Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává na ostrově v tropech. Nezdařený pokus o odcizení nebezpečné chemikálie skončí nezdarem. Vojáci střílejí po muži nesoucím schránku s chemikálií. Kulky zasáhnou svůj cíl a neplánovaně i onu schránku. Postřelený, infikovaný muž se odpotácí do bezpečí, kde brzy zjistí začínající infekci. Vojáci pročesávají kraj a najdou infikovaného muže již mrtvého a jeho tělo spálí. Při kremaci se však kromě dýmu do ovzduší uvolnila i nebezpečná látka. Tento fakt způsobí masivní úbytek živých jedinců, ze kterých se stávají zombies. Člověk v boji proti tomuto nepříznivému stavu začíná vítězit. Je však v té chvíli ještě živý, nebo nemrtvý? (folklorman)

(více)

Recenze (45)

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

„Zombi 3“ je jeden z těch filmů, na které se prostě špatně kouká. Mám rád filmy v podstatě jakéhokoli žánru, ale když je to jen takové plácání se na místě bez toho, aby ve filmu bylo cokoli, co člověka zaujme, tak v tom případě jsem nespokojený i s těmi filmy, u kterých většinou vím, co očekávat. Tady nemá smysl očekávat nic, protože nic nedostanete. Otázkou zůstává, jestli by to dopadlo lépe, kdyby Fulci setrval u kormidla. ()

petero 

všechny recenze uživatele

A to začiatok vyzeral, že to bude veľmi slušný zombie horor. No to ako sa tu prezentujú samotný zombíci bolo hrozné. Zabiť ich nebolo vôbec žiadnym problémom. Proste žiadna strela do hlavy, stačilo ich streliť kamkoľvek a bolo po nich. Alebo dostal poriadnu ranu, alebo spadol z nejakej výšky a zombík bol vyradený. A to ako útočili, jedny boly malátny, druhý skákali ako paviáni a dokonca pár sa ich bilo ako nejaký samuraji. Proste porušenie všetkých pravidiel. Oproti Zombie 2 to malo aspoň nejaké tempo no ku koncu sa to všetko stratilo. Bohužiaľ tu nenájdeme žiadnu výnimočnú scénku ako bolo napríklad napichnutie oka alebo boj zombíka so žralokom vo Fulciho Zombie Flesh Eaters. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Skupina teroristů, díky své zaslepenosti a nevydařenému pokusu o loupež biologické zbraně, způsobí nákazu civilního obyvatelstva tropických ostrovů, která s postupem času přerůstá v extrémně nebezpečnou epidemii. Nemrtví se rozmnožují jako na běžícím pásu a malé skupinky nešťastníků bojují o holou existenci a to jak s nemilosrdnou a tupou armádní složkou, tak s věčně hladovými a rozpadajícími se těly, které nenašly pokoje. Konfrontace těchto tří uskupení je hlavním motivem spíše akčního trashe, který si nebere servítky s nějakou logikou, gradací či sebemenší psychologií hrdinů. Ti jsou zde bagatelizování pouze na pohybující se krmení, bez špetky představivosti a invence. Je to jenom dobře, protože režie či scénář, místo dějové ekvilibristiky, klade důraz na zběsilý boj o přežití, přičemž je velkým překvapením, že k některým postavám si lze vytvořit i jakýsi divácký vztah a se zájmem sledovat zakončení jejich osudů. Škoda jen, že Zombie chvílemi pobíhají závratnou rychlostí, aby se v zápětí vrátily ke klasické šouravé chůzi, při které je možná jejich pohodlnější eliminace. Masky nejsou nikterak dokonalé, ale v klíčových scénách nejsou ani odsouzeníhodné, tudíž si v celkovém kontextu filmu nemůžeme příliš stěžovat. Najde se i pár zajímavých scén, které stojí za zapamatování svou morbidností, které však mohlo být o něco více. Překvapením zůstává, že při veškeré horké a vlhké atmosféře, kterou prostupují klasické propriety žánru a to lehce obnažené a dle doby upravené ženštiny, prakticky nedojde k žádným erotickým scénám... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S odstupem času mě tahle klasická italská zombiárna bavila ještě více. Příjemná kamera, mlha, dodávající obrazu zvláštní plastičnost a současně tajemnost (výborná je scéna v mlžné řece, kde voda vře, dívenka přijde o nohy a zombie se nezadržitelně blíží) a žánrová hudba (Stefano Mainetti). Kromě typických šourajících se zombií se zde objevuje skupina neobvykle rychlých a mrštných nemrtvých (že by předzvěst zrychlených zombií v budoucích filmech?) Hlavní hrdinové přicházejí o život jedna radost a jeden z posledních připomene svou smrtí konec Romerovy klasiky. Zahoďte mozky a nechte se bavit. ()

ladylucifer odpad!

všechny recenze uživatele

Možná to tak nevypadá, ale já mam filmy tohoto typu fakt ráda. Bavim se u toho víc než u lecjaký komedie a zároveň uspokojí moje krvelačný choutky (:-D). Ale co je moc, to je moc. Na to se prostě koukat nedalo, nedalo se to ani brát s nadsázkou. Tohle je výsměch všem zombiehorrorům. Film totálně nudí a všechno (hudba, scénář, výkony, efekty...) je vyloženě trapný. Nechápu, jak se pod to mohl Fulci podepsat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Keď Lucio Fulci videl hotový film, žiadal byť vyradený z titulkov. Ale nestalo sa. Jeho meno predstavovalo v hororovom svete známu predajnú značku, preto vo filme zostalo, čím režisér nadšený nebol. (Paldiny)
  • V pôvodnom scenári, lebka, ktorá zletí z mrazničky vôbec nebola. Vymyslel ju a neskôr natočil Fulci. Po natáčaní poznamenal, že šlo o jedinú vec vo filme, na ktorú bol skutočne hrdý. (Paldiny)

Reklama

Reklama