Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (726)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z trailerů jsem čekal nemastnou neslanou obdobu nedávných Flatliners, ovšem k mému překvapení jsem dostal něco malinko lepšího a určitě kompaktnějšího. Kdo viděl erkového Jeníčka a Mařenku, tak jistě tuší, že režisér Tommy Wirkola zvládá především akční stránku a ta mě z tohoto filmu bavila nejvíce. Z recenzí jsem pochopil, že nejen námět, ale i scénář není jen slepencem polodementní sci-fi zápletky bez výraznějších tvůrčích nápadů a i v tomhle ohledu mě 7 Životů poměrně překvapilo. Ovšem co musím pochválit ze všeho nejvíc je především sedminásobný výkon Noomi Rapace, která je ve všech polohách (ehm 😁) exceletní a vyloženě se sem hodila. Škoda jen, že se ten Willem Dafoe moc dlouho neohřál. Celkově tedy příjemné překvapení, jehož repete si v nejbližší době zrovna dát nepotřebuji, ale v tiché bouři před Star Wars to za to kino stojí. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Regulace populace aneb když má jedna ženská koule postavit se problému čelem. Téma řešící palčivou otázku současnosti - přelidnění. Originální thriller, kdy jsem obdivovala i záporačku, ale přeci jen fandíte hlavní hrdince, tedy hrdinkám :o) Noomi Rapace 7 x jinak. Nejvíc se mi líbila zrzka a génius přes počítač, to je jasný :D Celkový příběh skvělý, obdiv Noomi, zahrát tolik různých osobností (netrpí teď samomluvou?), opět jsem dostala zadek (mám nějaké štěstí na výběr filmů :D) a moře akce. Dvě hodiny utečou jak voda, kdy se nestačíte nudit, a tak dokáže odpustit i to, že celou pointu odhalíte relativně brzo :o) A jaké je tedy ponaučení? Š*kejte bezpečně! ;o) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocitovo je to u mňa vyššie ako priemer, i keď objektívne to priemer je. Netflixovská sci-fi záležitosť, aké sa na plátna kín nedostávajú a v tomto prípade sa tak natíska otázka, prečo podobne ladený film neostal iba na obrazovkách Netflixu. V podstate akčné, tak trochu béčkové spracovanie v mojich očiach ospravedlňuje viacero klišé, pretože sme si vedomí, že nesledujeme žiadny nový Blade Runner. Ale na také Minority report a jeho vykrádačku v závere si určite spomenieme. Lenže načo zbytočne kritizovať, keď som sa bavil a bavila ma aj Noomi. 70% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, že bych rád zase viděl nějaký originální sci-fi a to se mi teď splnilo. Absolutně jsem nečekal, co z toho filmu vyleze, ale musim říct, že to byl kurvevsky brutální snímek po všech stránkách. Miluju, když něco náplní víc, než je mé očekávání. Noomi Rapace je herečka všech tváří. Je drsná, je sexy, je roztomilá, je chytrá a zde to dokázala 7x v jednom. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Námět o sdíleném životě sedmerčat BOŽÍ, scénář ale nedotažený (povrchně nahozené charaktery sester, nezajímavý dystopický svět...) a vizuál a akční scény laciné, nenápadité a bez drajvu. Dostat to do rukou schopnější scenárista a režisér s několikanásobným rozpočtem (směšných 20 mega), mohl z toho být druhý Minority Report nebo Gattaca. Noomi Rapace můžu, takže za ni velké plus, i když tu ve výživné sedmiroli nic extra nepředvádí. Tolik promarněného potenciálu. Český distribuční název nemohl být nudnější. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Jméno Settman (Willem Dafoe) zní téměř stejně jako „Settimana“, což v italštině znamená „týden“. (veronikajel)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)

Reklama

Reklama