Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

bloom 

všechny recenze uživatele

Jean Girault natočil úspěšné filmy Pouic-Pouic a Faites sauter la banque, které byly vlastně víceméně první, které vsadily na Louise de Funése v hlavní roli. Spíše než pro Louise však byly výhrou právě pro Giraulta, kterému producenti svěřili tuctový scénář policejní komedie okořeněný jen prostředím Cote d'Azur. Jenže ti samí producenti Giraultovi původně nechtěli dovolit obsadit Funése potřetí. V plánu byli buď Darry Cowl (Belmondův účetní z Muže z Hongkongu) nebo Francis Blanche (otec Delonovi vyvolené v Černém tulipánovi nebo Bourvilův bratr v Zelené kobyle). Oba naštěstí odmítli a tak si Girault prosadil svou. Angažoval tedy dále dvojici Guy Grosso-Michel Modo a své oblíbence Jeana Lefébvra, Christiana Marina a Pierra Mondyho jako rotmistra Jeroma Gerbéra. Mondyho mám sice rád, ale to, že v předevečer natáčení odmítl, bylo pro sérii nakonec přínosem. Jeho nezapomenutelný náhradník Michel Galabru ovšem Saint-Tropez nesnášel a roli přijal z přátelství k Louisovi. První díl pak navždy změnil kariéru všech zúčastněných. Těm gagům, které jakoby vypadli z Funésových oblíbených němých grotesek se prostě nedá odolat. A tak když přimhouřím oči nad nudnými scénami s Genéviéve Gradovou, dávám 5*. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Komediální klasika, na které si jeden z korunních princů humoru Louis de Funés udělal jméno. Pobavit opravdu dokáže i na x-té shlédnutí, hlavně v mém případě. Je pravda, že díky této roli jsou některé oblíbenější (Duchemin) v pozadí, přesto se však nedá upřít, že Četník patřil vždy k tomu lepšímu od Funése, který měl štěstí i na sekundanty, např. Michel Galabru či Jean Lefebvre. Navíc je povinnost zmínit skvělý český dabing ze staré školy, jenž nás vždy provázel francouzskými filmy. 100% ()

Reklama

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie nikdy nebyly můj šálek kafe, Louis de Funés taky není nejoblíbenější komik, ale četníci jsou klasika. Chtěl bych vidět četníky v původním znění, protože si myslím, že "Pan Dabér" Filipovský povyšuje tento film ještě o třídu výš. Chtěl sem dát 3*, ale i kvůli dabingu a prvosti v sérii musím 4*. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V 70. letech patřily "četnické" komedie k tomu nejlepšímu, co se u nás promítalo. Dneska už je jejich humor trochu vybledlý a ohraný, ale přesto ještě dokážou pobavit další diváky z mladších generací. Já se u nich spíše jen shovívavě usmívám, i když se přiznám, že dabing F.Filipovského je stále nakažlivý. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Musím (s hlbokým zármutkom) skonštatovať, že "žandárománia" a zábava okolo tohto Funèsovho fenoménu je čistým priemerom, resp. ľahučkým nadpriemerom. A nielen táto sága, všeobecne zjednodušené "kultizovanie" či "mýtizovanie" komédií býva jedným z tradičných iluzórnych klamov filmografie. To, na čom sme sa kedysi všetci zabávali mi dnes vôbec nesedí, na dobrý gag sa čaká dosť dlho a herecké prehrávanie je na bežnej koľaji. A chýba poriadna krimi zápletka! Toto nemá ani na Hitchcockovo Chyťte zlodeja, ktoré patrí do majstrovej druhej či tretej desiatky. Nezachránia ani nostalgické songy. Tvorcovia mohli viacej obkukať čo to z filmu Niekto to rád horúce alebo niečo na ten štýl... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Auto miliardáře Fergusona (Giuseppe Porelli) je Ford Mustang, matka představená řídí Citroën 2CV, přátelé Nicole Cruchot (Geneviève Grad) jezdí v americkém Buick Roadmaster Convertible z roku 1947. Rytmistr Gerber (Michel Galabru) dorazí na pláž s vozidlem Jeep Hotchkiss M-201 a konečně traktor, jímž Cruchot (Louis de Funès) vyprošťuje zapadlý Mustang, je Renault D22. (frolish01)
  • Při finálním zátahu na nudisty má většina nudistů opálené plavky. Žena, která jako první brzdí před Cruchotem (Louis de Funès), má kalhotky v tělové barvě. (Dvorik)
  • Četnická stanice Saint-Tropez se v šedesátých letech stala turisty nejvíce fotografovaným objektem v tomto letovisku. Za popularitu vděčí jednoznačně slavné filmové sérii. (WolfR)

Reklama

Reklama