Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Spoiler Age of Apocylpse jsem nečetl, ale podle mě je to náznak toho, že Apocalypse už žil ve starým Egyptě a je jeden z nejstarších, ne-li nejstarší, mutant a přežil až do současnosti. Utká se buď jen s první třídou nebo nás čeká opět megacrossover, s čimž jsem já včera nesouhlasil s tebou, ale je to možné.

- Wolverine se vrátí z Japonska a tam už na něj čekají Magneto opět s genem X (což v DotFP vysvětelno nebylo, takže Singer opravdu X3 ignoroval, jak bylo v tom článku, co byl v diskuzi) a živý Profesor X (což už ale bylo naznačeno v potitulkové scéně X3, že přežil). Vzkázali mu, že je čeká větší hrozba než doposud (Sentinelové) a že se musí spojit. DotFP se ale nemůžou odehrávat hned potom, protože jsme viděli už postapo části Země a museli se tedy s tím už několik let vypořádávat, ale zároveň to tušit už na tom letišti a formovat tým do budoucna k přežití. Že měl ale Wolvie adamantiové drápy fakt nechápu, protože vysvětleno to nebylo (kromě samozřejmě vděčné teorie alternativních realit) a na letišti už mít adamantiové drápy nemohl.

na příspěvěk reagoval DaViD´82, DaViD´82, jh666

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Spiker01

To já chápu, ale bude to linie současné či historická? PS: Jak s tímto filmem souvisí ta potitulková letištní scéna z druhého Wolverina?

na příspěvěk reagoval Spiker01

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

film nezklamal, ale ani neohromil, Singer bohužel nezopakoval své předchozí umění a film u mě osobně nedosáhl kultovního statusu (ač jsem potají doufal), který mají první dva (zejména dvojka) filmy... chybí tomu ta jedinečná ponurá atmosféra, naopak barevnost a ten podvědomý optimismus převzatý z First Class bych klidně oželel... za 4* s tím, že první dojem je lepší než u First Class, pocity si zřejmě budu muset vytříbit opakovaným shlédnutím

 

SPOILER: jakou schopnost měl podle vás JFK? že by extrémní libido?

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Když už řešíte tu potitulkovou scénu... Jedná se o nalákání na linii staré zrestartované gardy, first class či zase "obě najednou"?

na příspěvěk reagoval Spiker01

Larrysbride

Larrysbride (hodnocení, recenze)

Prej nejdriv neni post credit scena, pak tam pry byvaji "blbůstky" a pak reakce "tohle neni MCU"... A pestickou do ksichtiku byste nechtěli?!? Koukam sem skutečně chodi filmovi/komiksovi odbornici...

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

Hust3r

tam kde klasicky bejvá teda nebyla, po "prvních" titulcích, do uplnyho konce jsem opravdu necekal ptz ta druha bejva jen takova blbůstka...

na příspěvěk reagoval dragon94

Larrysbride

Larrysbride (hodnocení, recenze)

KevSpa

Tak tak ;) Ale jako treba jim to utli, co vime, mne minuly tyden zas malem utli potitulkovou scenu v Zimním vojakovi, nastesti se sal zacal bourit, tak to zas zapli :D

Hust3r

Hust3r (hodnocení, recenze)

j.linhi

to jsme asi byli na jiným filmu, protože potitulková scéna tam je a jestli chceč říct, že je nicneříkající, tak určitě ne pro každýho...

na příspěvěk reagoval KevSpa, j.linhi

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

tak sem se vratil z předpremiery a parada, jen bych rad upozornil že kdyby ste čekali na potitulkovou scénu tak se nenamáhejte klidě si běžte zaplatit parkoviště, zbytečně by ste třeba platili víc ptz žádná potitulková scéna není... možná SPOILER jinak sem rád že JenLaw si vybrala spravne a v připadnejch dalsich dilech nebude záporák ;)

na příspěvěk reagoval Hust3r

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Larrysbride

Nevíme co bylo. Můžeme si klidně myslet, že bylo to, co jsem viděli v původní trilogii, až tedy na ty smrti. Jasně že se to přepsalo, ale tvůrci zatim neměli důvod nám řikat, že bylo něco jinýho.

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

hefoo

SPOILER Ne přece. Když se Wolvie na konci probral, byl už jakoby za prvními dvěma díly. Třetí díl spíš jakoby nebyl, prostě se mrtví vrátili (Jean, Cyclops)

na příspěvěk reagoval Larrysbride

hefoo

hefoo (hodnocení, recenze)

Bolo to geniálne! Ako to všetko Singer pospajal dokopy SPOOOOOOOILER takze valstne po tomto diely ako keby ani neexistovali prve 3 casti,hm interesting, pacilo sami ze isté postavy ostali nazive. Co myslite ako to bude so starou patrtou a novou? ;) KONIEC SPOILERA 

na příspěvěk reagoval Spiker01, Larrysbride

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Larrysbride

SPOILER : Ne osud, jejich příběh, to vyprávění o nich, které sme mohli sledovat 14 let. Já to cejtim tak, že tento příběh už není dál rozvíjet. Záleží však na tom, jestli chce studio pokračovat ve First Class nebo "Second" class.

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Právě naopak si myslim, že bude pokračovat s First Class, jelikož příběh staré gardy už byl odvyprávěn a tímto filmem zpečeťen. Opravud si nemyslim, že by se někdo z původní grupy snad kromě Wolverina vrátil, i když samozřejmě dveře má stále otevřený.

na příspěvěk reagoval Larrysbride

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Spiker01

S kým se rozloučil? Přišlo mi naopak, že si velmi dokořán otevřeli dveře pro obě linie; jak tu se starou "alternativní" gardou, tak s těmi "first class" pozůstatky. 

na příspěvěk reagoval Larrysbride, Spiker01

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

geniální. Singer všechno parádně pospojoval dohromady a důstojně se rozloučil se starou partou. Apocalypse začne více méně na novo (bez spoileru), jelikož se události prostě budou vyvíjet jinak.

na příspěvěk reagoval DaViD´82, Larrysbride

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama