Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

smajlítko 

všechny recenze uživatele

Kde já už jsem tohle viděla?.... už vím, Top gun. Jenom si za ledi dosaďte ptactvo. Vsadím se, že si děti vzpomenou, až za pár let budou slzet nad Tomem Cruisem. Jinak pěkně animovaná barevná ubreptaná pohádka tak, jak to amíci zkrátka umějí. Pokud se Vám tenhle styl líbí, je to sázka na jistotu. Co také chcete pořád vymýšlet, že. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Pohádka hlavně o ptácích byla pěkná a dobře se na ní koukalo , ale člověk od toho očekává tak nějak víc . Tak hezká a dobře zpracovaná pohádka a tak málo zábavy . Poslední dobou se mi čím dál víc zdá , že u novějších pohádek tohoto tipu jde spíš o image toho , jak to bude vypadat , než o děj samotný a to je škoda . ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neskutečně klišovitý a poměrně i nudný děj, nezajímavé postavy, málo humoru i pro děcka (ale jednou jsem se zasmál, přiznávám, i když se obávám, že u scény která vtipná být možná ani neměla...) a celkově to prostě nemá moc čím zaujmout. Animaci by se dalo vyčítat dost, ale upřímně, je to animák z Jihoafrické republiky, takže na ně to ještě ujde. Vlastně nejlepší na tom všem je hudba, ta se mi líbila docela dost, ale jinak je to jeden z těch animáků, na které si časem ani nevzpomenu. I přes to, že samotné město Zambezie mi přišlo dobře vymyšlené. Tohle je asi vyloženě jen pro děcka, ale těžko říct, jak moc je to zaujme. 2* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když vemu v potaz, že jde o africkou produkci, je výsledek uspokojující. V porovnání s americkou konkurencí už Zambezia poněkud kulhá. Libíl se mi dabing a hudba. Zklamala kvalita animací a až moc strohej příběh (na to, že ho psali čtyři lidi). Nicméně si dovedu představit, že příběh u skupiny nejmenších diváků nejspíš sklidí úspěch. A pohodová atmosféra se nedá filmu rozhodně upřít, žánrovej průměr. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

1 rok po Riu https://www.csfd.cz/film/268267-rio/komentare/ si někdo v Jihoafrické republice řekl, že by nebylo na škodu natočit něco podobného. Tak, že zde máme sokola co zjistí, že někde nepatří a chce se dostat do ptačího ráje. Mezitím po něm jdou záporáčtí ptáci a leguán. Animace je v pohodě humor zde není žádný vybavím si maximálně dvě hlášky (moje kamarádka chodila s marabuem opustil ji i s hnízdem a na začátku je scéna kdy sokol vletí do žirafí prdele a tu žirafu to bolí) . 60 procent ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama