Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (350)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Absolutně chápu, místy rozpolcené hodnocení/komentáře mejch oblíbenců a jejich nejistotu, protože Redemption (ten název se mi zdá nejvíc přirozený a ideální), je fakt divný film, že ani nevim, jestli mě to skutečně bavilo. Tempo je pomalejší, ale stále dostatečně neutichající, takže jsem se nudit nemohl. Modrý filtr, deštivost a noc Londýna, spolu s jeho ruchem, temnýma uličkama, je refrešující a nechybí tomu osobitá atmosféra. Jason Statham hraje solidně, nechybí mu jeho specifické charisma a předvede se i v akci. Akce tu je, moc jí není, tři, čtyři souboje a pár úderů padne, potom nějakej výstřel. Souboje jsou kompletně realistické, s nějakou tou zlomeninou, kontaktem, dynamikou Statham eliminuje špínu z ulice a má až takovej.."Batmanovskej" feeling. Líbí se mi, že jeho postava má vlastní démony a i když jsou jeho motivace správný, dělá občas dost hnusné věci s plným vědomím a žal zapijí alkoholem, sarkasmem a sem tam tou bitkou. Jeptiška je roztomilá, taky není nějak extra svatá a vyrovnává se s vlastní existencí. Scénář mi ale přijde nedodělaný, byl zde prostor pro obří filozofické konverzačky, ale všechno mi přišlo jen tak naznačené, proto mě nestrhlo ani když Statham brečel - až finální scéna, kdy se vlastně vrací na začátek, ve mě vyvolala husí kůži. Redemption je divný film. Fakt že jo, mám rád tyhle přemýšlivé, melancholické a občas lehce filozofické bokobky mejch oblíbenců, ale když to srovnám třeba s nedávným Keanem (jiné téma, ale taky civilní, psychologické drama), není to až tak zásadní zářez a chybí tomu větší tah na branku. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Od toho ta řeka je, aby spláchla holky, se kterými skončili........ Zajímavý příběh. Byl jsem překvapen v jaké roli se Jason Statham objevil, jako by byla šitá přímo na míru. Příběh je lehce brutální a smutný, ale prosakuje z něj láska, láska ke všemu a všem. Vše to nádherně podkresluje velmi povedený hudební doprovod. Cristina (Agata Buzek) je nádherná žena a role jeptišky jí slušela. CITÁT - Myslím, že dlouho už takhle vypadat nebudu......... Tento příběh mě vtáhnul do děje ihned od prvních minut a vyplivnul mě až na samém konci, byl jsem zmatený, smutný a málem se rozbrečel. Povedený je také konec příběhu a divák vůbec nemá tušení, jak to dopadne - což je obrovské plus. Já jednoznačně dávám pět hvězd a tleskám. Tohle si ještě pustím, ale z odstupem času, protože je to opravdu depresivní. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Joey je bývalým elitným vojakom pôsobiacim v Afganistane. Momentálne prežíva ako "homeless-ák" v uliciach Londýna. Nemá totiž na výber. Skrýva sa pred vojenským tribunálom. Joey si uvedomuje, že svoj život musí od základu zmeniť. No nebude to také jednoduché. Musí vykonať ešte poslednú úlohu. Nájsť vraha dievčaťa s ktorým prespával na ulici v jednej krabici. Aj keď tento film vyobrazuje toľko náhod, že by z toho jeden "upad", kupodivu nie najhorší snímok. Stále sa to však nevyrovná snímkom kde Stantham skutočne zažiaril najviac - Podfu(c)k, The Bank Job, Lock, stock and two ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý sa mohol stať námetom ako pre artovú drámu, tak pre čisté béčko. Vznikol z toho proste iba "normálny" film, ktorý je ale aj tak dosť zvláštny. Statham predvádza niečo ako skutočný herecký výkon, jeho postava je značne ambivalentná a my po jednom zo záverečných zistení nevieme, aký vzťah si máme k nemu zachovať. Neobskakujú okolo neho modelky, ale bývalá manželka priemerného vzhľadu a istá jeptiška s tajomnou minulosťou. Londýn tomu pridáva dosť na kúzle, napriek všetkým kladom ma ale film trio Knight, Statham a Buzek nepresvedčili, že ich film nemohol byť ešte lepší. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Statham se zde rozhodl vypadnout z drtícího vlivu kamaráda Stalloneho a běžných akčních méně-rozpočtových jednohubek... a nasedl nám do akčního dramatu, které vypadá moc hezky, má slušný rozpočet, funguje docela dobře, obsahuje velmi málo sestříhané souboje - což je největší priorita, jinak bych dal o stupeň méně v hodnocení - a také nějakou tu romantiku a jak již bývá zvykem, také otázky osobnostní a osobní psychické krize, otázky víry, náboženství... aha vlastně!! Tohle jeho ani běžné akční filmy již neobsahují!! Tak to jsem se spletl, protože tvůrci nás na jedné straně otravují jeho nekompromisní brutalitou v rámci služeb pro čínské triády (což palec nahoru) s platonickým vztahem s jeptiškou a nadnesením otázek dobra a zla, víry v Boha apod!! A to teda sem si říkal (oba palce dolů...), že tvůrci přestřelili, protože to působilo trapně a na Stathama ještě víc trapně... no budiž, uznal jsem to tvůrcům, protože jinak je film moc fajn. Každopádně je to prachsprostá vykrádačka Gibsonova "Paybacku", což vytvoří někomu z počátku kyselý škleb, ale později nás přece jen Statham rozehřeje akcí, jak jsme zvyklí a až metrosexuálním vystupováním v dobré polovině záběrů... navíc s tou hodně fajnovou choreografií. Nebylo to vůbec tak dobré, jak jsem očekával, ale nebylo to ani vůbec špatné... /70%/ ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)
  • Skoro celý film byl natočen v nočních hodinách. (Terva)
  • Ačkoliv se film v originále jmenuje Redemption a do českých kin měl jít původně pod názvem Vykoupení, bylo rozhodnuto, že do distribuce nakonec vstoupí jako Crazy Joe. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama