotničtější výstupy dalších zúčastněných, dobrácká role tentokrát skvěle sedla i samotnému Magnuskovi. ()

Reklama

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Dramaturg neviděl text ani dalekohledem, jinak by nepřipustil dva prology: první tlouštíky postupně představí, druhý je seznamuje na odtučňovací kúře. Do stejného modelu dostalo Sedm hladových před pětadvaceti lety směs hořkosti, důstojnosti i vzpoury vůči systému; smíchuprostí Jedlíci se ani neobtěžují. Jen potřásají sádlem. Jednu věc umí neherec Magnusek náramně: vybrat si spoluhráče, kteří by ho nezastínili. A zase to zvládl, bohužel; herectví dostává na frak stejně jako ostatní profese včetně hudby odstrašující zejména v pasážích, kdy chce dojímat. Co dál? Jistě, humor. Jeho nejčastějším reprezentantem je sloveso šu..t. K popukání baví rovněž výrok "Jděte do pr.... a vys.. si voko!" Rafinovanější slovní hříčky zastupuje sousloví "Masáže, že!" A vrchol švandy zosobňuje dialog "Nemáte vteřinový lepidlo? - Vteřinku." ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

I herci potřebují tu a tam zajít na premiéru svého filmu do multiplexu a za honorář pak chtějí něco pořádného do huby. A že těch slušných tady pár pobíhá (Stropnický, Županič). Neumětelové pak potřebují dokázat, že za režisérské kormidlo prostě patří. Chyba lávky, protože čeho je moc.. I ti mnozí neumětelové (také nikdy nebudu skvělý tanečník, ale smířil jsem se s tím) alespoň vzdáleně tuší, jak se filmy dělají. Tady divák prostě nestačí zírat. Stačí si třeba vzpomenout na několikaminutovou scénu, v níž Koloběžka první podstupuje regeneraci – a my její téměř šedesátileté naolejované tělo musíme detailně sledovat!! 10% – vážně toho chybělo hrozně moc.. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Mno normálně bych na tuhle komedii ale nešel, ale chtěl jsem vidět co Tomáš Magnusek vyplodí. A musím říct, že to tak hrozné nebylo, jak jsem čekal. Vtipy? No občas vtipné ale občas i pokus vynutit u diváků nějakej smích. Docela divné na tomhle filmu byly ty přechody. Hodněkrát jsem si myslel že je konec a skočila tam nová scéna. Ale to je takovej detail. Neříkám, že je ten film nějakej blbej, budu si ho muset pustit ještě jednou aby se to do mě nějak vsáklo. Zatím hodnotím 3 hvězdy, z důvodu, že bastardi se mi líbili o trochu lépe(i přesto že Magnuskovi role učitele zabijáka nesedla tak jako jedlíka) Edit: Po dalším kouknutí jsem musel přehodnotit ze 3 na 1. Opravdu je to sračka, není na tom nic moc pozitivního, ale na odpad to stejnak nemá ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 13 dní. (Mauzicek)
  • Prvotním impulzem k realizaci filmu byla pro režiséra Magnuska slova jeho syna, který řekl: „Tati, nežer tolik, nebo nám umřeš.“ (Fenk)

Reklama

Reklama