Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (604)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson sa nadobro stal kráľom výhražných telefonátov. Je naozaj pozoruhodné, ako veľmi film nakopne scéna, v ktorej hrdina konečne zdvihne slúchadlo a uštedrí oplanovi na druhom konci drôtu svoje vymaznané: "Listen to me, motherfucker..." Je to skoro lepšie, ako keď sa Arnold chopí guľometu. Do tejto scény je film len obyčajná detektívka, ktorá by ma nadchla ako pilot televízneho seriálu, ale na plátna kín nepatrí. Lenže potom sa začnú diať veci, film ohromne naberie na intenzite a nečakane drsné finále ho posunie k citeľne lepšiemu celkovému dojmu. 7/10 a chcem adaptácie ďalších Blockových kníh so Scudderom. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle role Neesonovi sedla jako ušitá. Mám ho zkrátka raději jako rozervaného samotáře co spíše přemýšlí, než střílí a dokonce sem tam i dostane nakládačku než když hledajíc unesenou dceru láme vazy únosců kus co dvě minuty příběhu... Celkem mne zaujalo, že ač točeno 2014, je film protkán narážkami na dnes už zapomutou ,,hrozbu'' Y2K. Scénář byl asi staršího data... Trochu jsem nepochopil proč jako ač bejvalej polda a tedy stále na straně zákona se rozhodl pomoci drogovému bossovi a už vůbec jsem nepochopil postavu TJ... Asi bylo třeba z rasových důvodů v rámci korektnosti (Amíci jsou v tomhle mnohem dál než zblblá Evropa, tam byla ostuda bejt bílej již před 20 lety) přidat do filmu menšinu. Ať by byla postava barvy pleti černé, zelené, modré či oranžové, absolutně mi do thrilleru nesedla a celé to shazovala. Jinat to bylo zajímavé, napínavé a bavilo to! Ale je pravdou, že filmů s touto tématikou je hafo a nejde o nijak originální počin. A co bych určitě vynechal bylo notorikovo dvanáctero a s tím spjaté nepříjemné pauzy obrazu. Dávám ale i tak za 4 pytle. * * * * ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle od Liama očekávám! Mezi náhrobními kameny je skvělý kousek, který může směle postávat vedle například podobně temných 8mm. Dvojice vrahů ani nemohla být vybrána lépe. Zpočátku na film působil díky hojnému sbírání informací malinko nepřehledně, takže jsem byl nucen si to celé pustit ještě jednou. Dvě třetiny Matt Scudder sbírá střípky informací, aby nám v závěrečné třetině ukázal, jakmile dostane k uchu telefon, že tady bude vládnout pouze on. 80 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson v pro něho dost typický roli exceluje. Ostatní jsou spíš do počtu. Podle mě by si tenhle film zasloužil herce trochu zvučnějších jmen. Jinak to pátrání a vyšetřování je trošku odfláknutý. Sází se spíš na atmosféru a ta se teda povedla. Moc jsem nepochopil smysl toho afro-americkýho vegetariána, kterej jako Neesonovi pomáhá. Zřejmě se jenom musela naplnit nějaká norma na to, kolik má ve filmu hrát černochů. Celkově dobrej námět, dobrej hlavní herec, dobrá atmosféra, ale k tomu taky spoustu menších nedostatků. Film má teď 70% a vidim to tak stejně. Těsný 4 hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Novodobý trpící (buď chlastá, má nějaký škraloup z minulosti, přišel o manželku nebo mu někdo chce unést dítě) akční bourák Liam Neeson zase trochu mění žánr, i tak svého hrdinu zvládá se stejnou samozřejmostí jako v jiných případech posledních pěti šesti let. Hezky po staru sbírá informace, neumí to s počítačem, nesnáší mobily (když už telefonuje, jde z něho strach), občas se na někoho zle podívá nebo mu prostřelí nohu. Malý černošský parťák tak trochu zbytečný, stejně jako náboženské prostřihy v závěru, když o něco šlo. Ale je patrné, že o akci až tolik tvůrcům nešlo, spíš o vytvoření celkem mrazivé atmosféry v zaplivaných čtvrtích a počasí, do kterého se nikomu moc nechce. Příběh místy drhnul, o tom žádná, srovnávání se Schumacherovými 8 MM bych se zdržel. Své momenty to má, navíc nejdeme na Shakespearea, takže tenhle lehký nadprůměr uspokojí. Na lepší tři hvězdy.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • V poslednej scéne filmu sa v pozadí newyorskej panorámy objavia budovy World Trade Centre. Budovy pre teroristické útoky z 11. septembra 2001 už nestoja, je to ale výrazný detail, ktorý režisér nezabudol zakomponovať. Aj keď bol film točený v roku 2014, jeho dej sa odohráva v roku 1999. (ma2sko)
  • Film se stal výdělečným ještě před premiérou. Díky popularitě Liama Neesona dosáhl titul tržeb již z prodeje filmovým společnostem, které stály o uvedení snímku v kinech. (DEXTER099)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama