Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 6
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (1 956)

novoten 

všechny recenze uživatele

I am Groot – a to pořádně. Nářky nad tím, že se z Guardians vyklubala „obyčejná“ marvelovka přikládám hlavně vydatné mediální masáži všude kolem, která nás připravila o jakýkoli moment překvapení. Jen těžko si totiž lze představit zvláštnější situaci, než když ústřednímu modročernému záporákovi čelí parta 80s fanouška, nedůvtipného bijce a nevyzpytatelné zelinky s mývalem a stromem v popředí. A že jde zase o honbu za ďábelským kamenem, který může všechno zničit? Aby taky ne, když se všechny týmy, zloduši i artefakty za pár let úspěšně slijí na jednu hromadu v podívané jménem Infinity War. Zatím tu jsou ale Strážci horko těžko jako jednolitá skupinka s neuvěřitelně pozitivním písničkovým soundtrackem, šokujícím způsobem jistou Gunnovou režií a opulentním finále, které i na relativně malém prostoru oslňuje každým novým nápadem. Nad čistokrevně vesmírnými výlety se většinou blahem netetelím, tahle výjimka je proto o to sladší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $333,176,600 Tržby Celosvetovo $774,176,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $85,605,232 //počet predaných kusov 3,884,577Tržby za predaj DVD v USA $60,137,395 //počet predaných kusov 2,670,087║ J.J. Abrams má novú konkurenciu a to v až doteraz nevýraznom James-ovi Gunn-ovi, ten teda prekvapil touto veľkolepou vesmírnou smršťou, ktorá sa veselo môže porovnať a radiť k novodobým Star Wars(Ep, I-III), trikovo brilantné(ľutujem že som nezastihol 3D verziu, zážitok by to určite ešte viac umocnilo) vážny kandidát na Oscara v rámci technických vecí, herecky rovnako tak dobre vytypované osadenstvo, Chris Pratt sympaťák dokonca aj Thora/(Chrisa Hemswortha) schoval, Zoe Saldana opäť elegantne krásna a akčne s premetmi svižná, príbeh odsýpa, postáv ako maku aj ich postrofarebný výzor teda ponúkne peknú paletu farieb ale všetko tu sedí a nič zbytočne nenabúrava dej, strom a mýval sú nadmieru v pohode a rovnako tak to príjemné odľahčené a zábavné, epické scény, letecké súboje a akcia len pridávajú body na vrch, jeden z najlepších filmov a komiksoviek roka 2014 /videl v kine 2x 2D verziu + 1x 3D verziu: 95%/(3D verzia o niečo viac umocňuje zážitok, 3D veľmi efektné, hlavne tie letecké súboje) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nový svět, noví hrdinové, nové zápletky - do toho všeho jsme vrženi takřka bez expozice. Není třeba opakovat, že v daleké, předaleké galaxii je někdo hodný, jiný zlý a pravděpodobně i někdo ošklivý, stačí, aby měli charisma a šli si po krku. Strážci galaxie jsou vskutku unikátní sebranka, neberou se vážně a nikdo nebere vážně je, plán mají propracovaný jen z cca 12% a raději se do všeho vrhnou po hlavě s úsměvem na tváři. Pocity napětí a osudovosti se tedy nemají o co opřít, i Návrat Kapitána Ameriky je proti Strážcům vážným existencionálním filmem, ovšem co se týče humoru, nemají Strážci v Marvelu konkurenci. James Gunn je schopen zrežírovat řadu docela působivých scén a zcela nečekaně je souběžně s tím i zesměšnit... Jednoduše jednoduchá a skvělá zábava. 8/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Guardians hřeší na to, za co lidé milují galaktické soap opery a to ostatní moc neřeší, protože to je jim dáno do vínku příslušností k marvelovskému univerzu. Jinými slovy, jedna věc o tomhle filmu neplatí: opravdu není podvratný. Sice se vždy včas lehce ušklíbne, ale to nic nemění na faktu, že plně těží z potenciálu kosmických hrdinských ság a uzlových bodů marvelovek. Jeho humor je podobně prvoplánový jako volba hovězích sedmdesátkových šlágrů, ale jako našlápnutý galaktický sitcom s výtečnými figurkami to funguje a dokonce se to v klíčových momentech zcela seriózně chytá i jako "superhrdinská" podívaná (asi 2x mě to dojalo čistou esencí heroického patosu, abych se pak sám sobě s hrdiny zasmál). Je to dojemně dětinské - přitom velmi dospěle sebe-uvědomělé. A propočtené do detailu. U Marvelů prostě vědí. Na roky dopředu. [75%] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo to robíš?“ – „Bombu.“ – „Tu???“ – „Chcel som ju potom dať do krabice.“ – „A to ako pomôže???“ Nádhera, parádna sebranka stroskotancov, ktorí sa musia najskôr naučiť držať pokope a kryť si chrbát, aby za niečo stáli. Všetci sú báječní (najviac asi Michael Rooker?), množstvo scén je skrátka fenomenálnych a je tam plno ikonických záberov (Racoon stojaci na Grootovi a s revom páliaci z rotačáku). Množstvo scén je úžasných a pôvabných. Hoci sa to s trikmi občas preháňa a nie zakaždým sú také kvalitné, ako mali a mohli byť, je vám to fuk, pretože po vizuálnej stránke je to proste jedna veľká žranica (dizajn lodí, miest, planét...) a postavy sú ozaj veľmi sympatické a životné, áno vrátane hovoriaceho stromu a medvedíka čistotného. Parádny je tiež bombový retro soundtrack a absurdné, pomilovaniahodné hlášky („Existoval raz muž menom Kevin Bacon.“, „Je to imbecil.“, „Už ma nikdy nevolaj lingvista.“) Cinemax Trenčín 2014 ()

Galerie (231)

Zajímavosti (155)

  • Ve filmu vidíme Nebulu (Karen Gillan), jejíž nevlastní otec je Thanos (Josh Brolin). Nebula však není Eternal a ani Deviant, ale Luphomoid, příslušník kočovné mimozemské rasy, která původně pochází z planety Luphom (Galaxie v Andromedě). Víme o ní z komiksu „Nova #1“ z dílny Marva Wolfmana a Johna Buscemy z roku 1976. Mezi další reprezentanty této rasy patří také Nebulin údajný otec Zorr, jeho bratr Kraa a sestra Xira. (3T)
  • Jedná se již o třetí film společnosti Marvel Cinematic Universe, kde se herecký představitel hlavního hrdiny jmenuje Chris. Chris Hemsworth se objevil jako Thor, Chris Evans jako Captain America a Chris Pratt jako Star-Lord. (romajz15)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama