Reklama

Reklama

Chůva

  • Česko Anděl strážný (více)

Obsahy(1)

Ke svému životu potřebuje krev nemluvněte. Její duše i celé žití se skrývá v obrovském stromu, který pohltí každou její dětskou oběť a tím jí dodá energii. Maskuje se jako zkušená chůva, která pod falešným jménem získá důvěru rodičů, kteří hledají hlídání pro svého drobečka. A takhle to stále pokračuje od rodiny k rodině... I v rodině úspěšného podnikatele Jacka se z počátku zdá, že oba manželé a čerství rodiče jí také skočili na její léčku. Po určité době Jackovi však začíná být něco podezřelé. Přijde včas na to, co se ve skutečnosti skrývá pod milým úsměvem nové chůvy? Nebude již příliž pozdě? (matestlust)

(více)

Recenze (64)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Béčkový videothriller poplatný roku svého vzniku, nečekejte tedy nějaký příliš významný filmový zážitek. Poněkud nedomrlý a kostrbatý scénář spolu s nešikovným střihem je dost nešťastná kombinace, troufám si říct, že i já laik bych po krátkém přemýšlení dokázal vymyslet působivější scény v rámci zápletky "černomagická chůva obětuje jí svěřené novorozence prastarému stromu", než jakých se dočkáme. Žádné hutné napětí, žádný velký pocit ohrožení, žádná dobře vygradovaná tísnivá atmosféra, jaká u příbuzných filmů obvykle bývá. Po celou dobu jsem čekal pouze na to, že/až přijde předpokládaná závěrečná konfrontace. A čekání to bylo hodně dlouhé, unylé a nezáživné. Vše zachraňuje až skvělá závěrečná pětiminutovka s motorovkou, ale na devadesátiminutový film je to zoufale krátký okamžik. P.S.: Nevím, proč sem někdo furt plete druidy, ta ženská byla zcela zjevně nějaký druh temné dryády. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je třeba si říci, že William Friedkin má na mnohem víc, což dokázal mnohokrát, nejvíce samozřejmě v Exorcistovi. Když ale upustíme od přehnaných očekávání, spojených s osobou režiséra, dostaneme příjemný a svižný horror o chůvě, která s oblibou zabíjela svěřená děcka. Námět s druidy, stromem, ve kterém se rýsují tváře zavražděných dětí a jeho strážkyní je poměrně atraktivní a triková stránka věci taky není bez zajímavosti.Herci jsou trochu ploší, ale Jenny Seagrove v titulní roli Camilly je vynikající. Na jedno zhlédnutí rozhodně doporučuju. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor od majstra Friedkina ( Tales from the Crypt, Exorcist) ktorý vyťažil všetko možné, čo sa od hororu očakáva, a to je atmosféra, napätie a skomponoval to s trochou gore , a opatrovaťelkov, ktorú keď si pustíte do domu aby vám strážila bábätko, velmi riskujete. Nezapomenutelná scénka premňa je tá v tom lese a na konci, s tým odpíleným stromom a motorovou pílou 80 percent. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druidí Mary Poppins, lítající po lesích bez deštníku, slouží zlému Stromovousovi a v pravidelných intervalech mu servíruje dětské přesnídávky. Tatínek malého Jakea poměrně pomalu pojímá podezření, maminka dlouho vůbec neví, která bije a policie je považuje za blázny. Tady pomůže jedině doktor Voštěp.. Když agresivní stromeček krvavě kácí nepřátele pradávného zla, nelze si nevzpomenout na Raimiho, ostatně, scénář byl původně určený pro něj, nicméně Friedkin hodně věcí pozměnil směrem k svým fantasy vizím. Tady možná pramení ta neucelenost, ale ta by tak nevadila. Spíš mě mrzí, že nedokázal dostatečně rozbalit svou přednost v podobě působivé atmosféry a dost často sklouzával do průměrnosti osmdesátkových béček. Troufám si říct, že na svůj Deciduous Chainsaw Massacre moc hrdý nebude.. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Už prolog samotný neskrývá, že půjde o hru s mysterióznem a fantasy. A že tahle chůva nebude jen tak obyčejná paní Čvachtová. Napínavá podívaná nejen pro čerstvé rodiče a být trochu lepšího závěru a více erotického jiskření mezi lady stromovous a Phillem, ty 4 bych asi dal. [7/10 listopad 2010] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Allan (Gary Swanson) si na začátku příběhu balí věci do kufru. Jako poslední do něj přidá knihu Stephena Kinga "It" (To). (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie ve městě Valencia. (Terva)

Reklama

Reklama