Reklama

Reklama

VOD (1)

Před deseti lety byli nejslavnějšími scannery Cameron Vale a Kim. Jejich syn David je už od té doby vysokoškolák. Neví ještě o svých schopnostech, protože žije na venkově u nevlastních rodičů. Policista Wayne Forrester, toužící po moci, však mladíkovi otevře oči a snaží se jeho schopnosti využít pro vlastní cíle. V zájmu svých plánů - vytvořit svět bez kriminality - zavraždí prostřednictvím Davida jednoho gangstera a manipuluje i s primátorkou města. Nakonec však sám David přijde na to, že s ním Forrester hraje falešnou hru. Společně se sestrou Julií se obrátí proti zkorumpovanému policistovi... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Myslím, že máme dalšího. Připravte se........ Je to sice trochu slabší, než příběh první, ale má to také něco do sebe. Opět depresivní hudba, povedený příběh a dokonce herci, ikdyž skoro neznámí, jsou mi víc sympatičtější. CITÁT - Něco se stalo, poručíku?......Gelsona si ve filmu zahrál Vlasta Vrana. Finále bylo trochu uslzené a celkem čekané. Povedlo se i těch pár gore scén. CITÁT - Neexistují žádní telepaté........ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se opět nedočkal vnitřního znázornění toho, jak scanners pronikají do mozků, ale tentokrát se to dá omluvit tím, že jde o béčkové pokračování pouze obšlehávající scénář původního filmu a zaměřující se čistě na scannerskou akci. Bohulibý záměr, ale i přes několik nápadů a šťavnatých scének, to na můj vkus málo tlačí na pilu. Potenciál (i béčkový) je mnohem větší. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování Scanners je velmi volné, s Cronenbergovým filmem má v podstatě společné jen téma telepatů - pátračů. Rovněž ustoupila psychologie a uvolnila místo akci, což není vůbec na škodu. Divák si užije i explodující hlavy a různých znetvořenin způsobených telepatickou silou. Zde je asi nejhezčí hromadný souboj s Drakem. Efekty jsou na slušné úrovni, film má spád a souboj dobra a zla nemůže dopadnout jinak. V druhé linii příběhu je poukaz na korupci, na snahu o nastolení pořádku prostředky, které dláždí cestu do pekla, i sílu médií. Po letech bych hodnotil spíše mezi 3 a 4*, ale hodnocení ponechám, jelikož závěr je opravdu napínavý a celkově jsem zklamán nebyl, byť kdysi jsem byl spokojenější. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšného hororu po deseti letech v ryze béčkovém provedení Christiana Duguaye. Hrdiny předchozího dílu byly neobyčejné bytosti, schopné nejen číst, ale i ovlivňovat cizí myšlenky. Tentokrát se ve hře ocitá jejich potomek, který o svých telepatických schopnostech ještě netuší. Po poměrně komplikovaném prvním dílu se o slovo hlásí podivně splácaná dvojka. První díl byl hodně o invenci a o režisérovi Davidu Cronenbergovi. Tou jeho méně věhlasnější kolega Duguay rozhodně nevládne a snaží se film rozpohybovat akčností v typicky béčkovém provedení. Nic z toho, co obstojně fungovalo a dominovalo v jedničce, tady už nefunguje, navíc se to celé zmítá v nestylotvorné křeči. Když už nějaká ta hlava exploduje, tak už to není tak efektní jako v předchozím případě a moment překvapení se v tomto případě nekoná. Tvůrci to však se sérií nezabalili a v dalším díle přišlo snad ještě větší fiasko než ve dvojce. Ta je však rovněž velmi uhozená a v podstatě nenápaditá. Upracovaný Duguay není propracovaný Cronenberg. 20% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, ako sa videobiznis v 90. rokoch snažil skomercializovať populárne filmové značky. Nie inak dopadli aj Cronenbergoví kultoví SCANNERS. So všetkými svojimi kladmi aj zápormi, predstavujú SCANNERS II typický direct-to-video spektákel, ktorý nemožno nemilovať, aj keď len z fanúšikovského pohľadu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama