Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 2

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Šmolkov som mal rád ako krpec, tých nových filmových, som moc nemusel, ale toto ma bavilo trošku viac. Animácia celkom pekná, je to fajn pestrofarebne, ale chýbajú tomu zaujímavejšie postavy v takomto príbehu. Na jedno pozretie fajn a Gargamel v podaní Petra Marcina v slovenskom znení je skutočne dobrý. 60% - 3* ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Hlavně u toho nepodřimujte, jinak vás dabing Jiřího Lábuse lehce zmate a nebudete vědět, jestli koukáte na šmouly nebo na mimoně. Každopádně Gargamel je jasná killer feature tohoto filmu, bez něj by bylo pusto prázdno. Bezpohlavní šmoulové, svou platonickou láskou k jediné šmoulince spíše naznačující latentní homosexualitu, jsou bezprecedentně konfrontování s celou vesnicí šmoulů evidentně jiného pohlaví a závěr asi lehce zmate i diváky školkou povinné: žádné kamarádšofty, sbližování, svatby nebo co. Pryč odsud, na nic nejsou... Největší tajemství šmoulí historie tedy podle mě trvá dál. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY, KDYBY NÁHODU CHTĚL BÝT NĚKDO PŘEKVAPENÝ Nevěřil jsem tomu, že ten film může být tak špatný... Tak jsem se podíval a opravdu, je to špatné. Nudný děj, nepobaví to a spíš znudí, podruhé bych to fakt nedal. Co se týče děje - Šmoulinka najde mapu nějaké ztracené vesnice, chce ji najít sama, ale jde s ní ono zmíněné trio. Aby se neřeklo a film měl nějaké "napětí", pronásleduje je Gargamel. Vesnici najdou a jsou v ní Amazonky. Jedna šmoulinka vedle druhé. A pak je najde Gargamel, všechny šmouly (Z mužské i ženské vesnice) unese, ale Šmoulinka se obětuje a zachrání je všechny, pak si všichni myslí, že je mrtvá, ale ona to nějkou náhodou přežila a na konci se definuje Šmoulinka a pak se slaví, že žije. KONEC. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Šmoulové jsou kult, předchozí díly jsem neviděl a vždy mě děsila představa, že z roztomilých malovaných postaviček se stanou digi monstra. Překvapivě po animační stránce vypadá celé dobrodružství velmi dobře a postavičky neztratily kouzlo z dob minulých. Příběh je triviální, ničím nepřekvapí a celkově tvůrčích nápadů je mizivě málo. Většina animáků, které nedosahují první ligy, se pokoušejí trošku tvořit, jít svojí cestou a zde mi to chybělo. Vadila mi přílišná cílenost na ty úplně nejmenší, neboť jakékoli vtipné situace, dialogy působily místy trapně a nudně. Nicméně Gargamel s Azraelem a jejich potrhlým krkavcem dokázali bavit i mě. Není to hitparáda, ale čekal větší katastrofu.......5/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku filmu, kdy se Šmoulinka nudí, tak se do okna kouká nějaký šmoula, ale v dalším záběru tam není. (FriggoCZ)
  • V původním animovaném seriálu Šmoulové (1981) má supa zlá čarodějnice Hogatha, nikoli zlý čaroděj Gargamel. (P. J. D.)
  • Původně to měli být Šmoulové 3 (navazující na předchozí dva filmy: Šmoulové  (2011) a Šmoulové 2 (2013)), ale nakonec se rozhodlo, že to bude první díl úplně nové série šmoulích filmů. (111.)

Reklama

Reklama