Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (115)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná kamera, nádherná vypráva, fajn hudba (iba pesničková), ale akcie a herci mi prídu v tejto pekne špinavej Vietnamskej vojne dosť suché a nezáživné. Je fajn, že sa tu trhajú ruky, nohy, hlavy, ale keď som videl tu akože stratégiu - Forward - trhal som si zas ja vlasy. Nechce sa mi to všetko čo mam na jazyku posielať sem cez prsty, takže mrknite na komentár od uživatela RHK, chlapec to vidí rovnako ako ja, len mňa to trošku viac bavilo. 70% - 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Žádný klenot mezi válečnými filmy (zvlášť v těžké konkurenci Vietnamu), ale i tak to byl zajímavý příběh uvnitř téhle nesmyslné války, kde dobytí jednoho zbytečného bodu na mapě bylo vykoupeno stovkami mrtvol. Atmosféra byla sice průměrná, ale samotné bojové scény se mi hodně líbily a cením si jich. 70% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti klasikám jako "Apokalypsa" nebo "Četa" méně známý a bohužel také méně povedený válečný film zabývající se válkou ve Vietnamu. Nudné rasistické a protiválečné kecy pronášené topornými herci se střídají s nudnými, krátkými, namastnými a neslanými akčními scénami, kde ty vykecaný topořáci hrdině umírají. Po právu opomíjený film. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mezi silnou konkurencí filmů z vietnamský války patří Hamburger hill spíš k těm slabšim kouskům. Scény z boje jsou sice docela povedený, ale filmu schází cokoliv, co by mě dokázalo nějak vtáhnout do děje. Celej film se plácá někde v bahně a v džungli, aniž by se nějak rozvinul příběh, postavy jsou nezajímavý a herci druhořadý kategorie to taky nevytrhnou. Je to zase takovej film, kterej sice nenadchne, ale zároveň ani neurazí. 55% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná o samotné prostředí a bitevní scény, tak nemám problém a třeba boje v lijáku byly hodně působivé. Potíž je v tom, že tyto sekvence zabraly maximálně půlhodinu z celkové stopáže. To ostatní bylo o ničem. Svůj podíl má na tom fakt, že Irvin chtěl asi něco říct, ale nevěděl co a už vůbec ne jak a dalším problémem jsou ploché a nudné postavy. když to srovnám s Četou, tak nejen že tu nebyl žádný Barnes, Elias nebo Chris, ale ani O´Neil. Prostě nikdo, komu by se dalo vyloženě fandit, nebo proti komu by jste se mohli vymezit. Vzhledem k relativně vysokému hodnocení je to pro mě docela zklamání. 40% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • John Irvin zamestnal mnohých vietnamských poradcov. Záležalo mu hlavne na dodržaní autenticity a reálnosti zobrazovaných udalostí. (Smok)
  • Postavy vo filme boli pomenované po mužoch, ktorí bojovali vo Vietname s Jamesom Carabatsosom. (Smok)

Reklama

Reklama