Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (733)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vejška je dobrým příkladem toho, že i běžnému vkusu žánrově hodně vzdálená hudba může skvěle fungovat. Jsem ochoten přehlídnout Vorla kameramana, slabší děj a pár produktů placementových (z nichž autoreklama na Gympl byla fakt hodně ubohá), vždyť Vorel st. tentokrát vysvékl docela dost holek a taková Eva Josefíková tu má svou nejdelší odhalenou scénu (což je ve výsledku asi půl vteřina, ale dá se to stopnout), Tereza Beranová je taky moc pěkná (už jsem jí vzpomínal v pohádce Dvanáct měsíčků). Film ale degraduje několik strašných dialogů a většina nehereckých výkonů (i od herců), z nichž některé jsou opravdu výstražné. Nemyslím Vorla juniora, ale třeba tu blondýnu před nejt잊ím gymplEm V praze, řezníka a dokonce i jindy herecky jistou EJ. Bejvák 94 metrů čtvercovejch za desítku a v Práglu, to měl být vtip? ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Vejškaje film, který nás vrací opět do školních lavic, tentokrát těch vysokoškolských... Ve filmu najdeme hned několik zajímavých charakterů postav... Osobně jsem čekal asi něco trošku jiného, ale na druhou stranu, to co jsem viděl nebylo úplně zlé, což se o mnoha českých filmech bohužel říci nedá, pár scén je sice trochu zbytečných, ale co už... Za mě tedy hodnotím na české poměry nadprůměrně ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve Vejšce ještě doznívá komunální satira filmu Ulovit miliardáře, ale už to není tak strašné. Oproti Gymplu ale pořádný posun dolů - Vejška je vlastně prodloužený Gmpl, nepřináší nic nového, nerozvíjí stávající motivy, jen prostřednictvím banalit přešlapuje na místě. Teda vyjma konce, ten je pro změnu jak z pohádky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na české poměry poutavě natočené, místy příjemně černohumorné až tragikomické (Mádl je jako vždy skvělej, stejně tak vyhulenej zrzek), ale ve výsledku po stránce scénáře trochu zbytečné, za což může nejspíš trochu useklý závěr. A taky tomu chybí památné scény, jako například "roztahování mostu" v Gymplu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivě hodně podobné Gymplu a jednoduše řečeno, více téhož. Ovšem proč ne. Gympl mi tenkrát sednul a Vejška víceméně nezaostává. Pořád je to sranda, stále je to plné neuvěřitelných až absurdních situací, ale dokáže to zabavit... 90%...[6.02.2014_Cinestar_Černý most] ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Režisér Tomáš Vorel chtěl Vladimira 518 už pro film Gympl (2007). Tehdy ho odmítl, a proto se ho bál u Vejšky znovu oslovit. Díky smluvené schůzce přes Pastu, spoluautora scénáře, ale na novou spolupráci kývl. (MTHRFCKR)
  • V úvodních titulcích je pod kostýmy podepsána Dagmar Pomajblíková, v závěrečných titulcích je již uvedené správné jméno - Pomajbíková. Ohledně vedoucí kostymérky se tvůrci titulků vyřádili i na závěrečných titulcích, kdy je pro změnu uvedeno chybné křestní jméno Dagamara, místo Dagmar.
    (Ricci)
  • Tomáš Vorel starší pôvodne pokračovanie nezamýšľal. Vďaka veľkému diváckemu ohlasu a obecne priaznivému prijatiu Gymplu sa ho však odhodlal natočiť. (Sufferer)

Reklama

Reklama