Reklama

Reklama

Smyslný portrét hédonistického hollywoodského života očima Ricka, scenáristy, který hledá smysl své existence. (HBO Max)

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Kevi1

Pravděpodobně předpoklad, že by Knight of Cups mohlo být při nejmenším nominováno na Oscary. Přes rok uvedení na festivalech, kdy se vytvoří pozitivní šuškanda, a koncem roku premiéra, aby se jednak stihlo uvedení v roce 2015, jednak aby Akademikům snímek zůstal v paměti. Kalkul, nic jiného. :)

Uživatel Tristan Rafael smazal svůj příspěvek.

Ondrus

Ondrus (hodnocení, recenze)

Včera večer jsem nechápal - myslím že to bylo na Primě v televizi - při ukázce na nějaký přitroublý český seriál hrála ta vynikající hudba z druhé části traileru :-D

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Malick je prostě kapitola sama pro sebe.. Svébytný tvůrce. Ale neškodilo by, kdyby do filmů narval zase trochu víc dramatičnosti. Alespoň na podobný level jako bylo Thin Red Line nebo zmiňovaný New World. Podobnýho ražení mi přijde dost Assassination of Jesse James by Coward Robert Ford, což beru jako mistrovský kousek. Je tam dost věcí, typických pro Malicka, ale zároveň to má v sobě větší spád a dramatično.

Malick je strašně o pocitech, ale je mi jasný, že běžnýho diváka, kterej příjde utahanej z práce, to moc nebere.. Bohužel mi to přijde, po Tree of Life a To the Wonder, do třetice stejný schéma.

Čekal jsem na Tree of Life jako na smilování, trailer byl úchvatný, ale třikrát podobně vypadající filmy, to už moc nenavnadí. Ale kdo ví, jak to dopadne?

ti88na

ti88na (hodnocení, recenze)

Videla som od neho len Nový svet a Tenkú červenú čiaru a oba filmy sa dali pozrieť :) Ale nijak zvlášť ma neuchvátili.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ondrus

Mě poslední Malickovy filmy taky míjí, a to rozhodně nevyžaduji (ani nepreferuji) klasické vyprávění. Právě naopak, těší mě jakýkoliv odklon.

Yesqward

Yesqward (hodnocení, recenze)

Ondrus

Práveže som si istý že mne sa jeho tvorba bude páčiť, lebo jeho kamera je skvelá a film ako živý obraz sa mi páči

Ondrus

Ondrus (hodnocení, recenze)

Myslím, že je to tím, že lidé, kteří neznají jeho filmy, si je zapínají a očekávají nějaký tradiční film s klasickým scénářem a dějovou linkou a prostě si ho nepustí k tělu, dívají se na něho odměřeně a s určitým odstupem a tím pádem je pak neosloví.

na příspěvěk reagoval Yesqward, Bluntman

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

Knight of Cups dostal od MPAA přístupnost R (some nudity, sexuality and language).

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

]V[()Rt

nepovedal by som, tu bude postava zasadená do evidentne konzumného a hedonistického prostredia ktoré bude imho úplne iné než je ona sama, napokon princ kalichov dáva jasný návod kam bude film smerovať.

]V[()Rt

]V[()Rt (hodnocení, recenze)

Jo, tohle už povážlivě vypadá na kolovrátek. Bude se na to zase asi koukat hezky, ale skutečně se zdá, že je to potřetí ten samý film. Jen se změnily postavy a kulisy.

na příspěvěk reagoval E=mc2

antonionifan

antonionifan (hodnocení, recenze)

Nějak se nám Malick zaseknul na místě. Potřetí to samé. Tohle už nezachrání ani Lubezki, ty krásné záběry z traileru jsem viděl dvakrát předtím.

na příspěvěk reagoval Borrtex

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Plakát vypadá jako od Zóny.

 

A má poznámka k názv a zejména nabubřelé anotaci se týkala toho, jak je to návodné pro možnou interpretaci.

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Myslím že aj napriek tomu kľúču sú Malickove filmy pomerne dobre čitateľné. Otázka teraz asi bude, nakoľko Malick vyabstrahuje tarotovú kartu a onu báseň do obrazovo-naratívnej štruktúry. myslím, že z toho bude len vychádzať, takže je otázne kam nás Malick zavedie a ako film skončí.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Je hezké, když film usnadní interpretaci svým názvem a anotací, aby se divák nemusel příliš namáhat.

na příspěvěk reagoval E=mc2

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Lavran

Once there was a young prince whose father, the king of the East, sent him down into Egypt to find a pearl. But when the prince arrived, the people poured him a cup. Drinking it, he forgot he was the son of a king, forgot about the pearl and fell into a deep sleep. Myslíš zrejme toto? Je možné že to je semiotický kľúč podobne ako názov filmu a jeho odkaz na tarotovu kartu, a znovu sa v ňom opisuje cup teda kalich, alebo pohár. vďaka za info!

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Kdo četl pohádkově zabarvenou oficiální anotaci a ptal se, odkud Malick čerpal inspiraci, nechť se začte do čarokrásné Písně o perle. ;)

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

A další (byť drobná) novinka: Švédská premiéra stanovena na 13. března.

na příspěvěk reagoval E=mc2

Související novinky

Malick workoholikem

Malick workoholikem

25.11.2016

Legendární filmař Terrence Malick nikdy netočil závratným tempem. Mezi Nebeskými dny a Tenkou červenou linií třeba nechal díru 20 let, od roku 2011 se ale podivuhodně rozjel. Po šestileté pauze… (více)

Christian Bale najde cokoliv

Christian Bale najde cokoliv

25.04.2015

Batmanovská štafeta je předána a Christian Bale (Temný rytíř) se opět vrhá na menší filmy. Britský herec už má za sebou Knight of Cups a Weightless od nevypočitatelného Terrence Malicka (Strom života… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama