Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 474)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dověděl, že Babovřesky vidělo za jediný víkend 140.000 lidí, a průměrná cena vstupenky byla 150 Kč. A tak si říkám, že zde jsou opět - jak je u režiséra Trošky zvykem - samé negativní reakce, a aktuálně k 20.2.2013 29%, a již 789 hodnocení, ačkoli film je v kinech teprve od 14.2.2013. Dá se tedy předpokládat, že režisér Z. Troška má své diváky, má jich hodně, a ti zase rádi přijdou na jeho další filmovou legraci. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já vlastně s Troškou ani jeho filmy problém nemám. Protože je nevyhledávám, nebo vím, že jsou přesně takové, jaké jsou, tedy ne nějak zvlášť pro mně. I když u Kaměňáků jsem se i tu a tam zasmál. A nemám problém ani s tím, že na zrovna jeho filmy lidi chodí. Prostě tomu tak je. Není to asi nic reprezentativního, jenže ten problém nesymbolizuje jen Troška. A celý ten poprask kolem Babovřesk mi připadal dost směšný. Tím tuplem teď, když jsem je viděl. Vždyť podobně bezduchých filmů se u nás točí několik do roka. Proč se ten humbuk nestrhl kolem nich? Protože do Trošky se strefuje jednoduše a je velké procento jistoty, že vám to každý odkýve. A to se pak rýpe a shazuje levou zadní. Babovřesky jsou strašně nudný film. Vlastně jsem se u něj ani jednou nezasmál. Trošku mě zklamalo, že se Troška prostě snažil natočit Slunce, seno 4, jen věděl, že přímo by mu to neprošlo. A neprošlo mu to ani takhle oklikou. Ten film není nějak extra hloupý, jen je nijaký, bezduchý a primárně útočící na první signální a hlavně strašně prázdný, o ničem, možná proto nefunguje. Taky jasně, třeba výběrem hudby, ukazuje, na koho je ten film cílen. Nechápu ale jen jednu věc. Proč Troška všem hercům, i těm, kteří to normálně umí, zakázal hrát? Každopádně, určitě jsem viděl nějaký český porevoluční film, který je horší než tohle. ()

Reklama

dex2man odpad!

všechny recenze uživatele

Nacpat tolik komické, srandovní legrace, která zaručeně pobaví každého silnoduchého jedince s Qi pod 70 do jedné dvouhodinové videosekvence, záludně se skrývající pod označením „film“, vyžaduje jistý kumšt i dávku odvahy. Já ale začínám Zdendu podezřívat, že rozjel svůj ďábelský sociální exkrement. Sondu, kterou se snaží důkladně prozkoumat divácké anály s cílem zjistit, jak hluboko ještě může zajít, aniž by návštěvníci kin namísto bujarého požírání popkornu hromadně a zcela dobrovolně odevzdávali občianske preukazy zřízencům jejich lokálního promítacího ústavu. Jako správného vlastence mě samozřejmě vysoká společenská účast na tomto projektu těší. Jsem rád, že Zdenda dostal příležitost i finanční podporu pro výzkum v následujících dvou etapách. Věřím, že to se svojí zarputilou buldočí povahou a velkou mírou sebereflexe dotáhne velmi daleko a jeho další dílo nebude úspěchem, ale přímo mylníkem českého výzkumu! ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Rádoby humorná zrychlovačka. A celé kino se směje dalšímu Troškově dítku a téhle obří reklamě na leccos. Holt už definitivně rezignoval na jakoukoliv tvůrčí činnost. Mám za to, že když za oceánem vyplodí nějakou zoufalost, diváci jí odmítnou, tržby producenty zlomí a daný kousek k nám dojde maximálně na disku. U nás jde z českých přešlapů do kin všechno. Navíc si neustále stěžujeme, jak naši zákonodárci vyhazují miliony do vzduchu. My, diváci (hanba by mě fackovala, jít si na to sednout do kina), zase vyhodíme miliony do pokladen multiplexů. Dokážu ocenit i humor pro „obyčejné“ diváky, nechápu ale, co si z něčeho takového odnášejí. Možná, když se začne rozjíždět nějaká dějová linie, ten nemilosrdně ukousnutý konec/„pointu“? A co ta bolestivá stopáž? Uff, ještě, že bylo při televizní premiéře tolik reklam, moje bránice si mohla odpočinout. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné, co mi vadilo, je přepálená stopáž. Spousta scén je zbytečně dohrávaná za hranice pointy, až už scéna není vtipná. Samotná zápletka se záměnami toho, co bylo vidět, a co se skutečně dělo, je vachrlatá a na celý film by nevystačila, a tak není divu, že se brzy objeví i Truda a její dům. Podle toho také vypadá rozvíjení děje, které spíše připomíná televizní seriál nebo sitcom, než film. Přesně vidět, kde by v televizi byl předěl na další díl. Fakt škoda té natahované, zbytečně natahované stopáže, protože jinak se mi film líbí. Vtipy nejsou všechny fekální, velmi dobře to postihuje pokrytectví některých věřících, kteří lezou do kostela jen ze zvyku, ale jinak kradou a lžou, a i ta určitá situace na venkově je podle mne solidně vystižená. A to obojí říkám jako věřící a chlápek z venkova. Některé hlášky jsou dokonce skvělé, ale není jich až tak moc. Také vesnice mi přijde méně zalidněná, než třeba u Sluncí a sen - vlastně tu je sedm "statečných" babek, farář, dva dědci a starosta s rodinou, teprve časem přijede Dolanský, ale pořád je to na vesnici nic moc. Ale přes výhrady se mi to prostě líbí, často mi hrál úsměv na rtech, a docela jsem chápal, oč panu režisérovi šlo, a co přesně chtěl říct. (Mimochodem, velmi dobrá kamera.) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Námět poslal režiséru Troškovi už před několika lety pan Draganovský ze Slovenska, který obdivuje Troškovu sérii Slunce, seno..., díky níž napsa příběh nazvaný "Pech aneb Smůla, kam se hneš". Troška námět tehdy odložil, protože se mu zdál zmíněné sérii až příliš podobný. V roce 2012 však přišla producentka Dana Voláková s tím, že zajistí peníze na komediální příběh z jihočeské vesnice. Troška si vzpomněl na scénář a vrátil se k němu. S asistentem Markem Kališem a panem Draganovským ho upravili a rozšířili a okamžitě se rozjely přípravy. [Zdroj: babovřesky.com] (hippyman)
  • Stehlíkovi a Šoustalovi jsou sousedé, ale ve skutečnosti je mezi domem starosty a farností ještě jedno stavení. (kajov28)
  • Přestože má snímek podtitul "Letní komedie", premiéru si odbyl v lednu. (ČSFD)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama