Reklama

Reklama

Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku? (TheDon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to jen na silné čtyři hvězdy, ale myslím, že je to zde podhodnocené, proto dávám slabých pět. Zcela nejednoznačný horor, kdy se vaše sympatie přelévají sem a tam, ale hlavně který chytí hned od začátku a drží v napětí, co se děje. Jednu chvíli jsem si říkal, že to připomíná rozhlasovou hru nebo díl Krajních mezí, ale tvůrci mne rychle vyvedli z omylu a řadou logických a na sebe navazujících scén udrželi můj zájem i momenty překvapení, a dokonce mi nejen vše vysvětlili, ale některé dříve naznačené motivy a scény dohráli do konce - se zavíráním očí a vzpomínkami, 320 dní, bod č. 2 pravidel, sex a další. Navíc je film oslavou rodiny a hlavně života ("Tohle je teď náš život a takový nyní žijeme", další čárka) a nabízí i pár věcí k zamyšlení ("Jen proto, že něco nevidíš, neznamená to, že to není" - Hempelův paradox havrana v praxi.). Mám rád promyšlené věci, které do sebe zapadnou a mají uvěřitelnou pointu (tady mimochodem tři pointy a všechny ústrojně funkční), a navíc nemají v podstatě zbytečnou scénu (jo, a opakování té zcela úvodní scény filmu je tady taky dost dobré). Plus skvělé výkony herců, kamera, střih a samozřejmě výprava. V několika scénách až člověku zatrne, a jedna lekačka v úvodu je tady zcela dokonalá. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestliže bratři Dufferové dostanou jednou větší rozpočet, čeká nás určitě výživné postapo béčko plné parádních efektů a zajímavých nápadů, protože i se třemi herci a jedním úkrytem dokázali rozehrát atmosferickou a napínavou jízdu, kterou sráží bohužel 60 minut kecání které je občas proložené příjemným flashbackem a která se rozjede až posledních deset minut v závěru.Taky charaktery a chování postav mě občas mírně řečeno iritovali (i když bych chtěl napsat něco úplně jinýho ale nemůžu, protože píšu komentář na databázi v KLDR a mohli by mě potom poslat do koncentráku) a jejich chování je občas opravdu na pěst, ale celkově to je i přes jejich nesympaticky napsané charaktery zahrané velice dobře.Osobně by mě mnohem víc bavil film, který se přímo během té krize odehrává (jako výteční Podivní s Olyphantem).Mírně taky byl do očí nedomyšlený scénář, jehož hloupost se projeví hlavně na konci u toho kanálu, ale to bych spoileroval.Příjemná jednohubka která poteší svojí pointou a i když nestačí na větší hodnocení, tak je aspoň příslibem lepších kusů od evidentně talentované bratrské dvojice režisérů.65%. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa po apokalypse ukrýva v bunkri, ktorý sa im podarilo nájsť a poskytuje im základné potreby na prežitie. Kvôli tomu, že sa po svete potuluje skupina nebezpečných lovcov, ktorá sa snaží dostať všetko živé, nemôžu zo svojho úkrytu vychádzať von. Po viac ako 300 dňoch ich však prezradí nehoda a musia tak zostrojiť plán na útek pred lovcami. - Celkom neočakávaný a príjemný post-apokalyptický horor aj napriek tomu, že tieto horory v uzavretých priestoroch s velmi málo postavami zrovna nemusím. Tvorcovia sa od začiatku pokúšajú tvoriť tajomnú atmosféru, čo sa už postupom času stáva otravným, ale potom to začnú vylepšovať throwbacky, ktoré taktiež velmi nemusím, ale tieto sú velmi dobre natočené, takže ma zaujali. Očakával som nejakých Zombie, aj keď som si nebol úplne istý, ale to, čo sa z toho nakoniec vyklulo mi vôbec nevadilo. Akčné scény po premene boli jednou z najlepších častí a myslím si, że keby tvorcovia pracovali s týmto prvkom celý čas, mohlo to dopadnúť ešte lepšie. Krvi tu vela nebolo, ale do takého slušného a pokojného hororu sa to ani velmi nehodí. Prekvapili ma asi tri celkom dobre funkčné lakačky, ktoré by som u takéhoto hororu vôbec nečakal. Poslednou vecou, ktorú musím pochváliť, je vynikajúci výkon malej herečky. Záver mohol poskytnúť viac informácií, ale celkovo to na mňa urobilo velmi dobrý dojem. + herečka z Mockingbird ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně nudná obludnost, které bych se podruhé obloukem vyhnul. Nesympatické obsazení no name herci, stupidní děj splácaný z těch nejohranějších žánrových klišé, nelogické chování postav a vyloženě dementní děj, který mě celou dobu jen rozčiloval. Úvodní rozjezd je nesnesitelně pomalý a dějově prostinký do krajnosti, velká část scén celého filmu se navíc odehrává v takové tmě, že člověk stejně vidí úplné hovno. Pro mě osobně jeden z nejnudnějších filmů za hodně dlouhou dobu - a asi i nejzbytečnějších, protože v něm není absolutně nic, co bych už neviděl stokrát jinde. O amatérské úrovni triků potom radši pomlčet. Jak se tohle může někomu líbit... ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedené komorní postapo, jemuž ale čtvrtou hvězdu nadprůměru vydřela až fenomenální Emily Alyn Lind, která sice místy sere dle plánu, ale zaplakala takovým způsobem, že jsem to snad ještě neviděl. Zase snad jednou k filmu dorazilo děcko, které krom protekce disponuje i něčím opravdu navíc. 70% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film neobsahuje žiadne úvodné titulky, len názov filmu. (mivr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno