Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodně nenaplnil mé velké očekávání. Čekal jsem parádní akční řežbu dvou veteránů a ejhle. Spíš než akčňák nadupanej pořádnou akcí je to ukecaný nudný drama. Dialogy stojí za vyliž prdel a scénář je předvídatelnej až to bolí. Závěrečnej Happy End byl tím posledním hřebíkem do rakve. Dvě hvězdy za trochu té akce (která mohla být rozhodně lepší) a hlavní představitele, kteří v rámci stupidního scénáře zahráli co mohli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $39,881Tržby Celosvetovo $1,006,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $962,355 //počet predaných kusov 55,660Tržby za predaj DVD v USA $2,434,754 //počet predaných kusov 146,056║ na moje prekvapenie to starci v zbrani dobre zvládli, akcia v medziach ale dobre ušlo to má to niečo do seba, príbeh v pohode, aj keď je to banalita ale neotrávi, lovenie lukmi potešilo /60%/ ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Do belgických lesů za penzijním připojištěním. V lese, jo, v lese na jehličí, si penzisté Travolta s De Nirem proti sobě rádi akčně zacvičí. A režisér, který to všechno točil skrytý za trnkovým keřem se nakonec nevydal po pytlácké stezce a vzal to rovnou čarou pod Jezevčí skálu. A souboj o nejzvadlejšího ptáka v lese může začít aneb každý chvilku v lese tahá pilku. Travolta loví De Nira a pak zase De Niro loví Travoltu. Souboj to bude napínavý, posléze mírně stereotypní, jeden se bude snažit přechytračit toho druhého a akční manévry v naturalistickém podání si divák užije do sytosti a také se občas objeví sekvence ve které budou oba protagonisté tak trochu zmateně před divákem kličkovat jako vyplašená lesní zvěř. Travolta se ve své další šílené herecké kreaci nebál být ještě ošklivější, než ho známe z jiných namaškařených rolí a v kombinaci se směšným srbským přízvukem vytvořil bizarní postavu traumatizovanou minulostí. De Niro hraje s podmračeným kukučem x - tou variaci svých postav, která se kupodivu v jeho podání nedá označit za obehranou a v podstatě rozporuplné postavy mu jdou nejlépe. Jen ta psychologie postav zakopla asi o bludný kořen a do filmu se už nějak nevešla. Ono ani od akčního harcovníka Marka Stevena Johnsona nějaké psychologické výlevy nelze moc očekávat. Sází na akci a film sice roztahuje zápletku až do utahání, ale je to tak zručně natočené, až se to přehoupne ke konci, který mezi vynalézavé nepatří. Ve výsledku jsem se s těmito lesními manévry dobře bavil, ale Travolto s De Nirem pro jistotu nelezte už do belgických filmů sic jsou vám vaše kariéry drahé. To penzijní připojištění za to nestojí. Mé hodnocení: 80% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

"Story se točí okolo Benjamina Forda a Emila Kovace. Kdysi Ford měl misi v Bosně, kde vyvraždil se svojí jednotkou skoro celej oddíl a rodinu Kovace. Ten však přežil a žije pro pomstu. Najde si bydliště Forda, někde v odlehlém lese, vodopády oku lahodící a poklidná atmosféra. Tu však vcucne souboj mezi veterány. Dočkáme se krátkého hand to hand comba, pár brutálních scén a skvělého férového konce. Celý film je podepřen zajímavými dialogy, charizmatem obou borců a solidní muzikou." ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby to dostal do ruky David Mamet, udělá z toho alespoň trochu solidní drama. Ale takto pojato jde o kýč. Příroda, Bůh, válečné násilí omezeno na patetické glosy a komentáře jak z National Geographic. Tolik prostřelených míst by ve zdraví nedal ani mladý člověk, takže i zde film selhává. Ano, tvůrci chtěli říct, válka je zlá, zabíjení je zlé, jsme přece lidi, napijme se spolu a na život. Jestlipak ale ten film pouštěli cílové skupině? Tedy americkým výrobcům zbraní a kongresu? A co oni na to? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)
  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama