Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 2

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Když si tvůrci dovolili vydávat to za sequel k Romerovu Dawn of the Dead, tak jsem od začátku čekal klasickou městskou zombie apokalypsu. Ale tento film se rozjíždí hodně pozvolna, hodí nám sem tam nějakého toho zombíka a spíše sleduje hlavní postavy pátrající po zmizelém otci jedné z nich. S časem, ale zombie count narůstá. Docela originální (např. podmořský boj: zombie vs. žralok), docela dobrá atmosféra tropického ostrova dává vzpomenout na staré černobílí snímky, které zasazovaly první voodoo zombíky do stejných lokací, a hlavně ty masky a efekty se povedly a vytváří často dost nepříjemný zážitek (myšleno samozřejmě jako pochvala :-)) ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Italská odpověď na Romerovy zombie filmy, kde sociální komentář nahrazují kreativní gore efekty. Souboj zombíka se žralokem pod vodou je nezapomenutelný. První podmořská scéna se zombíky se sice objevila už v The Zombies of Mora-Tau, ale tady jde o úžasně absurdní chvilkový crossover zombie filmů s Čelistmi. Něco takového opravdu nikde jinde neuvidíte. Do paměti se vám nejspíš otiskne i známý detailní záběr oka propíchnutého třískou, vyvolávající vzpomínku na Buñuelova Andaluského psa. Zbytek filmu už bohužel tak pozoruhodný není. Zombíci pořádně vylezou až někdy ke konci, a do té doby se žádná velká zábava nekoná. Ale pro fanoušky subžánru povinnost. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Fulciho filmy mě nikdy nebavili, Lucio měl absolutní nevkus co se výběru herců týče a každý jeho film zachraňovalo jen extra brutální gore. U tohohle snímku tomu není jinak. Pitomost od hlavy až k patě, gumoví herci, to vše, versus ultra krvavý a žádné servítky si beroucí řezničina. Za gore 5 *, za ostatní odpad. S přihlédnutím na datum vzniku dávám 3*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neznám Fulciho ani jeho tvorbu. Tohle dývko jsem kdysi dostal tuším jako bonus k časopisu Filmag. A jelikož se občas na nějakej ten filmeček o nemrtvácích rád kouknu, udělal jsem tak i nyní... A mám opravdu problém s hodnocením. Jistě, jde to hodit do odpadu bez mrknutí oka, protože to je opravdu špatné. Ale na stranu druhou si vážím těch co vyšlapávali tehdá cestu pro současné filmy a seroše typu Walking Death ... Je to jako s čímkoliv jiným. Jakkoliv se nám mohou první auta zdát primitivní, pořád to byla ona díky kterým dnes jezdíme v neskutečných pekáčích. Zajímal by mne pohled na film optikou tehdejší doby, zda to na začátku osmdesátek bylo šokující či nikoliv. Dnes lecos působí úsměvně, hlavně ta latexová stvoření. Ale třeba boj se žralokem by v leckerém filmu obstál i dnes. Tohle je prostě praděda zombie žánru a je tak třeba na něj spolu s Romerovou předlohou také tak nahlížet, byť je zpracování značně poplatné své době. Dávám dva španělské náhrobky. * * ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nelogičnosti jsem v těch Fulciho brakových béčkách celkem schopný tolerovat, ale čeho je moc, tak toho je příliš a to se mi potvrdilo i tady. Zaprvé to není takový gorefest, jak jsem očekával. Ve své době nejspíš byl (byť už předtím vzniklo několik dost kontroverzních děl), ale i když ty efekty pořád, s přihlédnutím k době vzniku, nevypadají špatně, nebylo jich zrovna hodně, vzhledem k tomu, jakou to má pověst. Ale i tak to na těch gore scénách stojí a Fulci jim podřizuje úplně všechno, i chování postav. Schválně - jdou za vámi dost pomalu tři zombie, které vás chtějí sežrat. Za vámi jsou otevřené dveře, přičemž v místnosti za nimi je dokonce další přeživší, který má u sebe aspoň nějakou zbraň. Co uděláte? Co, že zdrhnete za ním? Nebo aspoň zdrhnete nejdál co to jde? Houby, budete stát na místě a křičet jak dement, aby vás ty ploužící se mrtvoly hned dostaly... A takových dementních momentů je tam spousta, což mě přivádí k druhému velkému problému tohohle filmu - scénář. Začátek mi přišel dost slušný a napínavý, ale jakmile se to přesune na ostrov, jde to celé do kytek. Hned je tam takových dementních momentů mraky, jen aby tam bylo co nejvíc příležitostí na nějaká úmrtí. A přitom bych s určitou jednoduchostí scénáře neměl problém, Rozparovač z New Yorku a Dům u hřbitova to tak mají taky, ale aspoň nějak drží pohromadě, kdežto tohle prostě ne. Tohle je fakt moc brakové i na Fulciho. Chvílemi jsem to i chtěl hodnotit v rámci té svojí škály hodně špatných filmů, protože scéna zápasu zombie se žralokem je fakt něco nevídaného a bylo to tak šílené až to bylo vtipné, tak jsem doufal ve větší počet takhle šílených momentů, ale ono jich pak už moc nebylo a spíš se to snažilo tvářit až moc "normálně". Takže to holt musím hodnotit vážně a to fakt na víc jak dvě hvězdy nevidím. 2* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)

Reklama

Reklama