Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná postarší komedie se skvělou dvojkou Girardot & Noiret a s ještě skvělejším Francisem Perrinem. V celku rychlý rozjezd a uvedení do samotného děje, kdo viděl předchozí snímek, na který tento navazoval - Něžné kuře, byl v obraze ještě rychleji. Bohužel v druhé půlce byl děj téměř jasný a i když byl plný dobrých záseků, konec nijak negradoval. Každopádně za podívání to stojí, na dnešní komedie hodně nadprůměr. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Ukradli torzo Jupitera a Něžné kuře jsou dva prakticky shodné filmy. Ale ne tak docela! Tento druhý díl považuji za malinko slabší, a to zejména kvůli velkému počtu výrazně za vlasy přitažených scén. V prvním díle tyto scény byly vtipné a dobře zapadly do děje, v tomto druhém mne naopak rušily. Nic to však nemění na tom, že se na film dobře dívá a je vhodným doplněním víkendové pohody. 68% ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl podivnou směsí nostalgické romance a drsného krimi filmu v druhém jsem v žánru crazy komedie. Máme tu ukradenou sochu, praštěného komisaře, vraždu, dvojici neustále se hádajících manželů, krásné prosluněné Řecko a spoustu honiček a dobrodružství. Navíc Catherine Alric je opět úžasně sexy jako v prvním díle a některé scény jsou naprosto geniální (rozdíl sádra vs. mramor; závěrečná pointa). Bavilo mě to o fous více než první díl. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se podívat na něco oddechového, veselého, přitom ne úplně hloupého, něco s vtipnými dialogy, komickými gesty, přitom ne úplně poťouchlého. Myslel jsem si, že by to mohl být právě tento film. A možná to byl, jenom jsem se zněj nedokázal radovat - i když na Meteorách jsem také chvilku pobyl. Myslím ale, ze znám důvod, proč mi veselohry (komedie, ne tak grotesky) prostě už nesednou: Vychoval jsem s péčí a radostí tři děti, přitom mi každé z nich přineslo takovou zábavu, legraci a komiku (o poučení už vůbec nemluvím), že se s tím film nemůže v tomto směru vůbec a nikdy měřit. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ukradli torzo Jupitera je výborná komedie s akčními a kriminálními prvky. Annie Girardot, navíc s hlasem Věry Galatíkové - výborně nadabované, je vtipná sama o sobě. Philippe Noiret jí skvěle sekunduje a herečtí představitelé manželského páru jsou též bvýborní. Výhodou je příjemné letní prostředí a úsměvná čtveřice plus výborná hudba. Možná se u této komedie nebudete popadat za břicho a slzet smíchy, ale je milý, svěží, lehký film na zahnání nudy. Dodat už musím už jen to, že první díl jsem bohužel zatím neviděl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno