Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 3
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (1 397)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsou z toho další útrapy tvajlajtovité pubiny, která neví, jakého sokolíka si má vlastně pustit přes pysky, co? No, alespoň nevypadá jako Stewartová, tedy jako špatně zmuchlaná prdel. Děj se nám stále halí do jakéhos-takéhos skajfaj hávu, sice jednoduchého, přesto však přivožralému Kuldíkovi docela postačujícího. Malinko to dospělo, stále v tom je Vůdy a Jenny bych zatahal za cůpek, takže pokračujme ve hvězdném triplení. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Fantasticky zrežírovaná a HLAVNĚ napsaná sci-fi, které škodí jedině pár scén romantického tokání. Jakmile ale Lawrence (Jennifer i Francis) přepnou do režimu sociálního útlaku, vzpoury a sebeobětování, člověku se několikrát rozproudí krev v žilách a sem tam zarosí nejedna řasa. Lawrence diriguje o minimálně dvě úrovně výš než Ross a i vedlejším postavám, které jsou odkázané ke smrti, dokáže vnuknout smysl a vydolovat z nich emocionální dopad pro ústřední duo i pro diváka. Pokud samotná revoluce bude podobně tematicky hutná jako její zajiskření, tak se v tom kině asi na místě poseru blahem! P.S.: 50 minut v aréně, která je konstantně v IMAXovém poměru stran (Lawrence kombinoval točení na IMAX kamery a pětatřicítku, která se pak roztáhla ve střižně) je navíc ve své katergorii podobnou revolucí jako když si s IMAX technikou hraje Nolan. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KATNISS EVERDEENOVÁ JE SYMBOL. JEJICH REPRODROZD. MYSLÍ SI, ŽE JE JEDNOU Z NICH. MUSÍME JIM UKÁZAT, ŽE JE JEDNOU Z NÁS. NEMUSÍME ZNIČIT JI SAMOU, JEN JEJÍ IMAGE..…“ /// Ty vole, já a všichni Severokorejci jsme dlouhou dobu seděli v úžasu. Při projekci i po. Ti šikmovoký chudáci nechápali, proč tam místo soudruha Kim Čong una straší děti nějaká šedivá svině, a já zas přemejšlel, co že jako dneska týnejdři viděj na tý revoluci. Hodinu dvacet povídaček kolem lásky a lásky, a lásky spojený s totalitou, vobčas ňákej jazyk v hubě, ale spíš ta totalita. To z toho měli vysmrknout něco ve stylu ,,autorskýho čtení“. Bylo by to stejně dlouhý, ale kdyby předčítačka byla k světu… (třeba bych k ní získal nějakej vztah a mohl ji pak láskyplně vobejmout a vykládat, jak jsem pomohl rozložit totalitní režim…). Já prostě nečekal, že se mi budou snažit vykecat díru do palice! Já chtěl HRY! A když je konečně mládež (vím vole, ale nebudu spoilerovat!) vyvržena do akce, místo bojovejch zážitků jde vo orientační běh lesem s nošením břemena a touhou zdrhnout z ostrova vopic. Dvě a čtvrt hodiny jako spojovačka pitomý jedničky a kdovíjaký trojky. S parádní módní přehlídkou! Dám dva, ať nevypadám, že fandím kokotům z Kapitolu… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Suzanne Collins a její knihy mi jsou ukradený. 2.) Pochopím, proč všichni chtěj svatební šaty ve stylu ,,Katniss“. 3.) Připravuju teenegerskou verzi ,,1984“ . /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. S příchodem Francise Lawrence a nových scenáristů poskočila kvalita Hunger Games o jeden schůdek nahoru, a najednou je to působivá i napínavá podívaná s docela zajímavými postavami a koncem, který vás prostě navnadí na další díly. Takřka všechno, co jsem prvnímu filmu vytýkal, je tady lepší. A ačkoliv se děj hodně opírá o spolehlivá herecká esa (největší radost mi udělal velký prostor pro Donalda Sutherlanda), ani Jennifer Lawrence a její skupina v aréně nejsou vůbec špatní. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. První díl byl jednoznačné zklamání, u kterého jsem si řekl, že tenhle "fenomén" mě minul a že na další díl se asi nepodívám. Uplynul nějaký čas, vyměnil se režisér, z Jennifer Lawrence se stala jedna z nejmilovanějších a nejoblíbenějších hereček současnosti, která si zároveň došla pro Oscara, vyšel první trailer na tento film a já se ze zvědavosti na něj koukl. A řekl jsem si, že to nevypadá zas tak špatně. Pak vyšly další trailery, pak jsem četl první ohlasy, ve kterých se 99 % lidí shodlo, že to je mnohem lepší, než minulý díl a já měl jasno, že tomu ještě jednu šanci dám. Nelituju. Konečně chápu, proč to je fenomén. Tady jsem cítil ten nespravedlivý totalitní systém, tady jsem cítil tu naléhavost okamžiku a potřebu něco dělat, tady jsem chápal všechny hrdiny, proč se tak chovají… Zkrátka všechno, ale úplně všechno se zlepšilo a já prakticky nemám, co bych vytkl. Snad jen, že tentokrát se těším na další díl… 100 %. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (47)

  • Česká a slovenská premiéra filmu (21. listopadu) proběhla shodou okolnosti ve stejný den, kdy slaví narozeniny představitelka Johanny Mason Jena Malone. (vyfuk)
  • Pre niektorých radikálnych environmentalistov je vzbura vo filme paralelou k reálnej situácii na Zemi. Naznačujú, že film je dobré si zidealizovať a brať ho ako inšpiráciu k reálnemu environmentálnemu odboju. V USA boli v roku 2013 dvaja aktivisti z Oklahomy počas environmentálne motivovanej blokády výstavby ropovodu obvinení z propagovania terorizmu za ich transparent upravený podľa motívov filmu. (whack)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama