Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (331)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je těchto filmů jako much, občas nějaký z té hromady jasněji zazáří. Nepoznatelný (téměř) Whitaker s Bloomem rozjedou v JAR coby vyšetřovatelé závažných zločinů pátrání po vrahovi mladé dívky. Ale čím hlouběji se do pátrání noří tím více zjišťují, že zde ani tak nešlo o sexuálně násilný akt jako spíše o drogy. A když jde o drogy, jde o velké prahy. A když jde o velké prachy, jde o kejhák, protože do takovýchto záležitostí jsou už často zapletena hodně velká zvířata, která štve když jim někdo kazí kšefty. Zulu je řemeslně zvládnutý thriller ze sluncem rozpálené Afriky a film příjemně uběhl a celkem reálně skončil. Jen jsem si celou dobu říkal jak v tom všem byl zapletený Krejčíř coby největší mafoš v JAR (jak je u nás preznetován) .-)! Dávám 4 neznámé molekuly! * * * * ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Afrika na jih od Sahary je pro mne srdeční záležitost a tak i přes fatální roli, jakou hraje na několika místech tohoto ponurého příběhu (někdy dost neuvěřitelná) náhoda, je to u mne v pohodě za 5*. Kromě vynikající atmosféry, dobře vystavěné zápletky, výborně zvládnuté akce a tradičně kvalitních hereckých výkonů Blooma a zvláště Whitakera, stojí za samostatnou zmínku i zdařilý casting - ty búrské ksichty v rolích bývalých slouhů apartheidu aby člověk pohledal :-). ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už úvodní sekvence filmu naznačují,že to bude strhující.Neuměl jsem si představit herecké obsazení dvou hlavních rolí Whitakerem a Bloomem,ale oba se výborně doplňovali.Více se mi asi líbila role Whitakera.I ostatní herci zahráli dobře,i když je neznám.Film vám také názorně ukáže,jak to chodí v JAR,kde se film po celou dobu odehrává(až na konec v Namibii).Režie se ujmul Francouz a bylo to docela vidět.Odehrálo se zde mnoho zvratů,přestřelky jsou skvěle natočeny a konec byl prostě famózní,ale smutný taktéž.Velice kvalitní detektivka z námi neokoukaného prostředí JAR.Za mě dávám 80% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi temné atmosferické kriminálky, Zulu je presne pre vás. Téma genocídy je do príbehu votkaná bravúrne nenásilne, postavy sú skvelo prepracované. Vzhľadom na rišenie väčšieho problému než sú "len" vraždy, pôsobí film miestami komerčnejšie (triler o boji proti korporácii) - než SEDEM alebo INSOMNIA, ale ako celok dopĺňa Zulu túto dvojicu dokonalo... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Odvážný počin Frantíků, kteří si drží své typické trademarky tvrdé, syrové a přímé kriminálky a nebojí se občas i trochu experimentovat (exotická JAR). Místy velmi tvrdý a explicitní blood fest, který je ale bohužel zábavný především svojí formou a stylem, potažmo pak hereckými výkony. Scénář je příliš jednoduchý a obyčejný. Potěší překvapivě sehraná dvojice Whitaker/Bloom. Specielně druhý jmenovaný vytváří svojí postavou věčně nalitého a ucamraného poldy pravý opak své dosavadní herecké kariéře a mám pocit, že si to docela užíval. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo koncem září 2012 v Kapském Městě v Jižní Africe. (bianci)
  • Všade vo svete bol film uvedený pod názvom Zulu, okrem Juhoafrickej republiky. Tam bol uvedený pod názvom A Most Violent City (Veľmi násilné mesto). (Laslo)

Reklama

Reklama