Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Smrtelná kombinace náboženské sekty a hlavního hrdiny který se tou žumpou musí probít zase přinesla svá plus a mínus. Evans je dobrý a zručný režisér, takže na to, že to celé platí Netflix to vypadá dobře. Dan Stevens v hlavní roli doslova válí a Michael Sheen je úchylně dokonalý vždycky. Krve je jak sraček, atmosféru to má a napětí taky, jen to zase končí celé totálně debilně. To je kurva problém už konečně natočit film, kde hlavní hrdina přijde mezi fanatiky, pokosí je brutálně, efektivně a pak s hlavou vztyčenou odejde a všechno ještě na rozloučenou podpálí? Toho se zjevně nedočkám. Nicolas Cage hoří v klecích, z hrdinů Texaského masakru se stane krmení a oblečení a tady se zase hrdina stane kytkou....bože. 65%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ukážkový folk horor. Na režisérovo predchádzajúce Safe Haven síce nemá, ale aj tak solídne peklo s množstvom totálne náhulovo psychopatických výjavov. Súhlasím s názorom, že je to dosť dlhé a hoci je to veľké peklo, na Safe Haven to proste nemá. Je to "len“ masaker. Poteší Dan Stevens (ohromný týpek-sympaťák z Legion), ostrovná výprava a veľmi drsný režisér. Nemám to srdce tak tak odvážnej brutalite len 3*. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Thomas Richardson, prichádza na opustený ostrov, aby zachránil svoju sestru, ktorú uniesla nebezpečná, náboženská sekta. Čím dlhší čas trávy v tamojšej komunite, tým viac si uvedomuje, s akými šialenými ľuďmi má dočinenia. Záchrana súrodenca, je však prvoradým cieľom, ktorého sa za žiadnych okolností, nemieni vzdať .. “Netflix”, svojimi projektmi váľa “o sto tristo”, a Ja som nadšený, že sa im všetko takto krásne darí. “Apostle”, je opäť jeden z nesmierne vydarených počinov bez mimoriadnej “reklamy”, no zato vďaka svojej kvalite, absolútne zaslúžene zdieľa (a bude zdieľať) ovácie. Napriek tomu, že dej plynie pomalšie, je skutočne náročné naraziť na akékoľvek negatíva. Ja zbožňujem, tieto dobové snímky, zaobalené do rúška tajomstva, obohatené o podivnosti, ktoré sa pomerne slušne pohrávajú s mysľou diváka, pričom keď k tomu prirátam tú “chorobnú šialenosť v zmýšľaní”, nedá sa inak, ako byť z celkového hľadiska, skrátka spokojný. Toto je rozhodne lepší priemer, aj keď nie každý, tento snímok vďaka dlhej stopáži, zrejme docení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ostrova a celkové vykreslení komunity bylo parádní. Líbil se mi i mytologický nádech vizuálně balancující na hraně absurdity. Z herců mě oslovil především Dan Stevens, jehož nevyrovnaný hrdina do celkového rámce dokonale zapadal. A našlo se i pár hororových momentů a jeden, který se hodil spíš do Raidu, ale díky za něj. Nicméně stejně jako mnohým ani mě neseděla dlouhá stopáž, která z výborného dělala pouze dobré, což je pro celkové vyznění škoda. Ale i tak se jedná v rámci žánru o relativně neokoukaný počin a takových je jako šafránu. 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor 2018 a normálne v červených číslach? Až sa mi zasekol neexistujúci okryzok v krku. Trochu sa to chce podobať na Brimstone, minimálne prostredím. Chýba tomu trochu tuhšia atmosféra. Pár prebudnutých tiel z toho horor nerobí, to v Brimstone sme videli človeka obeseného na črevách. Ani pokazené husle za príchodu nepoderanej vodníčky nenavodili nič mrazivé. Pripadalo mi to ako Domček v prérii s pár úmrtiami, čiže normálka na tú dobu. Ale inak niektoré rezné rany a transplantácia mozgu celkom ušli. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)
  • Při popravě/řozhřešení provrtáním lebky měli sklíčidlo ze současné strojní vrtačky. Na výrobu něčeho takového neměli v té době vůbec technologii. (ČSFD)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama