Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fantomas tentokrát vyrukuje s krajně levicově orientovanou daňovou politikou a nebýt společných okamžiků komisaře Juva a jeho v zcela jiném kmitočtu pohybujícího se podřízeného Bertranda, zůstal by nenápaditým scénářem zapříčiněný propastný rozdíl oproti dvěma předchozím dílům. Co však nelze legendárnímu netvorovi s nazelenalou maskou rozhodně upřít je užití prozatím nejdůmyslnějšího únikového prostředku. Primitivní, ale účinný, stejně jako celá série. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholenie trilógie o Fantomasovi. Pri Fantomasovi jednoznačne neplatí, že čím viac sa točí voľných pokračovaní k filmom, tým ide úroveň dolu. Film charakterizujú nezabudnuteľné hlášky tipu : posledná výstraha pred popravou, daň z práva na život, "v mém pokoji je obješenec" atď. Výborný film, ktorý ani po rokoch nestratil nič zo svojej vynikajúcej strašidelno - komediálnej atmosfére. A tie Fantomasove masky sú ešte lepšie ako v predchádzajúcich dieloch. Stabilne dobrá hudba, čs. dabing, herecké výkony a krásne prostredie škótskeho vedieka. Spomenúť musím aj postavu komisárovho zástupcu Bertranda, ktorý sa vo všetkých troch dieloch prezentoval skvelým výkonom. A Helena, tá je stále veľmi krásna. Predsa jedna malá výhrada k dvom veciam : odkiaľ získal Fantomas video nahrávky svojich zločinov z predchádzajúcich dvoch dielov, ako napr. ponorenie ponorky, alebo prepad herne v maske komisára Juva? A ako sa mu podarilo vybudovať to geniálne podzemie na zámku lorda Rashleya? Ale inak sa priznávam, že aj po tých dlhých rokoch kedy som Fantomasa sledoval prvýkrát sa hrdo hlásim k tejto nazabudnuteľnej trilógii. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Marais se jako Fantomas snaží a scény, kdy vždy pod jinou maskou "uzavírá" obchod patří k vrcholu filmu. Bohužel novinář Fandor byl odsunut na okraj a celou první hodinu jen statuje při Funesových eskapádách. Ten už si postavu komisaře Juva přizpůsobil plně svému naturelu a řádí podobně jako v četníkovi. Jenže Fantomas je trochu jiný žánr a dělat z něho klaunskou řachandu (Funes ma i povinného přihrávače ve skečích) asi není to pravé ořechové. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Je velmi překvapivé, že i třetí díl si udržel standard předchozích dvou částí. Opět spousta bravůrních scének, většina v režii znamenitého komika, který je pro publikum nesmrtelný - Louis De Funés. Původně se sice měl natáčet i čtvrtý díl, ale kvůli mnoha okolnostem z toho sešlo. Nakonec je to pravděpodobně dobře, jelikož vidět Fantomase jak zoufale vaří z vody by bylo asi dost nechutné. Tohle je dokonalá trilogie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu pocit, že tak nějak není, komu fandit. Fantomasovi, který má představovat zlo? Bláznivému francouzskému poldovi? Ten anglický polda se ani nedostane k pořádnější scéně. Fandorovi a jeho dívce, kteří celou dobu nic, a pak najednou vědí, kam skočit? Takže nemáme, komu fandit, a do toho se objeví jeden logický nesmysl za druhým. Oč jde Fantomasovi? Zesměšnit Juveho? Nebo o tu daň za život? Ale pokud o daň za život, proč potom své mrtvoly dovedně tají a dokonce se za ně převléká? Jak potom může taková vražda být nějakým varováním, když o ní nikdo neví? A že se největší zločinci světa nedokáží domluvit na pořádném plánu, to je také tristní. Lokace jsou ale kouzelné - starý hrad, jízda postelí podzemím, ale celé to nemá hlavu a patu, jde jen o sled vzájemně nesouvisejících scének. Hodně se asi slibovalo i od honu na lišku, ale také mi nepřijde ta scéna nějak mimořádná. A co mne pobavilo, tak v úvodu jak Fantomas říká, že se posléze odstěhuje na jinou planetu. A během filmu hraběnka také naznačí, že Fantomas není z našeho světa. Takže vlastně koukáme i na sci-fi. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Keď Juve (Louis de Funès) spadne na koni, jasne vidíme hlavu kaskadéra. Ten si dokonca skrýva tvár klobúkom, aby ho nebolo poznať. (Arsenal83)
  • Michel Thomass hral postavu maharadžu ruského pôvodu, preto nehovorí hindsky, ale rusky, čo bola bizarná voľba scenáristu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama