Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor 2018 a normálne v červených číslach? Až sa mi zasekol neexistujúci okryzok v krku. Trochu sa to chce podobať na Brimstone, minimálne prostredím. Chýba tomu trochu tuhšia atmosféra. Pár prebudnutých tiel z toho horor nerobí, to v Brimstone sme videli človeka obeseného na črevách. Ani pokazené husle za príchodu nepoderanej vodníčky nenavodili nič mrazivé. Pripadalo mi to ako Domček v prérii s pár úmrtiami, čiže normálka na tú dobu. Ale inak niektoré rezné rany a transplantácia mozgu celkom ušli. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Spoilerovat nebudu však neser Matku Pšírodu, nebo se ocitneš v pyči ! Sekta uctívačů Matičky Země vedená šíleným MinistrantMrdem má holou prdel a tak v akci - Chceme výkupný - unese dceru boháče a chtěj po něm doláče. Jenže dcera má krom apatickýho tatíka taky prima bráchu ve kterým jsem viděla hrdost, viděla jsem sílu a viděla jsem pořádnýho chlapa kterej se s ničím a s nikým nesere. Ono Dan Stevens by měl brát Oskara za nejnasranější spodní pohledy v hysterii kinematografie páč jak ten se tady tváří to je buddží. Kdyby nasranej pohled zabíjel, vyhladil by všechny ty pošahaný náboženský fanatiky asi do deseti minut od začátku filmu. Buddhožel pohledem zabíjet neumí, ale celej film se o to nepřestane snažit a vypadá to kurevsky dobře. Vrhnout takovýho mračáka na mě, tak se zakousnu do stromu a dělám suchou větev, což bych jako rákoska zvládala dobře. Film parádně kombinuje nadpřirozeno, přirozeno a podpřirozeno, takže se dočkáte všeho od krve až po bubu. Hlavní zmrd filmu je fakt kolosální ZMRD a já tomu herci tleskám, páč takhle zkurvenýho čůráka, kterýho budete nesnášet každou buňkou v těle, to se moc často nevidí. Finální zúčtování hezky připomene husto-kruto-přísně-krvavou finální bitku ze Zátahu 2 (tím, že se s tím kluci neserou, kung-fu nečekejte), je vidět, že rejža tohle prostě umí, má řemeslo v malíku a názory, těch co kňučej, že to bylo dlouhý, v prdeli. Já jsem plně uspokojená a opět - Díky Deywe za doporučení, Buddha s Tebou, kluku ušatá !! ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér výborných akčňáků Raid I a II, tentokrát na hororové půdě a stále kvalitně. Apostle rozhodně není standardní horor a lekaček nebo jiných hororových atributů je zde pomálu. Vše ale dohání výtečná atmosféra a výborná Evansova režie, která zachraňuje možná zbytečnou délku a připravuje si pro diváka celou řadu skvělých a brutálních scén, které vytasí v závěrečné třetině. Více takových filmů a nezlobil bych se. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Wicker Man 1905, u kterého by jeden v kolonce scenáristy a režiséra dle stylu i průběhu očekával spíše S. Craiga Zahlera než Evanse. Navzdory nejedné masařce (především pak neopodstatněné délce a trestuhodně nevyužitých svátečních masek) jde o veskrze sympatické dílo, které sice do sektářského thrilleroidně-horrorového subžánru nic moc nového nepřináší, ale je tak dobře nasnímané, odehrané, intenzivní, bizarní a oplývající hutnou nekompromisní atmosférou, že to stěží lze brát jako zápor. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Martin Sheen v najhnusnejšej postave svojej kariéry, pokiaľ pochopiteľne nerátame Tonyho Blaira, ale to je ešte ďalší level pekla :) Apostle by mal byť horor, ktorý uspokojí každého fanúšika žánru. Funguje aj na prvú signálnu vďaka perfektne premysleným krvavým a atmosférickým fantasy scénam, v tej ďalšej, hlbšej rovine je navyše otvorený rôznym interpretáciám. Niekto v ňom môže vidieť dosah náboženstva na ľudské dejiny, čiže výsledkom je tak úplná katastrofa, takže film by som veriacim rozhodne neodporúčal. Alebo ešte lepšie ako metaforu hnijúceho systému, ktorý musíme každodenne kŕmiť vlastnou krvou, aby ako-tak fungoval, dosaďte si pokojne západnú civilizáciu. Prípadne v ňom môžete vidieť aj niečo iné, napríklad márnu snahu ľudstva o stvorenie akéhokoľvek funkčného systému vedenia spoločnosti, ktorému aj tak bude vládnuť túžba po moci. Alebo vôbec nič, ak sa vám nechce príliš premýšľať, len formálne vyšperkovaný horor. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno