Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Dokázal bych si to představit jako slušnej Grindhouse, nejlépe v režii Nespoutaného Tarantina, pak by to mohla být aspoň sranda. Takhle je to totiž po Iron Sky další promarněná šance, kdy se ze zajímavého a fajně ujetého námětu stane nakonec jedná velká nuda... Dvě hvězdy tak putují jen ke skvělému Rodenovi a k vylepšeným "kick-ass" náckům. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Námet ako s béčkovej PC hry, ale príbeh celkom dokáže zaujať. Dobová atmosféra sa podarila, námet fakt nie je zlý, dokonca aj nejaká napätie tu je, ale postavy sú strašne nudné, nevýrazne a rovnako aj zle obsadené (malé plus za Karla Rodena). Masky a kostýmy sa podarili a krvi je tu dosť, takže je na čo pozerať. Inak fajn horor, film ma celkom svižné tempo, takže moc nenudí. 55% - 3* ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesnáším už po těch letech found footage styl ani laciné gore a explotation ani pododrůdy. Tohle možná natočeno normálně jako tajemný příběh mohlo mít nějaký potenciál, třeba alespoň tu myšlenku, kdo je větší monstrum, dr. Frankenstein nebo Stalin, o němž víme své? Myšlenka hezká, ale to je tak vše. Jinak celý film vypadá jako sen psychotického milovníka jakéhokoliv násilí a sraček, v době natáčení zrovna na tripu. Roden je skvělý, a možná mu to vyneslo nějaké ty tisícovky dolarů na jeho zámek, kde bydlí. Možná si koupil nové auto. Asi to neřeší, v čem hraje, hlavně když to sype. Ale že takový shit podpořilo Ministerstvo kultury ČR, to už je do nebe volající nespravedlnost, protože to už by ministerstvo rovnou mělo podporovat amatérské filmaře a všem, kdo se přihlásí, koupit nějakou hezkou HD kameru, ať si něco podobného natočí doma ve sklepě a reprezentuje Českou republiku z našich daní. Hvězda za skutečně ulítlé, řekněme kostýmy. A jako vždy u found footage filmů, zde především, si kladu otázku, proč kameramani neodhodili s řevem kameru a nezdrhli? ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu myšlenkově složitý film. Zuří válka. Průzkumný oddíl ruských vojáků hovořících plynou angličtinou s neposlouchatelným přízvukem se vydává na obhlídku širokého pásma terénu a jeden z členů to pro dokumentaci natáčí ruční kamerou, která se neustále třese a kymácí až navozuje dojem, že divák hraje nějakou válečnou hru na Xbox nebo PS konzoli. A při tom narazí na podivínského doktora, který záhy odhalí své děsivé praktiky. Výčet pozitiv je nulový, ale negativ je velké množství. Monstra, podle některých zdejších komentářů, jsou "vymazlená", ale podle toho, co jsem viděl já, byla natolik nepovedená a fušérská, až jsem měl obavu, jestli ustojí scény s několika vteřinovými záběry na ně a něco gumového z nich neodpadne. Katastrofa to sledovat a že tvůrcům není blbé, s něčím takovým vyrukovat před diváky v roce 2013. Roden je ksicht k pohledání, takže vyšinutí jedinci mu jdou dobře a nemusí se ani moc snažit hrát. Jen vypilovat přízvuk a v těchto céčkových břečkách může hrát až do zavření Národního divadla Ministerstvem kultury, které tuhle hrůzu podpořilo. Režisér Richard Raaphorst je buď zoufalec na fetu anebo nadšený amatérský filmař, ale řekl bych obojí v jednom, protože jinak by takovou slátaninu, ve které nic nedává smysl, nemohl stvořit. Dorazila mě závěrečná nepovedená fotomontáž přeživšího vojína Saši se Stalinem, od kterého dostal řád Sovětského svazu. Připadá vám to ještě normální?! Pobavila akorát hláška "mrdám Visarionoviče Stalina", ale jinak zhlédnout tohle, je opravdu kalibr. Mé hodnocení: 0% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Největším negativem budiž levnější vizuál, herci a zřejmě hodně slabý rozpočet, to se na filmu z tohoto prostředí a s podobným tématem asi zákonitě projevit muselo, ale až tak moc to nevadí. Tohle vše zmíněné je spolehlivě převálcováno bizarní a chorou myšlenkou - Nazi, experimenty, Frankenstein a způsob "tvoření" monster a jejich vizuál. Jasně nejlepší je "Mosquito Man" a za ním "Propellerhead", chybu nemaj ani ostatní. Hlavně to ale celé působí jako noční můra, věrohodný zlý sen, peklo, deprese. Raaphorstův příští projekt budu s nadějemi vyhlížet a zatím věřit, že FA nebyla náhoda a že podobných myšlenek má v hlavě daleko víc. 8/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Přibližně ve 20. minutě, kdy jdou hrdinové na první příšeru, je možné všimnout si, že jeden z vojáků - přímo proti kameře - má v ruce pušku Dragunov. Ta však v době, do které je snímek situován, neexistovala. (grovik.net)
  • Viktor (Karel Roden) v poslední třetině filmu zdůrazňuje, že každý z jeho výtvorů musí jíst. Jen těžko by ale mohl jíst muž-vrtulník, chodící sud, nebo třeba monstrum se čtyřma očima bez pusy. (ROASTER)
  • V roce 2021 se na internetu objevila kauza, ve které si několik uživatelů všimlo podobnosti mezi snímkem a nově vydanou videohrou „Resident Evil Villige“. Konkrétně se mělo jednat minimálně o zjevnou inspiraci u několika robo-vojáků, kterou poté okomentoval i sám režisér filmu Richard Raaphorst, který nařkl tvůrce, že bez jakéhokoliv oprávnění či jemu připsaných zásluh použili jeho vlastní designe monster ve své hře. K žádnému soudnímu sporu však nedošlo. (LucasAbelle)

Reklama

Reklama