Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zákon není jeho nejlepší přítel. Federální agent Richard Chance občas neváhá porušit zákon, aby dostal členy podsvětí za mříže. Bez výčitek svědomí zneužívá donašečku Ruth, která je zároveň jeho milenkou. Nepolapitelný padělatel peněz Eric Masters jednoho dne zabije Richardova parťáka, který šel po jeho stopě. Richard je od té chvíle posedlý myšlenkou na pomstu. Proto svého nového kolegu Johna Vukoviche přiměje také porušovat zákon. Jejich nejnebezpečnější akcí je nelegální přepadení údajného zločince, od kterého chtějí získat peníze na fingovanou transakci s Mastersem. Zatímco oni riskují stále víc, Masters jim pořád uniká… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Snímek z doby, kdy Petersen nebyl takový špek, doby kdy bylo módní nosit světle modré džíny a prachy se tiskly pěkně doma. Friedkin z počátku prezentuje tradiční thriller a do geniální honičky betonovými zákoutími L.A. se toho moc neděje. Druhá polovina filmu, ale sešlápne plyn a vyklube se z toho nepředvídatelný žánrový majstrštyk. Finále je vztyčený prostředníček všem kriminálkovým klišé. Moc dobré. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Začátek s teroristou na střeše mrakodrapu vypadal jak z nejblbějšího akčního Béčka. Pak následuje ta nejprofláknutější story, co je v těchto filmech o policajtech k vidění. Jeden policajt má odejít do penze, ale při vyšetřování posledního případu ho zabijou. A jeho parťák si dá pár piv a rozhodne se, že se pomstí. Už jsem si pomalu řikal, co to bude za sračku, ale postupně z toho vylezla docela zajímavá záležitost. Přišla konečně nějaká akce, honičky (pěšky i v autech) a zejména ve druhý polovině pak různý překvapivý zvraty v ději. A v závěru Friedkin přišel s něčim, co jsem opravdu nečekal. 75% ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Losangeleští policejní agenti, kteří v honbě za zločinci sami překračují zákon, je takový obvyklý filmový kolorit. Tady to ale bylo něco nového. Snímek zaujme také kostýmy, soundtrackem (tohle by měl MagicBox vydat v edici Milujeme osmdesátky) a automobilovou honičkou, během níž dává Friedkin vzpomenout na svou vlastní newyorskou jízdu ve Francouzské spojce. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Preco som na ten film pocuval cely zivot vacsinou iba hate? Je to paradna kriminalka s cool atmosferou, vynikajuciu nahanackou a smerovanim deja, ktory dokaze zlozit sanku na podlahu. Nebyt strasne nudnych a necharizmatickych hlavnych predstavitelov (s vynimkou skveleho Dafoa), tak je to vlastne uplna pecka. Silnych 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zločin a jeho vyšetřování je hra chyb. Kdo jich udělá míň, vyhraje.. Dvojice nepříliš bystrých agentů na stopě zručného padělatele bankovek s prezidentem Andrew Jacksonem. Postavy škemrající o ambivalenci, střelba, honičky v autech, sex, násilí a genius loci políbený hudební stopou britské kapely Wang Chung. Friedkinův stylový neo-noir mi svou neučesaností, divokostí a dějovou roztříštěností lehce připomněl jistý seriál o kníratém komisaři z německého Duisburgu. Akorát u Schimiho nikoho nestříleli brokovnicí do ksichtu.. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Scéna, v ktorej sa Chance (William Petersen) stretol s Rickom (Dafoe) na streche, sa podľa filmu má odohrávať v nejakej posilňovni. Taktiež je to znova geograficky správne a aj budova, do ktorej vošli, bola v skutočnosti posilňovňa – The Easton Gym na bulvári Beverly. (Real Tom Hardy)
  • William Friedkin na margo snímku: "Celý film je o falošných vzťahoch, nie len falošných peniazoch. Je to metafora pre všetko, čo som za celé tie roky počas pracovania v Los Angeles videl." (Real Tom Hardy)
  • Skutočný umelec, ktorý namaľoval Rickove (Willem Dafoe) maľby bol nemecký expresionista Rainer Fetting, ktorý predal už mnoho malieb v Európe a New Yorku za veľké peniaze. Maľby, ktoré boli spálené, by sa taktiež dali predať za obrovské sumy. Dafoe ho pri maľovaní dosť často sledoval. V scéne, kde sú Chance (Petersen) a Vukovich (Pankow) na sledovacej akcii, si Fetting zahral cameo ako kňaz, ktorý im priniesol večeru. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama