Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná a napínavá podívaná o americké rodině, která bojuje o život v jihovýchodní Asii, která čelí státnímu převratu. Film trpí převážně na nižší rozpočet, který tvůrcům neumožňuje se naplno rozjet, nebo dokonce přitvrdit a po celou dobu se drží dost zkrátka, což filmu tohoto typu škodí. Odvážnější režie a vyšší rozpočet a mohla to být pecka. Takhle jen slušný průměr. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pojďme na to pěkně odzadu, jak to máme my, mazlíčkové, rádi! Důdl se svojským způsobem pokusil napravit křivdy, vzešlé z amerických hrátek ve zlatých šede/sedmdesátých, a nadělal z Vietnamu maják svobody, štěstí a přežití. Chvályhodné. A i jinak se člověk vysloveně pobaví. Ouvn byl pod bičem nekompromisního trenéra donucen hrát, ne jen tak rádoby vtipně čurákovat po place, jak má normálně ve zvyku, a ani jeho penisoidní nos tuto skutečnost není schopen zakrýt. Výborné. Posledním plusem (pro řadového diváka) pak je docela nekompromisní akce, díky které si ujasníme, že vláda lidu není vždy tím, co se nám bude líbit. Vynikající. A přejděmež na osobní úroveň, tedy přínos pro Kulyčka. Jednoho. Našeho. Milovaného. Jak já tohle pustím doma, ušetřím za veškeré případné dovolené ve zbytečně vzdálených destinacích, do kterých by mě jinak mé pukliny hnaly. A to věc je dobrá. Ovšem jestli v brzké době od někoho uslyším ,,ár jů oukchej? Je, ajm oukchej", tak... nebudou oukchej, o to se postarám! Rád bych věděl, zda někdy v dějinách kinematografie padla v jakémkoliv díle nějaká fráze tolikrát, jako zde. Film prudce nedoporučuji nikomu se slabšími nervy. Od cca. dvacáté minuty by se mohl ujistit o tom, že děti rozhodně nechce a kdyby je náhodou měl, ihned je zašlápne, ať se netrápí. Což by bylo dosti na prd, pokud mu jich doma už pár pobíhá... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Poctivé, svižné, uspokojivé, nedrhnoucí a veskrze příjemné honění! Honění Trouby Vilzna a jeho Kelyfemily skrz nějaký fiktivní Kambos či Laodžu rozlícenou chuntičkou Rudých Kvérů, kteří milují porcovat americké korporátní zmrdy mačetami. Záda jim kryje šarmantní bondáží jako vždy sympatický trubec jejího veličenstva, zdegenerované staré krávy, a já se na rozdíl od všech těch zdejších přihřátých müslitelů, brutálně nadhodnocujících dementální pičoidy plné Džonviků či Ekvalizérů, naprosto skvěle slaboduše bavil. *** Rád bych teď své pocity s ohledem na novou a lepší filmovou publicistiku co nejlépe přiblížil i těm nejmenším čtenářům, aby se tito mohli adekvátně rozhodnout, zdali si tento příjemně erkový filmík pustit hned po Kouzelné školce. Takže, milé děti, bylo to skoro stejně zábavné jako prcání vaší stále pružné a dobře vypadající maminky. Víte, vaše maminky totiž vždycky nebývají takové prudérní a upjaté krávy, jak předstírají při vaší šosácké výchově a při psaní rozhořčených stížností tomu pokryteckému HOMOvi. Občas, když si hrajete ve školce a tatínek se dře v pojišťovně, abyste mohly jednou za rok na dovolenou do Chorvatska a váš labrador měl co papat, pozvou si domů nějakého toho hodného strýčka. S ním pak vyvádějí strašlivě prasácké králičkárny, které toho ňoumu tatínka v katolické škole nikdy nenaučili, hrozně u toho křičí, ač s tatínkem jen unyle funí, říkají moc ošklivé věci a požadují úkony, které uvádějí do rozpaků i profesionální pornoherce. Tak kupříkladu maminka pětileté Janičky ze Sezimova Ústí zásadně nikdy nemluví sprostě a předstírá znechucení i při slovíčku „hovno“. Ale sotva se za tatínkem zabouchnou dveře jeho Oktávie a objeví se strýček, někdy se docela zapomene a vylezou z ní větičky jako třeba „Mrdej mě jako děvku!“, „Vraž mi ho, kurva, do prdele!“ nebo „Vyliž mi tu kundu do sucha!“. To jsou věci, co? A vy řeknete bráchovi „debile“ a nemáte týden Večerníčka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Ale jo, docela netypický film pro mě a sedl mi. Bavil jsem se od začátku do konce. Asi tak první půlka filmu – docela obrovské napětí. Druhá část filmu už tak napínavá nebyla a už to začalo docela ztrácet to pravé ořechové, ale výraznou chybou to nebylo. Kdyby se to drželo až do konce, byl větší rozpočet atd tak by to mohla být ještě větší pecka. Rkový rating byl docela dost využit, ikdyž já bych ještě o něco přidal. Pár zajímavých nápadů zde bylo. Herecké obsazení bylo slušné. Brosnan mi zde přišel trochu rozporuplný, škoda, že tak v posl době klesl s filmy, ale nevadí. Hudba ušla, zbytek aspektů také. Finále mohlo být napínavější. No, dost kritiky. Zasloužené 4* dávám. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní, akční, Rková záležitost jejíž hlavní devízou je velmi svižná první půlka. Škoda, že v té druhé už to nemá takový drajv a hlavně kdo se těší na Brosnana, tak bude asi lehce zklamán. Nestárnoucí Pierce se tu všeho všudy objeví zhruba na 15 minut a i když si svůj part odehraje z přehledem, tak mohl dostat větší prostor. Wilson jako milující otec celkem uvěřitelný takhle se má prostě chlap v podobný situaci zachovat. Takže na konec celkem dobrý, ale mohlo to bejt lepší. Občas mi trochu vadila i ta příliš akční a zběsilá kamera. Trochu to zklidnit a sem tam použít stativ by neškodilo. Vidím to na lepší průměr, ale dalo se z toho vytěžit ještě větší peklo.60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama