Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nudné, neoriginální a stokrát viděné je tu po sto první (pokud jsem to ovšem nepodcenil). Konfrontace dvou neuvěřitelných chlapáků... Jednomu neuvěříte, že mu ruplo kouli, dalšímu neuvěříte, že na toho prvního má, ač ani ten nehýří charismatem vojenského veterána od zvláštních jednotek. Ovšem největší WTF pocit ve mně vyvolala hned úvodní scéna, ve které banda z pekla přišlých Srbů masakruje nevinné albánské ženy a děti. Asi někdo měl potřebu vysvětlit svým americkým spoluobčanům, že vybombardovat Srbsko byl opravdu záslužný a humanitární čin... Slabé **. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Syrový (v podstatě komorní) thriller, přehnané momenty, ale i slušná (a poctivě natočená) akce. Veterán William Friedkin se může stále pyšnit fungujícím řemeslem, soustředí se na tísnivou atmosféru a s předvídatelným dějem v zádech představuje letmo dva muže (oscaroví Benicio Del Toro a Tommy Lee Jones), kdy jeden z nich prošel ostrým výcvikem toho druhého. Jenže poslední nasazení (akce z Bosny je rozpačitá a diváka vůbec nevtáhne) se zvrtlo a přeskočilo i něco v hlavě nejlepšího žáka, ze kterého se nyní stal v oregonských lesích lovec – lidí. Ve výsledku svižná, staromódní podívaná, která kašle na přeplácané digitální efekty a která sází na skvělou práci kameramana Caleba Deschanela. Poctivé tři hvězdy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než pravíte "Benicio", otevře si drobnou kovářskou dílnu, vám otevře stehenní tepnu, propíchne plíci a zmizí jako prd ve větru. Ten člověk má trauma a dostat z něj ho může jen jeho osobní "Trautman" T.L.Jones.. Friedkin tradičně syrový, naturalistický, ničím se nezdržující a nabízející jeden z nejlepších filmových soubojů na nůž (a pazourek) v historii. Řeknu vám, vydat se do oregonských lesů na houby musí být pěkně o hubu.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné. Plusem je určitě ústřední dvojice Del Toro a Jones a solidní vychytávky s noži, takový finální souboj je slušně brutální a obsahuje pár fajných fatalit, ale očekával jsem, že se celý film bude odehrávat v deštném pralese a ono bohužel né, přemístění do města dojem lehce kazí,ale stále fajn jednohubka. 65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úmyselne chladný (v štýle Insomnie) a pomerne surový thriller, ktorý robí osobitým hlavne použitie nenápadnej hudby v pasážach, kedy by ste čakali veľký orchester. Evidentne kvôli dosiahnutiu väčšej autenticity a naturalizmu. Prvá, pomalšia a klišovitejšia polovica je handicapovaná chabou charakteristikou postáv a miestami prihlúplymi flashbackmi do minulosti, ktoré nás s nimi oboznamujú. V druhej polovici ale začne čistá akcia a snímka naberá na slušnej dynamike a pichlavej krvavosti. Na mainstream fakt dosť surové - toľko rezných rán sa v jednom filme len tak nevidí. Herci sú fajn, ale zaslúžili by si lepšie rozpracovanú psychológiu. Connie Nielsen to opäť moc, moc sluší. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno