Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem levný horor, ale Overlord je regulérní vymazlený válečný masakr, který bez nějakého otálení rovnou kope do vrtule a hned v úvodu předvede naprosto luxusní akční výsadek na území okupované Francie s intenzitou, kterou jsem naposledy zažil v Band of Brothers, aby se v druhé půli se proměnil ve variaci na Wolfensteina, akorát s černým B. J. Blazkowiczem. Který však na všechny ty nácky není sám. Celá ta partička vojáků je hodně fajn a náckové zase správně démoničtí. Vizuálně to vypadá velmi dobře, zejména noční scény a s ohledem na žánr si tvůrci mohli dovolit i stylizovaný přepálený gore, což v kombinaci se skvělými efekty a kvalitním zvukem udělalo každou přestřelku velmi uspokojující. Jedinou vadou na kráse je pro mě akorát trochu banální vysvětlení původu monster, která navíc nejsou ani kdovíjak originální a nápaditá. Ale celkově mě to jinak bavilo fest. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že spojení nácků a hororu perfektně funguje v počítačových hrách, ale ve filemch se to snad nepovedlo nikdy. Mannova pevnost byl příšerný shit už tenkrát a filmy jako Outpost nebo Frankenstein's Army díru do světa vážně neudělaly. Tohle měl změnit nadějný Overlord a chvilku to vypadalo opravdu nadějně, efekty dobrý, hodně krve atd. Jenže mytologie i atmosféra nulová, všechno jsou jen nějaký pokusy bez démonů atd. a všechen ten potenciál se postupem času ztratí a zůstane jen řemeslně slušný akční béčko. Tenhle žánr je pro film prokletý a přitom kdyby si dal někdo opravdu záležet, filmový Wolfenstein by mohl být historickou událostí. V rámci tohohle mixu zatím snad nejpovedenější, ale o ničem jiném, než zapomenutelném průměru nemůže být ani řeč. 55%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ultimátní Guilty Pleasure a nejlepší válečný horor vůbec. Hereditary je nejzásadnější horor roku, Ghostland nejintenzivnější,Quiet Place nejoriginálnější a Overlord nejakčnější a nejbrutálnější. Overlord už od 5 minuty servíruje smršť Eye-Candy atrakcí, které nepovolí a nenechají diváka vydechnout až do závěrečných titulků. Technicky precizně dokonalé naleštěné akční řádění s dechberoucí kamerou, atmosférou řízlou nostalgickým Wolfensteinem, sympatickou bandou vojáků na jejichž osudu Vám záleží a velkolepou akcí podpořenou šťavnatým Gore, kde se maskéři neskutečně vyřádili a servírují moc pěkné záběry. ( Při scéně s páteří mi vyletělo srdce z krku!). Filmu se daří několikrát budovat solidně napětí, nechybí i šokantní jump scares a zabíjení nácků nikdy ve filmu nebylo efektivnější a zábavnější než zde. ( Zombie je méně, ale o to větší nezastavitelné sviňě to jsou). Příběhově film sice nenadchne, ale kdo od hororu z druhé světové očekával nominace na oscary je mimo. Zde jasně forma vítězí nad obsahem, což né každý zkousne, ale kdo přistoupí na pravidla filmu, ten bude nadšením a vzrušením doslova stříkat. Škoda, že do českých kin se nejspíš Overlord nepodívá, doma u TV ztratí kouzlo. Takhle nadšený z kina jsem letos odcházel naposled při Deadpoolovi 2. 90% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Až na ten mierne prepálený záver, kde sa jeden obetuje, druhý polepší a tretí v krste ohňom skalí svoj charakter, je to od prvej minúty nášup, akých často niet. Napínavé už pri povinnom zoznamovacom úvode (pretože Overlord) a umne gradované až do explozívneho finále. Atmosféra, náznaky, nádherné gore, sympatické charaktery (vrátane skvele obsadeného fagana a jeho sestry, ktorej predstaviteľku odteraz budeme dúfam vídať pravidelne) - nič tomu nechýba! (P.S.: Natočí už prosím niekto konečne novú verziu Pevnosti?!) [70%] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Over-the-top válečná řezanice pětice amerických výsadkářů s nacisty, kteří ve Francii vaří experimentální medicínu, s níž přeměňují mrtvá těla na zmutované super-vojáky. Totální vítězství naleštěných production values v jinak veskrze podprůměrně napsaném příběhu plném jednorozměrných postav a stupidních amerických klišé, který je něco jako Frankensteinova armáda s mimořádně štědrým rozpočtem a okázale exhibičními akčními scénami, spoléhajícími hodně na hororově stylizované prvky a explicitní brutalitu. Když máte děravý a stupidní scénář, tak ho navíc prvoplánová průbojnost a velký rozpočet málokdy zachrání - vizuální pozlátko sice může fungovat jako náplast, ta se ale v tomto případě sama rychle odlepí, když se nenecháte opít hodně působivým výsadkovým úvodem a uvědomíte si, že zbytek filmu se odehrává ve dvou lokacích, že zombíky byste spočítali na prstech jedné ruky, a že ani sebelepší triky a masky nezamáznou jalové dialogy, absenci nadsázky, nedostatek nápaditosti, předvídatelný tuctový děj a skutečnost, že hrdinům se konstantně plete pod nohy šestiletý chlapeček s baseballovým míčkem v ruce, asi aby to bylo ještě více americké. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)
  • Ve filmu bylo použito daleko více reálných efektů, než bývá u filmu zvykem. Důvodem bylo, že tvůrci chtěli adekvátnější a přesnější reakci herců např. na scény s brutálními výjevy. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama