Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (407)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja som teda čakal niečo zaujímavejšie, aj keď v rámci stále atraktívnej mimozemskej tematiky je to ešte uchádzajúci priemer. Rodinka sa v dome na predmestí stane pozorovateľom a zároveň nechceným účastníkom „mimozemských aktivít“, pričom postupne zisťujú, že všetko bude pravdepodobne eskalovať do väčších rozmerov, končiac až únosom ich dieťaťa. To je na malý horor postačujúci príbeh, navyše šikovne obohatený o niekoľko znepokojujúcich úkazov v jeho priebehu, no napriek tomu celkovo nevyznieva najlepšie. Značný problém som tu mal s rodinkou; ani jeden z nich mi totiž nebol sympatický a film, v ktorom na mňa všetky postavy pôsobia otravne ma proste nedokáže strhnúť. Navyše to bolo až príliš predvídateľné a vo svojich nudnejších úsekoch zase uspávajúce, takže to zachraňovali hlavne scény s mimozemšťanmi, ktoré ale tvorili iba pár minút filmu. Na jedno pozretie to ujde, ale na tie zaujímavejšie „alien invasion / abduction“ filmy (Fire in the Sky, The Arrival, Signs, The Fourth Kind, Knowing...) sa to však nechytá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně velká kritika se snáší na režiséra Scotta Charlese Stewarta, ale myslím, že v tomhle případě místy i docela zbytečně. I když tu skutečně nemáme moc „toho“, co by přesvítilo ty neskutečné logické lapsy v ději. Nijak vybočující rodince se začnou dít podivné věci. Alarm středostavovského baráku na předměstí začne uprostřed noci zlobit, fotky mizí z rámečků a někdo z rodiny je zřejmě náměsíčným architektem. Jenže pak mladší ze synů začne vykládat o zvláštním kamarádovi. To, co následuje, uspokojí tak napůl. Lekačky jsou fajn, mrazení v zádech tu a tam také registrujeme, ale ve výsledku sledujeme jen mimozemský mišmaš, který tu byl už stokrát a z toho čtyřiasedmdesátkrát lépe. Pak jsou tu linie, které se jen nadhodí, ale nikam se nevyvíjí, jiné docela potěší (otec je bez práce, peníze ubývají a kluk má navíc na těle podivné „modřiny“). Problém je v tom, že rodinka přítomnost mimozemšťanů řeší asi se stejným překvapením a zaujetím, jako když v obchodě v malé vesnici dojde půl hodiny před zavíračkou pečivo. Sečteno, podtrženo: dívá se na to poměrně obstojně, také herci nejsou špatní, ale chybí pevnější švy příběhu!! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Mimozemštania v horrorových filmoch sú dnes už veľmi zriedkavým javom, rovnako ako je zriedkavým javom zahrnúť do tohto žánru okrem predvídateľných ľakačiek a prvoplánových scén aj kus dobrého scenára a slušných hercov. Mám na mysli malé, nízko-rozpočtové horrory, ktoré takmer všetky na jedno kopyto. Tento bol ale príjemným prekvapením. K vyrovnanému súboju s áčkovými horrormi to však nie je, režisér sa ešte nezbavil béčkových manierov, scenár tiež nedomyslel do úplného súladu s pravidlami logiky. Dávam tomu však veľké plus za návrat k detským časom zakukleným pod perinou pri sledovaní Aktov X. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nehodlám se nijak dohadovat, do jaké míry je scénář originální. Jistěže není! A pro ty, co to ještě nezjistili, tak všechny příběhy světa jsou odvyprávěné v Bibli. Předpokládám, že tohle ví i zkušení diváci. Na druhou stranu co nás odlišuje od robotů je fakt, že každému se líbí něco jiného. A to je dobře! Herci nejsou žádná esa, spíše takoví ochotníci, ale mně to kupodivu nijak nevadilo. Nenápadný film, co si vystačí s málem. Pokud by šlo o duchařinu (stačí si dosadit místo šediváků), pak by mě asi film moc nevzal. Rodina ohrožená mimozemšťany (jojo, v Poltergeistovi jsou to pekelné síly...) se marně snaží ubránit. Kam se hrabe Znamení a jemu podobné! Ovšem chápu diváka, co nemá s mimozemšťany žádnou zkušenost, že ho film třeba dvakrát nevzal. Pro ty, co už mají setkání za sebou, to ale bude vskutku mrazivé. Oni nepřicházejí, oni už tu jsou. Invaze začala již dávno... p.s. a nesmím zapomenout na připomenutí skvělého animovaného horroru Sandman... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V noci za bouřky, sluchátka, noťas a Temný Nebe......musel sem převlíkat.Obrovský překvapení, trailer moc nenadchnul a Stewartova předchozí tvorba nezaručovala nic jiného než tupou, béčkovou zručnost....ale kde že.Filmů o emzácích, které by měli kvalitu je jako šafránu.Napadají mě jedině Akta X z roku 1998, jinak si nepamatuju kdy by byl film o typických mimozemských humanoidech, kteří lidi zkoumou a unáší tak dokonalý.Příběh má spád, hned od prvních minut je to svižný, pořád se něco děje, vyšetřování a zjišťování tajmených událostí má prostě dokonalý tempo.Obsazení je sympatický a ze začátku se sice zdála volba Hamiltona nešťastná, ovšem později příběhu byl jako otec/slaboch/otec dokonalou volbou.Bishatova famózní hudba mě neskutečně přikovala k obrazovce, bušilo mě srdce, bál sem se a mrtě sem se bavil.Dokonce tak moc, že přehlídnu ne zrovna malé množství logických chyb, které ale výjmečně dokážu překousnout, jelikož film jako celek na mě působil znepokojivě a po dlouhý době mě nutil opravdu uvažovat nad tím, jestli ti Šediváci fakt u našich pelechů nezevlujou, protože mám občas taky šesti hodinové výpadky, které bývají ale většinou způsobeny třiceti stupňovým vedrem a deseti kusama Budvara.Taky pevně věřim, že pár šediváků sedí každej večer u Verbalovi postele a už roky se snaží vymyslet přístroj tak silný, který by to tupé, retardované obézní prase dokázal přenést na operační sál, kde ho budou monumentálně sondovat do skonání věků, (pusu demente :* ).Stewart prostě jako tvůrce vyrostl a dokázal za málo peněz vykouzlit mrtě muziky a konečně dal sci-fi divákovi film, který mu nezpůsobí monumentální pocit lobotomie jako vypatlanina Čtvrtý Druh.Děkuju Scotte a fakt se těšim na tvůj další počin.90%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)
  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)
  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama