Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Docela fajn a prijemna zalezitost. Svedska variace na Bourneovsky typ akcniho zanru. Tempem tak akorat svizne, predevsim bojove sceny jsou naprosto precizni. Stejne dobre jdou tvurcum i svistici kulky. V hlavni roli nebezpecnymi misemi oslehany elitni tvrdak s primerene citlivym srdickem, co zatouzil po tzv. "normalnim" zivote, jenze jeho vlast si jej znova a znova zada. Jeho killa reflexy mu navic krapet zkomplikuji zivot. Chvilemi jsem se neubranil usmevu, kdyz probihaly dialogy v anglictine. Tam mi hlavni hrdina lehce evokuje Dolpha Lundgrena. Nicmene, pokud v tomto filmu prilis nestourate a vyslovene nehledate negativa ala zminovane srovnani s Bournem, ceka vas velmi slusna akcni zabava. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film by měl skvělej spád, zajímavou zápletku pokud jde o poltický hry a držel si fajnovou odtažitou atsmoféru jaká asi v těchto sférách panuje, ale má to všechno jedno velký KDYBY a tím je naprosto zbytečná dějová podlinka "nešťastná smrt a její vyšetřování", právě ta zabránila ve velkolepé švédské rychlojízdě na poli akčnějších thrillerů. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra není to náhoda. Už delší dobu si všímám, že Švéďáci ty akční špionážní filmy prostě točit umí. Tohle je i minimálně o dvě třídy výš než původní Hamilton se Stormarem, kterej se mi taky líbil, ale byl takovej nedotaženej. Tady šlape všechno jako na drátkách příběh promakanej. Hlavní hrdina uvěřitelnej drsňák akce je celkem realistická a není zbytečně přestřelená. Parádní film. Švédové dali na prdel všem těm Jackům Reacherům, Ryanům a Ethanům Huntům. Bondovky mají konečně konkurenci. Pecka.95% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Parádny špionážny akčný film. Švédi natočili za málo peňazí veľa muziky. Je to jednoduché, ale drsné, temné a celkom civilné. Persbrandt sa očividne na úlohu pripravil a drsňáka som mu veril. Filmu tiež pomáha absencia americkej patetickosti, ktorá býva prítomná v takýchto filmoch. Ja som sa bavil výborne. A scéna keď zaspal s pri jedení jablka. Úplná bomba. Toto si len tak niekto nedovolí. A to točila ženská? Klobúk dole. Pár akčných scén bolo nedotiahnutých, ale aj tak to vidím na poctivé 4*. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani v hyperakční bourneovce si Švédi neodpustili depresivní atmosféru a citově rozervaného hrdinu stíhaného těžkým osudem. Hamilton si od svého vzoru vzal téměř vše, a přesto nevznikla jen laciná sterilní kopie, ale zůstal typicky skandinávský. Proto jsem mu rád odpustil občasná hluchá místa, nejspíš poplatné snaze příliš nešponovat rozpočet, a skvěle se bavil. Kathrine Windfeld akci točit umí, a i když bylo bitek na můj vkus málo, tak jsou přehledné a hlavně pořádně efektní. Kinematografie Tre kronor zase překvapila, a ukázala mi že zdaleka není omezená jen na filmy o silných tématech, ale dokáže nasávat moderní trendy a točit snímky podle vzoru Hollywoodu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama