Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (145)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je tu někdo? - Ne, nikdo tady neni. Komediální road movie gangsterka s vynikajícím de Funésem, ve které nejde o nic menšího, než o diamanty, zlato či heroin. Cesta rozpálenou Itálií, spousta intrik, krásných žen i scenérií, ale hlavně skvělého humoru. Smolař kdysi býval, společně s Fantomasem a Velkým flámem, mou nejoblíbenější Funésovkou a i dnes si na něho rád udělám čas. Oddychovka jako stvořená. P.S. Moc nerozumím tomu, proč se de Funés před natáčením bál, že ho Bourvil herecky zastíní. Vždyť Louis byl asi tak tisíckrát lepší herec. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film, který nikdy neurazí, tak by se asi dal nejlépe shrnout.. Navíc obsazen geniálními herci jako byl Bourvil či Louis de Funès. Co bych vytkl je to, že film je zbytečně dlouhý a některé pasáže jsou docela zbytečné. Každopádně i tak má, co nabídnout. 60% ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

„Zelené auto...sledované červeným autem...pronásleduje bílé auto.“ Věc je v zadním blatníku.“ "Pašování" - "Kšeft" a zlato? Přední a zadní nárazník. Šperky v baterii. "Přepadení". Yu-kun-kun, největší diamant na světě. „Vy řídíte, vy rozhodujete, vy to svěříte prvnímu smolaři, ale jakým právem.“ Smolař je Bourvil. Toto má být ten film, který vyslal Louis de Funése na hvězdnou dráhu? Bože, zač mě trestáš. Moc mě to nebavilo. Zápletka velmi podivná a myslím si, že velikáni francouzského nebe Bourvil a Funés nejdou dohromady. Skoro dvouhodinový film jsem málem nepřežil. Hodnotím mizernými 40 %. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný cadillac a smolař, který má štěstí. Funès je tradičně vynikající, zvlášť ve scénách, kdy se musí skrývat před nicnetušícím Marechalem, ovšem lahůdkovou podívanou vytváří z tohoto filmu nedostižný Bourvil, který si svou roli vychutnává do nejmenších detailů. Nutno vidět opakovaně, aby člověk stihl posbírat všechny frky, které oba komici trousí i beze slov. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

S radostí jsem si zopakoval Smolaře s nedlouhým půlročním odstupem a tentokrát projekci doplnil i dokumentem ze zákulisí (v délce cca 20 minut), přiloženém v bonusech na DVD. Bourvil byl v době premiéry hvězdou filmových komedií už necelých 20 let, ale teprve až zde se mu dostalo prvního účinkování v daleko výpravnějším pojetí tohoto divácky oblíbeného žánru, a vzájemné spojení s Funèsem coby tentokrát již rovnocenným partnerem rozhodně neminulo skvělým účinkem. Musím říci, že mě oba pánové nesmírně pobavili jak v akci na plátně, tak civilně, když v černobílých dokrutkách představovali tenhle film pro tehdejší diváky. Nádherně se u toho doplňovali, rozuměli si i přes značně rozdílnou povahu, a bylo na nich poznat, že z natáčení a vzniku takového filmu mají obrovskou radost. Já jí měl během sledování filmu vlastně taky, protože po celé dvě hodinky se to neslo ve znamení velice příjemné a zábavné jízdy, která ve srovnání s jinými dobovými kousky dle mého názoru moc nezestárla. Nemohu si pomoct, navyšuju na plný počet! Tvůrcům se povedla úsměvná komedie přesto, že skutečná kriminální příhoda, jíž se režisér Oury inspiroval, nebyla v tisku zařazena mezi veselými historky ze života, nýbrž v rubrice Černá kronika. ;o) Ve filmu alespoň měli i to štěstí, že je smůla stihla oba potkat na závěr ve stejnou chvíli. 90% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Louis de Funes měl obavy z konkurence slavného herce Bourvila, že ho herecky "převálcuje", ale nakonec měl každý tak odlišnou roli, že se nádherně doplňovali. (Mariin)
  • Pri scéne, v ktorej Louis de Funès opravuje Cadillac, je použitá skladba "La danza tarentella napoletana" od G. Rossiniho. (lemonova)

Reklama

Reklama