Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

classic 

všechny recenze uživatele

Zhliadol som mimoriadne znepokojivý, surový, brutálny i beštiálny snímok, ktorého dejisko je na ostrovčeku so sektárskou komunitou, tak zvrátenou, až to normálne bolí... A sem, bohužiaľ prichádza zdatný chlapík Thomas Richardson vyslobodiť svoju sestru Jennifer, ktorú uniesli, a teraz k tomu taktiež pýtajú výkupné_ Dopredu varujem, aby mal potenciálny divák veľmi silný žalúdok, lebo režisér Evans ho neustále zavaluje desivými, explicitnými, drastickými, ale najmä realistickými zábermi, ktoré sa mu zaderú hlboko pod kožu, a to myslím naprosto úprimne, bez zbytočného nafúknutia, zveličenia, prikrášlenia. To, čo zažíval Tom, by som ja osobne prežiť nechcel, ani v najhoršej nočnej more Freddyho Kruegera ! Atmosféra je tak hnusná, že ani jej krájanie by nepomohlo za žiadnych okolností. Na Apoštola len tak rýchlo nezabudnem. PS: Predstaviteľka Andrey, čiže herečka Lucy Boynton mi svojou fyziognómiou pripomínala kočku Amy Adams. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Že Gareth Evans umí už přesvědčil když natočil jedny z nejlepších a zároveň nejbrutálnějších akčních snímků The Raid 1,2. Zajímalo mě ale jak si poradí s hororem. Že by to nemuselo být špatný předvedl už v kraťasu Safe Haven. Teď už k samotnýmu Apostle. Rozhodně jsem čekal větší hororový orgie. Vůbec mi ale nevadí že to má blíž k mysterióznímu thrilleru než k hororu. Když už se hororové prvky ve filmu objeví, stojí za to.  Takže jsem nakonec z toho co mi Evans naservíroval zklamanej nebyl. Možná, že určité zkrácení stopáže by nebylo na škodu, ale za sebe musím říct, že jsem se u filmu ani chvíli nenudil a nakonec jsem koukal jak těch 130 rychle uteklo. A to podotýkám, že dlouhá stopáž mě od filmu dlouho odrazovala. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans je bůh a ať kouká točit filmy s železnou pravidelností, jelikož jsem si Apostle strašně užil od začátku až do konce, navzdory tomu, že je to občas extrémně pomalé a má to 130 minut. A zároveň je to taková řežba, kterou bych rozhodně nedoporučil nejen lidem se slabší povahou, ale pouze těm obrněnějším, jelikož například hollywoodské horory jsou proti některým scénám v Apoštolovi vyloženě čajíček. PS : Dan Stevens vyloženě musí iritovat svým pokřiveným kukučem spoustu lidí, a možná právě proto ho neskutečně žeru. Legion a tohle ftw! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans se částečně vrací k tématu, díky němuž zazářil se svým segmentem v hororové antologii V/H/S/2. Zábavně přehrávající Dan Stevens přijíždí na ostrov, kde vládne sekta nebezpečných fanatiků v čele s excentrickým Michaelem Sheenem, aby zde našel svou sestru, jež byla unesena. Nachází ovšem daleko hrůznější věci, než vlastně čekal, což pro většinu ostrovanů nedopadně vůbec dobře. Ačkoliv má Apostle více než dvě hodiny, už v prvních minutách nabírá svižné tempo a bez zbytečných keců nás vrhne do napínavé hry na život a na smrt. Ke konci se bohužel nevyhneme klišé, kdy hlavní záporák musí vysvětlit všechny své pohnutky, které ho vedly k činům, nicméně na zábavnosti to snímku neubírá a ohnivé finále rozhodně stojí za vidění. Navíc má Apostle neskutečně podmanivou výpravu a všechny scény v exteriérech vypadají opravdu skvostně. Gareth Evans se vyšvihl a rozhodně si nenechám ujít další jeho režijní počiny. [Sitges 2018] ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans má na svědomí možná nejlepší soubojové scény, co byly kdy promítnuty na plátno, ale že jeho ambice tu (bohužel pro něj i pro nás) nekončí, bylo jasné vlastně celou dobu - Apostle je toho nevyhnutelnou eskalací. Není to špatné - má to v sobě ledasco sympatického, třeba expresivitu, jaké si většinou západní filmy netroufají. Myšlenkově to ale svojí nabubřelou banalitou evokuje nejslabší momenty Aronofského a po Witch to nemá zdaleka takovou údernost, jakou by to mělo před dní. 3 a 1/2 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)
  • Při popravě/řozhřešení provrtáním lebky měli sklíčidlo ze současné strojní vrtačky. Na výrobu něčeho takového neměli v té době vůbec technologii. (ČSFD)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama