Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (381)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se od prvního traileru na film těšil , tak jsem neuvěřitelně zklamán,jak slabé to bylo. Po celý film jsem měl problémy se vcítit do děje, do postav, nic to se mnou neudělalo, necítil jsem napětí,nespotil jsem si prdel, prostě jsem jen smutně koukal a čekal na konec a to je při tomhle žánru u mě neodpustitelné, ještě k tomu,když jsem se chvílema i nudil. Škoda, za mě jen průměr. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zombie na Marsu. Návrh na možný distribuční název je zároveň i vyčerpávajícím popisem obsahu (i přes občasná filozofická skoro-dilemata a obnažování charakterů v krizových situacích). Nejen znalým direktivy: „Nikdy si nezahrávej s něčím, co má víc zubů než celá Addamsova rodina.“ musí být brzy jasné, že tuhle ohranou misi z Komunistické planety mohou zachránit jedině Liev Schreiber a soundtrack - po ostatních členech štábu si pak klidně může zkusit robotické vozítko Curiosity couvání.. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka vedcov vyhľadáva na planéte Mars, akékoľvek dôkazy o živom organizme. 19 hodín pred odletom na zem, dvaja z nich svojvoľne opustia základňu, aby navštívi nálezisko neznámej formy baktérie o ktorej nevie nik iný iba oni sami. Pod jedným z nich sa nečakane prepadá povrch, pričom padá do hlbokej rokliny. Takmer všetci sú presvedčený, že taký pád nemohol prežiť a tak informujú stredisko na zemi, že po tragickej nehode prišli o jedného z kolegov. Zlom nastáva, keď sa "pochovaný" muž nečakane objaví späť na základni. Už to ale nie je ON! Vskutku originálny zombie príbeh odohrávajúci sa vo vesmíre. "The last day on Mars" by sa kľudne mohol zaradiť medzi žánre sci-fi horor. Kopu iných filmov ( podotýkam - sračiek ) dostalo tento prívlastok, nechápem prečo tento nie. Možno miestami postráda logiku, "gore" či napätých scén by mohlo byť viac, a záver nie je taký strhujúci, ako by sa žiadalo, ale inak musím konštatovať, že ide o pomerne vydarené dielo – 65%. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Ruairi Robinson by měl raději zůstat u svých výborných a atmosferických kraťasů. Na ploše celovečerního filmu totiž nezvládá pracovat s vyprávěním a postavami, tudíž se celé The Last Days on Mars mění v nezáživný hororový příběh s plochými hrdiny, o něž není zájem. Realizace si vzhledem k nízkému rozpočtu sice zaslouží obdiv, ale i tak je film nikterak objevným příspěvkem k subžánru, kterým se dá doslova pronudit až do konce. Europa Report nebo i takový Prometheus (jimž se Mars náležitě podobá) jsou na úplně jiné úrovni. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak předně bych to neoznačoval jako horor, protože strachu bylo hodně pomálu, spíše za thriller. Zaujal mě především skvělý vizuál a atmosférická hudba. Navnadilo mě to natolik, že jsem v závěru filmu pociťoval jisté zklamání, protože The Last Days on Mars bohužel pohřbívá do vod průměru totálně nenápaditý scénář s nevýraznými herci a bez jediného překvapivého momentu či památné scény. Vesmírné CGI scény a záběru Marsu byly ovšem parádní. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)
  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama