Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (726)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocitovo je to u mňa vyššie ako priemer, i keď objektívne to priemer je. Netflixovská sci-fi záležitosť, aké sa na plátna kín nedostávajú a v tomto prípade sa tak natíska otázka, prečo podobne ladený film neostal iba na obrazovkách Netflixu. V podstate akčné, tak trochu béčkové spracovanie v mojich očiach ospravedlňuje viacero klišé, pretože sme si vedomí, že nesledujeme žiadny nový Blade Runner. Ale na také Minority report a jeho vykrádačku v závere si určite spomenieme. Lenže načo zbytočne kritizovať, keď som sa bavil a bavila ma aj Noomi. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled snaha o něco svežího a nového, plus čerpání z osvědčeně funkčního. Represivní režim ala Hunger Games, hranatá futuristická auta ala The Island. Lze namítat, že se tvůrci vizuálně drželi svojí opulentnostní trochu při zemi a že rok 2073 tu vypadá spíše jako 2037, ale ono co se za poloviční rozpočet oproti velkým spektáklům dá vytvořit ? Těžko lze hanit i až na dvě jména víceménně béčkový casting. Narozdíl od Glenn Close, která je mimo, se do toho Noomi Rapace opět opřela. Jednak jako akční hrdinka proti své vůli a jednak dávat 7 různých hereckých poloh asi není plně easy. Plus k dobru hraje i to, že takovouhle fyzickou roli "mužské hrdinky" dneska dokáže kromě ní zahrát jedině Charlize Theron. Vyjma posledních 20ti minut máme celkem slušný mix Bourna a čehosi s pochmurnou společensko post-apo atmosférou. Závěr je nepovedený a twist předvídatelný. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Z popisu som si myslel, že "What Happened To Monday" bude trošku o niečom inom. Alebo minimálne, že sa to celé nakoniec inak vyvinie. Miesto toho som bol svedkom skutočne skvelého filmu s dobrou akciou a priznávam sa, že mi v mnohom bolo ľúto, keď postavy vo filme umierali. Jedna smrť ma dokonca tak zasiahla, že som sa skoro ocitol v slzách. A nehanbím sa to povedať, je to tak. Futuristický svet je tu spravený skvele. Plus je to asi jeden z mála filmov, ktorý ukazuje svet o skoro 60 rokov tak, ako by som si ho aj reálne vedel predstaviť. Nelíši sa moc od toho nášho terajšieho, no technológia nám dáva nové možnosti, ktoré robia z toho niečo úplne iné. A funguje to skvele. Glenn Close si svoju rolu užíva a veľmi dobre sa do nej pustila. Christian Rubeck mám pocit, že si chce spraviť kariéru na zloducha. Tak veľmi sa do toho dostal. A Noomi Rapace skvele hrá všetkých 7 sestier a každá z nich pôsobí ako vlastná osobnosť s vlasnými názormi a pocitmi. To všetko funguje vynikajúco. Možno by som bol radšej, keby sme ku koncu nemali tak jednoznačne ukázané, kam to asi bude smerovať. Popravde, sú tu určité momentky, ktoré keď si zasuniete na správne miesto, pochopíte veľkú väčšinu a zistíte, kto za všetkým vlastne nakoniec stojí. A hoci je to dobre spracované, všetko pôsobí potom trošku priehľadne. Už len čakáte, kedy ten moment príde. Ale je pravda, že sú tu momentky, ktoré človek nezabudne. Ako napríklad kryonický spánok pre doktorku, ktorá sama deti toľký čas uspávala. Žiadne spoilery, ale tá scénka nemala chybu. Plus ako som povedal, niektoré smrtné scénky sú veľmi efektívne, smutné a prežívate ich, lebo súčasne prežívate aj spojenie a vzťah, ktoré sestry majú medzi sebou. Preto si myslím, že tento film funguje. A ak chcete dobré a originálne sci-fi so svetom, ktorému nemám problém veriť, toto je dobrou voľbou. Skočte na Netflix, a čeknite si film. Hodnotenie: A- ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Regulace populace aneb když má jedna ženská koule postavit se problému čelem. Téma řešící palčivou otázku současnosti - přelidnění. Originální thriller, kdy jsem obdivovala i záporačku, ale přeci jen fandíte hlavní hrdince, tedy hrdinkám :o) Noomi Rapace 7 x jinak. Nejvíc se mi líbila zrzka a génius přes počítač, to je jasný :D Celkový příběh skvělý, obdiv Noomi, zahrát tolik různých osobností (netrpí teď samomluvou?), opět jsem dostala zadek (mám nějaké štěstí na výběr filmů :D) a moře akce. Dvě hodiny utečou jak voda, kdy se nestačíte nudit, a tak dokáže odpustit i to, že celou pointu odhalíte relativně brzo :o) A jaké je tedy ponaučení? Š*kejte bezpečně! ;o) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Naomi, tady ji dostane rovnou sedmkrát. A to se vyplatí! Malinko rušivě na mě působil ten hlavní hrdinný agent, zjev prodejce kebabu byl asi vyžádán aktivisty pro druhovou rozmanitost, nicméně sem se hodil asi jako šlehačka na döner. Celkový dojem ale na slušných 75%, to je na béčkovou scipárnu furt dost dobrý. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)
  • Prastrýko Willema Dafoea mal v 30. rokoch, 20. storočia podobný osud, ako jeho postava Terrence Settman. Vtedy bol opatrovníkom slávnych pätorčiat Dionnových, ktoré sa ako prvé na svete dožili dospelého veku. S ohľadom na rodinnú históriu, sa Dafoe cítil s úlohou dedka previazaný. (classic)

Reklama

Reklama