Reklama

Reklama

Exists

  • Velká Británie Exists
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Brian (Chris Osborn) a jeho brat Matt (Samuel Davis) sa rozhodnú pre menšie dobrodružstvo: pozvú Mattovu priateľku Doru (Dora Madison Burge) a dvojicu priateľov (Roger Edwards, Denise Williamson) do divočiny južného Texasu, aby si tu spravili divoký víkend na chate ich strýka. Brian, neustále sa pohybujúci s niečím, s pomocou čoho sa dá zhotovovať obrazový materiál, má však ešte jeden motív, ktorý si necháva pre seba. Veľmi rád by na kameru zachytil záhadnú bytosť, ktorá vystrašila ich strýka natoľko, že sa sem už nejaký čas neodvážil vybrať. V momente, kedy sa partia dostane do blízkosti chaty, sa začnú objavovať náznaky, že v strýkovej historke bude oveľa viac ako len zrnko pravdy... (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Partia priateľov vyráža na letné kempovanie do Texaských hôr, kde ich začne prenasledovať legendárny Bigfoot... Eduardo Sánchez je solídnym hororovým tvorcom, ktorý sa svojho prelomového Blair Witch tieňa už asi nikdy nezbaví, napriek tomu, že dokázal natočiť (podľa mňa) už minimálne 1 lepší horor – atmosférický "Seventh Moon". V tomto prípade si príliš originálny námet nevybral a tak aj dopadol. Found footage horory na tému Bigfoot / Sasquatch tu už boli ("Bigfoot County", "The Lost Coast Tapes", "Willow Creek", "Hunting the Legend") a hoci by sa "Exists" dal označiť za najlepší z nich, medzi takou slabou spoločnosťou to nie je veľká výhra. Obyčajný, ničím výraznejší found footage (pod)priemer; no čo k tomu viac písať. Kto má chuť vidieť ako sa to má robiť kvalitne a stačí mu k tomu aj iná príšerka, nech radšej skúsi nórsky "Trolljegeren". ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Já prostě found-footage obdivuju a kort tyhle věci v akci, jako bigfootové, trolové a další neobjevený stvoření. I když spousta lidí to odsuzuje za tu roztřesenou kameru, tak právě to k tomu patří a máme to úplně z první ruky i přesto, že to všechno je "podle skutečný události". Jde o to se vcítit tak nějak za tu kameru a když to není úplně béčkový tak se to dá. V tomhle případě víc než dobře zpracovaný, herci fajn, dialogy nijak přeplácaný, ty bigfootové ani zdaleka nevypadaly marně, bylo to "uvěřitelný". Konec možná trošku sci-fi, ale budiž, patří to k těm lepším kouskům. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabá hvězdička za masku Yettiho a za milé minipřekvapení na konci (ale nečekejte nic extra). Jinak je to katastrofa. Nevím, co mi před pár dny hráblo a chtěl jsem si po dlouhé době pustit nějaké to found footage, tak jsem si dokonce sehnal tři, tohle je první a už tady se mi ukazuje, že to byl dementní nápad. Exists je kompilací snad všeho, co mě na současných hororech irituje - atmosféra nebo napětí neexistuje, o postavách víme kulové a všichni se chovají jako pitomci, nuda, klišovitá zápletka (navíc stylu "lidi jedou do lesa na chatu"), stupidní dialogy nebo dialogy typu "Utíkej!", "Co budeme dělat?", "Není tu signál!" apod. a samozřejmě nesmí chybět hromada nelogičností, z nichž mě nejvíc fascinovalo to, že Yetti žije v nějaké liščí noře (!!), nebo si do ní aspoň schovává oběti... Hlavně tomu chybí cokoli jako úvod, tudíž o to víc mi byl osud postav lhostejný. A když je chata v takovém stavu, jakém je, tak by mě zajímalo, co tam ti borci jedli... Je to fakt hodně, hodně špatné a před odpadem to zachraňují jen výše zmíněné plusy. Jinak je to fakt neskutečná bída a jeden z nejhorších hororů, jaký jsem v poslední době viděl... Slabá 1* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá celkem dobře - horor, ve kterém je Yetti jako monstrum (podobných filmů není zrovna moc), a to vše je natočeno jako found footage (což zavání např. Monstrem z roku 2008). Avšak ve výsledku mi to přišlo bohužel takové nemastné a neslané. Nejspíš jsem čekal asi nějaký větší wow-efekt, který se bohužel nedostavil. Honičky s Yettim nebyly špatné, vlastně ani vzhled monstra - nicméně tomu něco chybělo. Zkrátka horor, který se drží někde pod průměrem, což je škoda, jelikož potenciál zde byl. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Takhle by to šlo. Svižně natočený handy-cam s typicky dementními postavami, což je úděl, kterého se tento žánr asi nikdy nezbaví. Především ten černoch je zralý na pár facek (naopak jeho přítelkyně je velká fešanda a nesl jsem krajně nelibě, že jí filmaři nechali zařvat tak brzo. :-)). Jinak je film docela koukatelný. Má jednoduchý a přímočarý děj, překvapivě dobře namaskovaného Yetiho a několik napínavých pasáží. Když filmu odpustíme nějaké ty bolístky pro žánr typické (roztřesená kamera, již zmíněné tupé postavy) ve výsledku dostaneme solidní nízkorozpočtový horůrek. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Brian Steele, ktorý stvárnil v tomto filme Bigfoota, takisto stvárnil Bigfoota aj v rodinnom seriáli Harry a Hendersonovci (1991). Rovnaké postavy s diametrálne rozdielnymi vlastnosťami. (KN1Fe)
  • Natáčalo sa v štáte Washington. (Marceloo)

Reklama

Reklama