Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Aj vďaka Jonesovi mi to prišlo ako ďalšia variácia na Utečenca. Ale veľmi dobre natočená, so snahou o maximálnu realistickosť (hrdinovia sú počas naháňačky čoraz spotenejší a špinavší, čo sa vo filmoch často nestáva). Naháňačka autom je svojou uveriteľnosťou dokonca čímsi ako predchodcom "moskovského Bournea". Prekvapivo herecky zlyháva Benicio Del Toro - jeho dialóg s dcérkou je niečo, čo som v takomto mizernom podaní naposledy videl v nejakej telenovele. Dojmy výrazne vylepšuje ultrabrutálny záverečný duel, ktorý neváham zaradiť do svojej prvej desiatky najlepších filmových súbojov vôbec. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než pravíte "Benicio", otevře si drobnou kovářskou dílnu, vám otevře stehenní tepnu, propíchne plíci a zmizí jako prd ve větru. Ten člověk má trauma a dostat z něj ho může jen jeho osobní "Trautman" T.L.Jones.. Friedkin tradičně syrový, naturalistický, ničím se nezdržující a nabízející jeden z nejlepších filmových soubojů na nůž (a pazourek) v historii. Řeknu vám, vydat se do oregonských lesů na houby musí být pěkně o hubu.. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby pod tim byla podepsaná nějaká režisérská nula, tak asi řeknu, že je to jako OK. Ale i když Friedkin zrovna neni zase až tak známej a oblíbenej, tak já osobně ho považuju za režiséra z takový tý nejvyšší ligy. Takže mě dost překvapilo, jakou banalitu tentokrát natočil. Jako je tam dost akce, neni to nudný, ale na poměry Friedkina je tohle prostě málo. Jinak Friedkin se nebojí ve filmech ukazovat krev a násilí. To všichni víme. Ale když se tam hlavní postavy řežou nožema takovym způsobem, že z každýho vyteče asi kanystr krve, ale jsou pořád úplně v pohodě, tak už to vypadá spíš komicky. Vylezla z toho taková Béčková variace na Uprchlíka s Harrisonem Fordem. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol chápany(mojim okom)nízkorozpočtovým štýlom,avšak behom 10 minút sa tento štýl stráca a film naberá na obrátkach!Zavspomínal som si na starší,ale podobný snímok..Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro sa snažili.Miestami naivný až hlúpy film,ktorý ale rozhodne nikoho neurazí!Veľmi strohá psychika postáv-ak by sa to trochu viac rozpísalo a trochu viac investovalo..rozhodne by to vyzeralo inak!Veľmi sa mi páčilo prostredie lesa,ktoré bolo maximálne dobre zobrazené!V celku ide o slušný snímok..! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $34,244,097Tržby Celosvetovo $45,496,534║ Vojnové konflikty a hlavne život po nich, či vypäté situácie späté s vojnou, asi už nejaký ten čas mátajú Williama Friedkina a preto natáča takéto filmy. Možno príbeh vyznie ušitý podobnosťou ako u Ramba(85%), aj s ním z časti je, ale príbeh nám skôr poukazuje na konflikt záujmov armáda/občania vs roboticky sfanatizovaní vojak. Film má čo ponúknuť, či aj akciu a naháňačky ako poznáme z Utečenca (100%), ale aj gradujúci dej plný zaujímavých scén. /70%/ film som videl už niekoľko krát a aj keď je len priemerný a dohromady nič nové neponúka je zručne natočený a vždy ma vtiahne do deja natoľko, že ma nemá šancu ani po x-krát nudiť, tak aj preto dávam trošku vyššie hodnotenie než by si zaslúžil ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Mnoho scén bylo natáčeno v Portlandu, protože filmaři potřebovali déšť. Během natáčecích týdnů však nepadla ani kapka. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

08.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama