Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (726)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapaceová a hned sedmkrát! Skoro jako trpaslíků, chtělo by se říci. Jenže tahle dystopie, předkládající orwellovský svět podobný Loganovu útěku nebo Vyměřenému času není komedie, byť nějaký ten vtipný proslov by se našel. ,,A do hajzlu!" vzkřikne naše hrdinka, když útočníkovi rozmlátí hlavu o toaletní mísu (a ta je na kusy rovněž). Nalíčená a oháknutá Noomi (třeba jako Pondělí) je vskutku kočka, v roli Pátka pak spíše připomene A. Morissettovou v klipu Ironic. Ďábelská Cloesová si roli očividně užívala. Jeden medový úsměv a rozloučení s malou holčičkou mířící do kryokomory. Zpočátku mírně utahané, posléze se rozjede akce, kdy se krví nešetří. Závěr se dá odhadnout, proč ale zmizela Pondělí...hm...je myslím překvapení. Více evropské než americké, což potěší. Alespoň já a další tři návštěvníci kina první promítací den jsme odcházeli spokojeni. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mám, rád žáner sci-fi a mrzí ma, že spokojnosť pociťujem iba s jeho knižnou formou. Filmy, najmä tie, kde sa pokúšajú ukázať vzdialenú budúcnosť, technické výdobytky a mimozemšťanov sú spravidla na smiech a zastarajú ešte pred premiérou. Jednou z málo výnimiek bola v minulosti Gattaca, z istého hľadiska aj Kontakt a niekoľko ďalších diel. Preto som bol oprávnene zvedavý na 7 sestier s veľmi zaujímavým a stále aktuálnejším námetom. Ale tak ako u väčšiny filmov nakrútených v tomto storočí som bol sklamaný realizáciou, ktorej začiatok bol v deravom scenári, pokračovanie v nadbytku akčných scén a ukončil ju príšerný slovenský dabing. Pred mesiacom som videl ďalší film s Noomi Rapace a aj keď bol z iného súdka, dosť sa na seba podobali. Mrzí ma, že tak, ako sa začínajú všetky pivá podobať na jedno (Heineken), tak aj filmy sa nakrúcajú podľa jednej šablóny a budú stále ťažšie od seba odlíšiteľné. Otázkou je, či to ešte niekomu okrem mňa bude prekážať. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Celé roky řeším, co od tebe můžu čekat. Říkal jsem si, že s takovým tělem si cestu na vrchol vyšukáš. A ukázalo se, že jsi frigidní píča." Kdyby jenom jedna ... sedm jich je a mně se jejich systém líbil. O dost méně se mi pozdávalo uřezávání prstů nebo vyřezávání oka, ale to je věc vkusu. Nicméně idea přelidněného světa se patrně v dohledné době naplní a i když k ní vymírající Evropa moc nepřispívá, tak se zásluhou migrace jistě pokusí do problému začlenit. A vůbec nepochybuju o tom, že vznikne nějaký ten Úřad přidělování dětí, který nám společně s čipy a s geneticky modifikovanými potravinami vytvoří na Zemi Ráj. On je vůbec tento snímek zatraceně aktuální a mě se tato verze budoucnosti moc nelíbí. A pokud by to někoho zajímalo, tak jsem doufal, že přežijí slečny Středa a Pátek, které mi byly nejsympatičtější. Nicméně jsem nikdy nebyl zdatný tipér. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Naomi, tady ji dostane rovnou sedmkrát. A to se vyplatí! Malinko rušivě na mě působil ten hlavní hrdinný agent, zjev prodejce kebabu byl asi vyžádán aktivisty pro druhovou rozmanitost, nicméně sem se hodil asi jako šlehačka na döner. Celkový dojem ale na slušných 75%, to je na béčkovou scipárnu furt dost dobrý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná věc a zřejmě překvapení roku! Trailer na What happened to Monday mě příliš neuchvátil, o to víc mě překvapil samotný film. Už při zjištění, že film má na svědomí režisér výborného Dead Snow 2 a Jeníčka a Mařenky, se dalo tušit, že tohle bude mým šálkem kávy a taky, že bylo. Zpočátku jsem měl obavy, že se bude jednat o ukecané futuristické, politické drama, které má mimochodem perfektní nápad, který by klidně mohl fungovat i v našem světě, jenže po půl hodině se film zvrtne v hodně akční a zběsilou jízdu. víceméně HON na sestry, které všechny jsou bojově zdatné a není nouze o drsné kontaktní souboje s úžasnou kamerou a solidní brutalitou. Tempo filmu je velmi rychlé, zábavné je to dostatečně, překvapí i pár zvratů, byť ten závěrečný bystřejší divák odhalí, ale já se po dlouhé době bavil doma při filmu jak už dlouho ne. Nečekal jsem to. A Noomi Rapace zřejmě životní role! 85% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Nakrúcať sa začalo na jeseň roku 2015 a to prevažne v Castel Studios na okraji Bukurešti. Filmový štáb točil aj v meste, dostal povolenie každú nedeľu medzi šiestou a desiatou hodinou ráno, keď uzavreli hlavnú triedu a nakrúcali veľké davové scény s päťsto komparzistami. (classic)
  • Pôvodný scenár Maxa Botkina bol vybraný z Blacklistu najlepších nevyprodukovaných hollywoodskych scenárov za rok 2010. (WalterIK7)

Reklama

Reklama