Reklama

Reklama

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti

  • Itálie A.C.A.B.: All Cops Are Bastards (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Posměšnou zkratku ACAB (All Cops Are Bastards) znají dnes z fotbalového prostředí i malí kluci, setkáváme se s ní na autobusových zastávkách a posprejovaných továrních zdech, objevuje se na transparentech fotbalových ultras a dokonce i jako motiv oblečení.
Když se kácí les, musí lítat třísky. Hoši z italské policejní zásahové jednotky Cobra (Pierfrancesco Favino), Negro (Filippo Nigro) a Mazinga (Marco Giallini) o tomhle vědí své. Když místo s rodinou tráví neděle v ochozech stadionů, kde čelí plivancům, lahvím a vytrženým sedačkám, a nesmí se pohnout, dokud nedostanou rozkaz, každý jejich tvrdší zákrok vyvolá bouři nevole a následnou kritiku veřejnosti a jakýkoliv průser končí u přestupkové komise nebo rovnou u soudu, kde se v lepším případě zahladí křivým svědectvím, jsou něco jako brutální andělé v uniformě. Nováček Adriano (Domenico Diele) nepřichází do jednotky zrovna v nejklidnější době, v Itálii je před volbami, země čelí problémům s nelegální imigrací, narůstá trestná činnost páchaná cizinci a na druhou stranu se zvyšuje i počet rasisticky motivovaných útoků krajně pravicových hnutí. Po jednom střetu s tifosi skončí pobodaný Mazinga v nemocnici a jeho parťáci se zavážou pomstít. (dopitak)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (168)

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Do jednotky těžkooděnců infiltruje praxí a úctou nepolíbený zajíc, který se snaží ve svojí nové jamce všemožně zapadnout, aby nakonec po krysím způsobu vzdoroval určitému myšlenkovému kvasu, který v azurově opřilbených hlavách nebezpečně bují zhruba jako maminovské špeky v pase mých kdysi výstavních spolužaček. Stefano Sollima, a pojďme mu na chvíli slepě věřit, vykresluje Řím, jak ho ze sluníčkovatých turistických kartinek asi neznáte, latentně feministický, bez jasné národní identity, morálně vachrlatý, trochu multikulti. Na základě průsernatých zpráv zevnitř (TV aj. mediální mrdky) i zvenčí (štrapáce jejich rodin) začínají emoce na bengárně bobtnat a vařit jako v papiňáku. O to smutnější je, že film de facto končí v době exploze... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Práce to není jednoduchá, nikomu to nezávidím, svým způsobem to obdivuju, protože stát proti davu s kusem plexiskla v ruce asi není zrovna med. Některým z toho hrabe, jiní tuhle práci dělají právě proto, že jsou hráblí... Ale někdo to dělat musí a nic jinýho si ti debílci s šálama přes ksicht asi ani nezaslouží, když nejdou na fotbal fandit, ale jen dělat bordel a výtržnosti. Velkým plusem je, že se tvůrci zaměřili na psychologii postav a ne jenom na zásahy v ulicích. I tihle chlapi mají osobní životy a problémy s tím spojený, takže tady palec nahoru. P.S.: Dobrej je i odkaz na Diaz, kde sami zasahující přiznávají, že to byl masakr a velkej průser. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

POLICEJNÍ SÍLY, BANDA PĚKNEJCH ZMRDŮ.... /// Těžkooděnci. Jednotka den ze dne populárnější. Kdo jsou ti, jenž stojí na stadionu čelem k fotbalovejm fandům (???), jménem radnice vyklízej byty a bráněj demonstracím či bitkám ,,ultras“? Cesta do nitra policejních bastardů, jejichž ochranou proti přesile je brutalita, a se kterejma bych asi vyrazil čistil zemi od ,,té lůzy“. ŽIVOTU NEBEZPEČNÁ ZÁBAVA a věci, který tady nevedou ani tak k jejich nenávisti, jako k touze natočit další dokument. Jestli na tom má větší podíl super muzika, policejní teror, konání dobra nebo tuny sraček můžete posoudit sami. Příběh totiž vyvolá hodně pocitů i otázek, což je jeho další plus. Bejt policajtem..... je totiž poctivá práce! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Carlo Bonini číst nebudu. 2.) Líbí se mi, když je vyklízenej rumunskej tábor. 3.) Rád si poslechnu dobrou muziku. (Aha, tak co tohle?) 4.) Thx za titule ,,TomStrom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání dobrej film. Je to vyprávěno z pohledu římských těžkooděnců, jejichž denní chleba jsou bitky se zdivočelými tifosi, dohled nad deportací nelegálních imigrantů, vystěhovávání chudých obyvatel z bytů a další chuťovky, co vám zrovna na náladě nepřidají. Soustředí se to na jednotku čtyř kolegů a jednoho, co ho v minulosti od policie vyhodili. Všichni mají depky z práce, a do toho řeší docela husté osobní problémy, na kterých se dobře ilustruje dilema, kdy jste ještě dobrý policajt, a kdy už překračujte určitou mez. Film nevynáší soudy, neglorifikuje policii a zároveň jí nekritizuje. Snaží se to na určitých, podle mě dobře vymyšlených, příkladech ukázat, jak složitá může problematika hooligans, nelegální imigrace a z ní proudícího rasismu a následné policejní brutality být. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý akční film z prostředí římské zásahovky. I policajti jsou jenom lidi a nechat na sebe pořvávat nemusí být vždycky jednoduché. Jsou nuceni se rozhodovat rychle, následky jejich činů jsou při tom často fatální, a jakýkoliv osobní problém se může snadno přenést do výkonu služby. Řvát na policajty, když jste v davu, to dovede každý, běžte ale někdy u nás na fotbal, když hraje třeba (hrával) Baník v Brně, nebo Ostrava přijede na Letnou, a musíte mi dát za pravdu, že fandit se dá jen jedné straně - A.C.A.B. - ale díky za ně! Pochválit lze i povedený soundtrack. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Na začiatku filmu, ako ide záber na stôl s výzbrojou, môžeme na stole zhliadnuť samopal, no ani jeden z členov jednotky nemá počas filmu samopal vo výzbroji. (Odpocivadlo)
  • Pieseň, ktorú nazi-skinheadi vo filme spievajú, je prespievaná skladba kapely 4 Skins s názvom "A.C.A.B." (Déé X Géé)

Reklama

Reklama